Удължаване на учебната година

• 55 033
  • 1 530
  •   1
Отговори
# 1 455
Ние, като сме по-така от американците, сякаш сме цъфнали.  Crazy

# 1 456
хайде, в защита на Физиката - http://nauka.offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B … %D0%B0_14893.html

цитирам - "Изключително постижение за България е абсолютното първо място на Иван Иванов на XIV Международна олимпиада по физика през 1983 г."

# 1 457
Има няма 32 години.  Grinning

# 1 458
от тогава се поддържа същия рекорд. Но в статията пише и за придобитите медали
Скрит текст:
В състезанието участват 86 държави с общ брой състезатели – 390. Международната олимпиада по физика се учредява през 1967 г. България участва във всички 45 издания на олимпиадата от тогава насам. До 2014 г. българските ученици са спечелили за страната ни общо 14 златни, 34 сребърни и 57 бронзови медала. Изключително постижение за България е абсолютното първо място на Иван Иванов на XIV Международна олимпиада по физика през 1983 г.

малко повдигане на националното самочувствие

# 1 459
   това с дооформянето ми е съвсем несъстоятелно. За мен удължаването на учебната година е голямо недомислие. Учебните програми са претоварени с усложнен материал, който би следвало да се съкрати и преструктурира, ако искат да излизат грамотни и мислещи от основния етап на образование. Удължаването не е крачка в тази посока, а обратно - допълнително задълбаване в негативите.
Ей това е ключа за успешна реформа - да хванат да си преразгледат материала - да го съкратят и да го препработят, после да издадат един единствен учебник, който да има и електронен и онлайн вариант и да е достъпен безплатно за всички ученици - ей това трябва да направят, а не да ми откриват топлата вода!

# 1 460
  • София
уф, то и с един учебник ще е ужас, защото това означава, че едно издателство ще има монопол.

# 1 461
е чак  монопол няма да е, но държавата ще плати издаването и после ще го качи онлайн за безплатно ползване - който иска да го има 'на книга' ще си го купи - нали има конкурси - ще изберат най-изгодната оферта за отпечатване.

# 1 462
  • Ямбол
Е как няма да е монопол, когато ще е само един учебник?

# 1 463
Оффф, много важно, че учебникът ще е един, след като към него ще трябва да се закупят 838302391 помагала.

# 1 464
Идеята е така да са написани учебниците, че да няма нужда от помагала

# 1 465
Идеята е така да са написани учебниците, че да няма нужда от помагала
А дано, ама... Сладка хапка са помагалата. Особено, когато парите за тях се събират от класните и закупуването става от госпожа помощник-директорката, която си слага 25% от събраната сума в джобчето.
Скрит текст:
25% е търговската отстъпка, която издателствата обичайно правят за учебници и помагала.

# 1 466
  • Ямбол
Темата за учебниците и помагалата не е тази. И аз имам много да кажа и отговоря подобаващо, но се спирам, заради темата. Отворете тема за учебниците и свободно ще изразим мнение там. Тук темата е за удължената учебна година на някои класове.

# 1 467
  • София
   това с дооформянето ми е съвсем несъстоятелно. За мен удължаването на учебната година е голямо недомислие. Учебните програми са претоварени с усложнен материал, който би следвало да се съкрати и преструктурира, ако искат да излизат грамотни и мислещи от основния етап на образование. Удължаването не е крачка в тази посока, а обратно - допълнително задълбаване в негативите.
Ей това е ключа за успешна реформа - да хванат да си преразгледат материала - да го съкратят и да го препработят, после да издадат един единствен учебник, който да има и електронен и онлайн вариант и да е достъпен безплатно за всички ученици - ей това трябва да направят, а не да ми откриват топлата вода!
И тогава ще настане едно светло бъдеще ... всички ще са щастливи и много образовани Simple Smile

------
Къде по света я има тази топла вода, в Северна Корея?

# 1 468

И тогава ще настане едно светло бъдеще ... всички ще са щастливи и много образовани Simple Smile

------

ами общо взето да, по добре е да има един добър учебник, отколкото да имаш "избор" между няколко, един от друг по-некадърно написани; ама толкова и ни е "реформата", ще удължим учебната година и ще продължаваме с глупостите, вместо да си прегледаме и оптимизираме учебното съдържание...

# 1 469
С единствения учебник ли?  Grinning
Мисля, че до преди тридесетина години и ние имахме същата топла вода.

ами общо взето да, по добре е да има един добър учебник, отколкото да имаш "избор" между няколко, един от друг по-некадърно написани; ама толкова и ни е "реформата", ще удължим учебната година и ще продължаваме с глупостите, вместо да си прегледаме и оптимизираме учебното съдържание...
Мда....Дали ей така, докато се задяваш с Лиляна, си намерил време да обърнеш внимание, че се работи и върху стандартите за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала, както и върху новите учебни програми, които са пряко свързани с това?

Общи условия

Активация на акаунт