Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 42

• 56 911
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Контеса, къщата ви е тип "бунгало" нали- гледам колко са ви високи прозорците в мазето.
Обикновенно наводненията в мазето озн пукнатини....на къщата в Торонто имахме такива, та от опит - бетона не помага...правихме и отводнителен пръстен около къщата
Това, което го казваш с помпата съм го виждала в къщата на приятели, но беше строена 1920, изваждаш водата да, но остава влагата (поне това, което съм виждала)
А за инспекциите, винаги плащаме нав екстра инспектор да влезе и огледа, + че ни дава възможност да се пазарим за цената.

# 76
Титина , да, такава е къщата .
Това с отводнителният пръстен е единственото ,което не направихме -weeping towel имаш предвид , нали?.

Нямаме намерение да остаряваме в тази къща и това не ни е приоритетно в момента. Иначе да, това е най-доброто за нашият тип строителство тук. Но са още разбиване на бетон покрай къщата , багери, копане 6 фута надолу, нови  тръби , отново бетон покрай къщата и няма да е засега .
Другото лято , може би наедно със смяната на  фасадата на къщата с нов сайдинг .

При нас доброто е че няма влага и това е единствената пукнатина в къщата ,което е нечуван късмет с къщи строени през 1956 .

По въпроса с тръбите -някои са медни да ,но мъжът ми сменя някои и са от новите Pex сменените.
Мерси Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 18:17 от Анонимен

# 77
Хубаво е като пишете и говорите на български, да е на български. Дразнещо е отстрани, звучи префърцунено и нелепо Peace
Винаги може да се намерят близки, сродни думи, като профил за укрепване и т.н.

Лампата-прожектор свети с насочена светлина. То и такъв ѝ е замисълът. Аз съм я обърнала към прозореца, така че да не свети в очите ни. Бях я снимала включена, но явно съм изтрила снимките.

# 78
Дами, да ви питам нещо, че му дойде реда най-накрая  Laughing Взех си две принтчета от Ерна Ангелова и днес ще ги давам за рамкиране. Ето ги:

Скрит текст:

Скрит текст:

Тъй като досега всички картини и гоблени са ми били рамкирани с тъмно кафява рамка, искам съвет и насока какви да са рамките на тези две красотички? Определено не ги искам в кафяво, гледах други нейни картини в бяла рамка и добре се получава, но едната от моите ще е на бежовата стена ?(нещо като какао с мноооого мляко) и се боя да не се изгуби в бяла рамка. Другата ще е на синята стена и там и бяла ще е добре, но пък ще е в комбинация с фотографии, които (засега) в цялата си част са в черни рамки. Идеи?

Контеса, вие сте не-човеци  #Crazy

# 79
Rallichka , честито на мен би ми допаднала тъмно синя рамка и такова паспарту (нещо като най - тъмно синьото от морето) ще придаде дълбочина на пейзажа, а и ще хармонира добре и със стените и с тъмно кафявото на останалите рамки.

# 80
Пепси, мерси  Hug Тъмно синя рамка не бе ми хрумнала, но на светлата стена ще стои добре и ще кореспондира с тъмната. Но и за синята стена ли синя рамка? Подозирам, че ще са ограничени нюансите на цветовете на рамките  Thinking
За паспарту-то - те така или иначе имат принтовете. Но пък може да се добави отгоре, върху тях, нали така? Т.е. ако има възможност - тази с корабите я правят с т. синя рамка и паспарту, а другата  newsm78 Или и двете предлагаш еднакви?

# 81
Имах предвид тъмно синя рамка за светлата стена, а паспарту винаги съм предвиждала за акварели и пастели, не ми е хрумвали че може и без:
http://prikachi.com/images.php?images/379/8421379R.jpg
За синята стена, мисля с бяла рамка ще е добре (стига да не е много светло синьото)

# 82
  • Варна
Контеса, това ли е?

Аз пък му забравих името Laughing. Телескопични подпори, но ги наричат и по друг начин. Стотинки е при нас наема им.
...
Това е хюнебек, много сладко звучи думата, само за инфо и са си точно телескопични подпори.
Разбрах какво има предвид Контеса, но не мисля че имат у нас специално име, май просто са профили - П-образни, Т-образни... на тънките си им викаме винкел, който е на почит в Перник  Joy
Много ми е интересно, в повечето американски тв предавания не използват метални профили за гипсокартон, а дървени, сигурно има някаква причина newsm78

# 83
Пепси, имах предвид, че тя картината си е с паспартуто около самото нарисувано, ето така, както са и тези тук:
Скрит текст:

Което не пречи, предполагам отгоре да им се сложи друг цвят за паспарту върху белия.
Благодаря ти още веднъж  bouquet И още веднъж - картините са ти много хубави  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 10:27 от Rallichka

# 84
  • Варна
Stef4o снощи си мислех за твоята къща. Поразгледах малко снимки, повече ми харесаха тъмните къщи с бели прозорци, но може би Ема е права за цвета относно поддръжката в последствие.

# 85
Благодаря Rallichka и аз си ги харесвам. Някои са ми подарък, други съм си купувала през годините и много си ги обичам. Имам и още няколко които чакат за рамкиране.

# 86
  • Бургас
За кухнята съм си харесала ето този модел и съм в начални преговори с производител.

Точно такъв модел, само че с по-дебел плот си сглобихме сами. Плота и страниците поръчах от Коркос, а краката за съжаление не помня от къде, но ако се разровя ще се сетя. Планките са от Балкан юг, а тях самите ги видях тук. Ако те интересува мога да снимам почивните дни.

# 87
Натюр. Някой може да си хареса елементи Simple Smile

Къщите от старо време

Диванче с маса полумесец (донякъде Wink )
Скрит текст:

# 88
Дами, да ви питам нещо, че му дойде реда най-накрая  Laughing Взех си две принтчета от Ерна Ангелова и днес ще ги давам за рамкиране. Ето ги:

Скрит текст:

Скрит текст:

Тъй като досега всички картини и гоблени са ми били рамкирани с тъмно кафява рамка, искам съвет и насока какви да са рамките на тези две красотички? Определено не ги искам в кафяво, гледах други нейни картини в бяла рамка и добре се получава, но едната от моите ще е на бежовата стена ?(нещо като какао с мноооого мляко) и се боя да не се изгуби в бяла рамка. Другата ще е на синята стена и там и бяла ще е добре, но пък ще е в комбинация с фотографии, които (засега) в цялата си част са в черни рамки. Идеи?

Контеса, вие сте не-човеци  #Crazy

Раличка,нали не са самите картини а принтове на тях,ако правилно съм разбрала аз бих им сложила еднакви кафяви дървени рамки,но не масивни и пищни,по семпли.но това понеже ми се струва че са малки ако е нещо голямо ще дразни дървена рамка на принт!(Защо като са принтове трябва да са и с прости пластмасови рамки,звучи толко логично че е безинтересно Laughing)
Ако имат бяло отстрани бих го изрязала!

# 89

Общи условия

Активация на акаунт