Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 712
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговора. По съвет на техник я наклонихме и изтече малко вода. Днес ще я занесем в сервиз за да се установи проблема. Надявам се да се окаже нещо дребно.  Praynig

# 91
  • София

Някой знае ли какво означава светването на тази лампичка над старт-бутона?
Снощи светна, а не мога да си намеря книжката.

# 92
  • София
Свършил ти е гланца.

# 93
  • София
Благодаря. Ще го напълня.

# 94
Обмисляме покупката на съдомиялна за вграждане. Но шкафът ни е 57 см.
Някой срещал ли е съдомиялна с тези размери?

Тези от 45 см не ме устройват, защото са малки комплекти..

# 95
А има ли страници шкафа? Имайки предвид, че  (ако са ПДЧ) всяка е дебела 1,8см., можеш да добуташ до 60, ако махнете страниците. Нашата е вградена без страници - т.е. има само по една плоча ПДЧ отдясно и отляво, а не по две, както беше преди вграждането. Не знам дали стана ясно какво имам предвид  Embarassed

# 96
по-скоро няма как да ги отстраним страничните стени на шкафа..

# 97
  • София
Rallichka - би ли споделила технически как точно сте махнали страничните ПДЧ, при сглобена кухня Thinking ? Интересно ми е понеже една приятелка е в същото положение - готова куня и шкаф от 57 см., а не иска да слага 45 сантиметрова миялна. Как точно се изрязват /или каквото се прави там/ тези страници, при условие, че кухнята е сглобена с плот отгоре и горен ред шкафове?

# 98
Ами нашата кухня майстора я направи на модули - т.е. поне този шкаф за съдомиялната беше така - можеше да се издърпа само шкафа, като останалите шкафове в съседство пак си остават със страници. Сега се сещам обаче, че това го направи, защото не мислехме, че финансите ще стигнат и за миялна тогава, та когато сколасаме, ММ сам да издърпа шкафа и да я сложи. Но така или иначе скоро след това взехме и машинката, точно така направи - извади шкафа и на негово място сложи миялната. Може само в нашата ситуация така да е направил майстора, нямам идея дали и другите майстори го правят  newsm78

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 10:53 от Rallichka

# 99
  • София
Rallichka - Благодаря за отговора Simple Smile Явно при вас така е направено, защото е предвидено. При другите кухни /поне които аз съм виждала/ не е така, шкафовете са си хванати някак си един за друг и не може да се издърпват.

# 100
  • София
Здравейте, надявам се, че приемате нови попълнения в темата.  Hug
От няколко дни и ние си имаме помощница (Беко, 60см) и не мога да ѝ се нарадвам. Още същата вечер, в която я купихме ММ я свърза и вече съм я пускала 2 пъти. Засега съм много доволна.Simple Smile

# 101
На кои марки съдомиялна сте се спрели и доволни ли сте?

И също така - много ми е трудно да определя колко комплекта да побира?
Хем ме е страх да не е малко мястото, хем ако ми е голямо и я пускам по-рядко - дали няма да замирисват съдовете вътре?

# 102
  • София
На кои марки съдомиялна сте се спрели и доволни ли сте?

И също така - много ми е трудно да определя колко комплекта да побира?
Хем ме е страх да не е малко мястото, хем ако ми е голямо и я пускам по-рядко - дали няма да замирисват съдовете вътре?

Зависи колко човека сте и колко цапаш - има хора готвят всеки ден основно и почти всеки ден десерт, отделно салати, има хора готвят по веднъж седмично. Но когато имаш миялна, започваш да цапаш много повече съдове, защото знаеш, че няма да се мориш над мивката с тях после  Mr. Green. За мен нормален обем са 60сантиметровите с по 12-13 комплекта, но и с 15 да е разликата не е кой знае колко погледнато  "на око". Отиди в магазин на място и разгледай да добиеш визуална представа за размерите, а и да видиш на живо коя от какъв материал е и дали ще ти допадне.
Относно марката ТУК се оптах да направя такава тема, но отговорите са много малко за сега. Примерно миеле са доста добри, но цената им е висока и повечето предпочитат по - нискобюджетна.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 18:09 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 103
Ние сме трима, взехме 60 см. миялна (води се за 13 комплекта). Пускаме я всеки ден - ако не е пълна, ползваме функцията за половин зареждане, но има дни, в които я пускаме по 2 пъти, че и по 3 се е случвало. Така че, ако имаш място, препоръчвам голямата, а и тока и водата са почти същите както при 45 см.
Нашата е марка Беко и съм доволна като съотношение цена-качество. Почети назад в темата, има отзиви за различни машини.

# 104
  • Варна
Ние си взехме Whirlpool за 13 компелкта Simple Smile
3ма човека сме и я пускам на 2 дни,като мия и тенжерите и тиганите Simple Smile
Доволна съм
Като таблетки пробвах сомат,финиш,файри джар и файри платиниум.От последните съм най-доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт