Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 42

• 56 910
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • в света на неограничените измерения

Някой има ли подобна лампа, добре ли свети, или прекалено насочено?

Шшш, добре че попита  за светлината на тази лампа. Точно днес в най-големия дъжд ходих в магазина на Околовръстното да я гледам.  Но в магазина, особено денем  не можеш да добиеш никаква представа за светлината.
След мненията на Ваяна и Ассос май ще търся нещо друго.  Hug

# 61
  • DE
Цитат
Тук са ег..и и обирджиите ! Няма диван под 3000 долара такъв
Не се притеснявайте от цените, идва Коледа  Grinning
В Германия какви намаления има  Crazy Диван от 3000 евро може да стане и 999  Shocked Mr. Green
предполагам и в Америка е така.

# 62
  • софия
Как изглежда, Ванвел? На снимка е красива лампата.

# 63
Мерси Дането , но надали  ooooh!

# 64
Колко струва един диван от близо три метра в Канада? Съвсем нормална цена ми се струва, даже много прилична, ако доставката не е много скъпа. Хубав диван, и на мен ми хареса.
Цената е относителна...на мен един ми поиска за един италиански близо 30К, с доставка до Торонто. + близо 2К до Калгари, а и трябваше да изчакам 6 месеца...казах му, че за тези пари трябва да е вече пред вратата ми и...др няма да казвам какво му казах . И Америка е различна от Канада, там цените са по 2

Контеса, проверете си договора за покупко продажба...обади се и на риълтъра си (мислш, че е незаконно да не го упоменат)

# 65
Титина , мерси .Вече говорих и с Риълтъра /брокера ни и с инспектора ,който ни правеше инспекцията на къщата . Когато нещо е под постоянна стена като ламперия те не разбиват всичко по време на инспекцията за да проверят за пукнатини .Гледат видимите места и тази къща беше една от най- добрите от гледаните 30 + къщи .

Да се оплача и на арменският поп,  все тая . Ще се дават още пари се е видяло .Но е такова ;отвори една стане и изскачат две неща за правене , разбутам един контакт и се оказва ,че цялата ел. инсталация е за смяна .
Това поне е евтино на фона на други неща  #Crazy
Мъжът ми след работа мина да поръча и другите 5 .Как им казват на С-чанълите/C -channels  на български , знаеш ли?
Не обичам да ползвам чуждици , освен ако не се налага .

Да ,тук ударихме тавана със скъпотия. Не вярвах,  ама си е точно по няколко пъти спрямо Англия примерно.
Ще играя Тото  bowuu

# 66
Брокерът ти да се напъне и да им провери иншурънс рипортите. Ако са клеймвали, значи са знаели и са го скрили, а това е фрауд според канадските закони. А иначе за старите къщи си права. БТУ какви са ви тръбите, медни ли?

На някой неща ио аз не им знам бг имена, защото никога не съм ги купувала в БГ

# 67
  • в света на неограничените измерения
Как изглежда, Ванвел? На снимка е красива лампата.

Много е сладка лампата. Имат я в бяло и това светло синьо от снимката. Висока е около 1.50 см. На мен точно такава ми върши работа.    Но.. тази светлина ме разколебава.

А в магазина, който се намира на отсрещната страна пък видях разкошната ти зелена дамаджана.
Много ме замисли и тя.
Ще чакам да видя какаво местенце си й отредила в новия ти хол.

# 68
Титина , нищо няма клеймвъно с години назад .
Имаме Voluntary Disclosure Statement . поискахме го заедно с инспекцията преди да одобрим сделката ,Нали знаеш,че се прави оферта ,дава се counter offer ако не приемат или приемат ,минава се Home inspection (furnace, fire/heating inspection ,Property history statements) се доглеждат и тогава се приема ,че къщата е закупена .

Преди всяка една от тези процедури ако нещо не те устройва можеш да се оттеглиш по всяко време , но имаш срокове за всичко .

Пише ,че тъпата ламперия е сложена в 1999 година и оттогава нищо по стените не е правено , освен една стена където са премахнали ламперията и са сложили гипс картон .Тя е описана ,имаме бележки за всичко платено от предишните собственици ,както и смененият покрив и новата баня направено миналата година .Та тази стена е само без ламперия и е укрепена със С-чанъли и дотам .

За тръбите ще трябва да питам ? Кои тръби имаш предвид по-точно ,че те са много ?

Ванвел ,покажи дамаджаната и лампата .Купи ли нещо ?

# 69
Контеса, говориш за стоманени профили вероятно - http://www.eurobulstroy.com/wp-content/uploads/2014/12/3d_forms.jpg
Как ще укрепвате?
Много неприятно, но пък късмет, че сте разбрали навреме за проблема.

Много ми е забавен този диалог на българо-английски с Титина Joy

# 70
  • На брега
Контеса, това ли е?

Аз пък му забравих името Laughing. Телескопични подпори, но ги наричат и по друг начин. Стотинки е при нас наема им.
Много ми е забавен този диалог на българо-английски с Титина Joy
Аз на Контеса постовете ги чета с преводача, че английският ми е една гаща плява Laughing.

# 71
# 72
Не е това момичета . Благодаря ви .
Това са едни метални/стоманени подпори ,които образуват буквата С ,които се вмъкват в стената и се вкопават за да служат като подпора на бетонната част на къщата и помагат да няма пропадане и смъкване на нивото в приземните етажи .

Вчера поръчахме 5 ,днес още 5 .Към 100ина долара с таксите е единият ,без третирането му .Мъжът ми сам ще си ги боядисва/ третира ,защото стават към 250 май с третирането във фабриката . За ремонти ми дай да  си говорим на мен Sad
https://www.google.ca/search?q=c+channels+in+house+construction& … sgCFYeZiAodSIMEfQ
Птица , не знам как точно става укрепването ,но ще е пак утрепия знам си аз . Ще ви пиша когато видя как става ..

Извинявам се за английският ,но няма как да напиша на Титина без много думи за какво става въпрос .  Sad

# 73
Че нали и аз това показах - стоманени профили! Просто на моята снимка са късички защото е за илюстрация на възможните сечения.

# 74
Снимах ви ги долу .Тук единият С-чанъл е вкопан в стената на направената стена .

Нали ви писах ,че изхвърлихме 4 скипа с отпадъци като гипс картон ,стария мокет от целия етаж, стара изолация, ламперията, дървени первази и какво ли не  и стените ,които имат нужда от укрепване са оголени .

Сменихме всичките прозорци на етажа и изкъртихме сума ти бетон , сложихме прозорците ,уплътняващи плоскости, пяни, 3 пъти измазване и вчера боядисах отвън первазите и около тях .
Станаха супер широки и големи прозорци в двете спални .

Слагат се напречно в стената и двата края и подпират цялата стена .Също като подпорна стена/греда в дървените къщи .
Та това нещо уплътнява къщата и се прави на външните стени в двата края на къщата .

Птица , точно това си показала . Извинявай  bouquet
Как му казвате на това чудо на български ?

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 18:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт