Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И ние сме с Беко. 60 см., 13 комплекта.

# 106
  • Балчи-Варна
Момичета,тези които сте с БЕКО,ще ми кажете ли кои програми ползвате основно.Аз мия на програма 5 която е 58 мин.и е 60 градуса.И съм доволна.Засега нямам загорели посуда.А ако имам на коя мога да ги измия?Мия с лидълските таблетки.

# 107
  • Варна
Аз мисля,че са важни и таблетките
Whirpool мие на 5та като има индикатор за натовареност,колкото повече неща сложа толкова по-дълго мие
За сега ми е миела в границите час и 31 мин до час и 52 минути
Загорялото обаче и 3 часа да го мия не се маха с феъри джар
С феъри платиниум няма и следа от него

# 108
  • На брега на реката
Ако имам по-загорели съдове, пускам на програма 6 /Беко/, която е 2 ч. 23 мин. измиват се чудесно с лидълските таблетки, но е вярно, че блясъка и чистотата на Феъри платинум, са ненадминати.

# 109
Момичета,тези които сте с БЕКО,ще ми кажете ли кои програми ползвате основно.Аз мия на програма 5 която е 58 мин.и е 60 градуса.И съм доволна.Засега нямам загорели посуда.А ако имам на коя мога да ги измия?Мия с лидълските таблетки.
Основно мия на еко програмата - 4, понеже я пускаме през нощта и я оставяме да работи. Нямам забележки.
Загорелите съдове мия на интензивната - 6 (около 2 часа и половина, на 70 градуса). Бързата програма я ползваме през уикенда, когато съберем повече съдове и пускаме повече от една миялна.
Мием с препаратите на ККласик.

# 110
Аз от една година съм с Беко и основно я пускам на 5, за таблетките не мога да кажа много, тъй като купувам големи опаковки и съм пробвала само Финиш и Сомат, но от последните определено не съм доволна.

# 111
  • София
Явно на различните машинки Беко програмите са различно номерирани. Някой спомена програма 6, която при мен е само плакнене.  Grinning
Иначе за скромното време, в която ползвам нашата опитах еко програмата, 70
о и още една бърза на 70о, която е около час време.
Купих таблетките на Лидл, засега всичко, което съм сложила се е измило, включително тенджери и загорели тигани.
[/color][/i]

# 112
Имам още 1 въпрос - тези, които сте с големи съдомиялни пускате ли я през ден, ако не е пълна?
И ако да - замирисват ли съдовете, които са например от предната вечер?

# 113
  • Варна
То зависи с какво са изцапани
Месните манджи си помирисват Simple Smile
Иначе гледам да не я пълня много,някой път я пускам и на половин програма Simple Smile

# 114
  • София
Имам още 1 въпрос - тези, които сте с големи съдомиялни пускате ли я през ден, ако не е пълна?
И ако да - замирисват ли съдовете, които са например от предната вечер?

Както са ти казали, ако не я напълниш за ден може да пуснеш "половин зареждане". Колкото ще ти замиришат съдовете в мивката толкова и в миялната. Някой си миришат /примерно салата от зеле би позасмърдяло за 24ч в мияланата, ако има остатъци от него/, но може да държиш врата затворена. Има и автоматична програма при някой миялни и тя следи замърсеността, това също е вариант за по-празна миялна, разликата между автоматичната и половин зареждане е , че при автоматичната може да пуснеш цяла. Ако си изтриваш остатъците със салфетка примерно, и си държиш врата затворена, едва ли ще ти е проблем миризмата. Удобството на 60см. е че събира тави, вкл. и на фурната тавите и решетката и' /върху която се слагат други тави/, филтри на абсорбатор и др. обемни неща. В една 45 см. ме съмнява да се поберат. Като разход на вода и енергия няма особена разлика м/у двата вида.

# 115
И аз много уважавам и често ползвам функцията за половин зареждане. Другото, което можеш да правиш, ако решиш да я пускаш на два дни, е да ползваш функцията за преплакване - на моята машина е 15 минути със студена вода.
 ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, когато избирах миялна, забелязах, че тавите и решетките могат да се съберат в дълбочина - тя и при големите и при малките миялни е 60 см. В крайна сметка, обаче тези 15 см., които евентуално щях да спестя, не ми вършеха работа и взехме голяма машина. Това за сходните разходи за ток и вода също наклони везните към голямата.

# 116
  • София
В дълбочина да, но във височина не знам. То зависи и от големината на фурната. Възможно е някой тави и решетки да се събират, но дали се събират от фурна с обем 74 литра, в мияла 45см, на височина имам предвид /ясно, че ще са по наклон, ама все пак/ ? Не съм мерила, не съм имала 45см. Като избирах осъзнах, че искам 60см.

# 117
  • Варна
На втория етаж на съдомиалната си събирам тава с широчина 34см без проблем Simple Smile
Е вярно заема ми цялата кошничка ама в мивката въобще не се събира така или иначе  Mr. Green

# 118
Ако горната кошница се регулира, се събират. Пробвахме го в магазина, но в крайна сметка и ние избрахме голямата машина. Иначе фурната ми е 74 литра и тавите пак ги поставям под наклон, но по дължина, не в дълбочина.

# 119
Относно марката ТУК се оптах да направя такава тема, но отговорите са много малко за сега. Примерно миеле са доста добри, но цената им е висока и повечето предпочитат по - нискобюджетна.

Ще призова, който вече има съдомиялна, да отчете мнение в анкетата... така тя ще е по-обективна. И ако не го е направил да сподели адекватно мнение в темата Simple Smile

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт