Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 697
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Какво ще кажете за AEG F-55310 VI0. Утре май май ще си я взимаме
https://www.technomarket.bg/products/09140497/aeg-f-55310-vi0
Mисля, че е много добра, а цената и е супер.

# 331
Tоку ще ми звънна майстора, ще се купува нова за съжаление. Няма смисъл да давам 200 лв за ремонт. Някой спомена,че има и други модели освен тези които съм посочила. Съгласна съм, но в момента това имаше като наличност в магазина. Май ще е пак Беко - нямам много време да мисля.
Ако не я купя днес, ще остане май след Коледа, което никак не ми се иска -  да прекарам празника на мивката.

# 332
  • Варна
Препоръчвам ти тази

http://www.technopolis.bg/bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwas … P-500-WH/p/683157

Взех я преди месец и направо се родих  Hug

# 333
  • София
Tоку ще ми звънна майстора, ще се купува нова за съжаление. Няма смисъл да давам 200 лв за ремонт. Някой спомена,че има и други модели освен тези които съм посочила. Съгласна съм, но в момента това имаше като наличност в магазина. Май ще е пак Беко - нямам много време да мисля.
Ако не я купя днес, ще остане май след Коледа, което никак не ми се иска -  да прекарам празника на мивката.
Ако искаш, може да харесаш друг модел и марка и да ти я доставят в твоя град във верига магазин. То не е казано да купиш само това, което виждаш налично в магазина. На всеки модел в сайтовете на по-големите вриги за техника /не ги споменавам да не каже някой, че е реклама/ има информация в кой град я има. Харесваш, отиваш в магазина и казваш искам от марка"Х", модел "точно еди си кой" и ще ти я докарат. Малко по-нагоре мерита е показала едно АЕГ, което е чудесно като съотношение цена-качество. Успех. Simple Smile

# 334
Ако сега си купувах съдомиялна щях да взема сигурно тази която Боряна Георгиева показва 2 мнения по-горе. С джет пръскачки (третата снимка) за да не се налага да слагам тави легнали. А и 5 години гаранция.

# 335
  • София
Показаната от Боряна е свободностояща и до колкото виждам на сайта на уърпуул няма джет пръскачки този модел, не че пък без тях машините не мият. Градусите са в прекалено малък диапазон, а програма "Steam" мие интересно какво точно прави?

# 336
  • Варна
Дали има Джет пръскачки незнам- аз си мия тавите прави,легнали ги мия ако искам да запълня място в горната кошница
За градусите- ползвам само пета програма- всекидневна,на 60 градуса,някъде час и половина продължава
За steam и аз незнам какво прави- имам 6 програми- Sensor,Предмиене,Бърза,Еко,Всекидневна и миене на пара

Аз мога да кажа,че съм доволна от този модел/не,че съм имала други/  Mr. Green
Перфектно измива всичко,нямам съд който да не извадя идеално почистен от съдомиялната

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 14:59 от Боряна Георгиева

# 337
  • Варна
Извинявайте,погледнах - има джет пръскачки съдомиалната
 Peace

# 338
На какво интересно видео попаднах. Става дума за Бош но тези технологии ги имат и другите марки, оросто са под различно име. Но се споменават препаратите и солта. Според видеото - При прекалено много сол, а от там твърде мека вода в съдомиялната се получава драскането на стъклото. Обяснено е защо. За жалост клипа е на руски.
http://youtu.be/G3M464JzwiU

# 339
Вече я взех. Беко - даже не знам кой модел е . това е прекалено екеспресна покупка за мен, ама нямах друг избор. Разгледах и съдомиялната на Боряна , но тя не е слим. Мястото ми е предвидено за ширина 45 см. Така че какъвто е ми е късмета
Ето тази е http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -05011-W/p/680614

# 340
  • София
На какво интересно видео попаднах. Става дума за Бош но тези технологии ги имат и другите марки, оросто са под различно име. Но се споменават препаратите и солта. Според видеото - При прекалено много сол, а от там твърде мека вода в съдомиялната се получава драскането на стъклото. Обяснено е защо. За жалост клипа е на руски.
http://youtu.be/G3M464JzwiU
Клипа не съм го гледала. Няма как да се надраскат от солта, т.к. тя не влиза в контакт със съдовете. При много сол, спрямо твърдостта на водата се получават петна по съдовете, защото водата става прекалено мека и "сапунената" вода от препарата и гланца /ако има такъв/, както и размитата мръсотия от храна не могат да се изплакнат до края на програмата, особено ако е къса. Съдовете се драскат от неразтворени частици на таблетка или прах, които водата "блъска" по съдовете и ги надира.
мама_съни Да ти е честита и да ти служи вярно.  bouquet

# 341
Ами изгледай клипа де. Какъв е смисъла да казвш -  Не съм го гледала, но... И да повтаряш твърдението което всички си мислим че е. При прекалено много сол и от там прекалено мека вода става извличане на калциевите йони от стъклото а от там микропукнатини (драскотини). Според това твърдение на който му се драска стъклото трябва да си намали солта. Има и кадри показващи какво става с малко гланц или прекалено много такъв.

# 342

мама_съни Да ти е честита и да ти служи вярно.  bouquet

Благодаря.Дано и тя ме изкара безпроблемно толкова време както старата, че ако може и повече  Mr. Green

# 343
  • София
Клипа не мога да го отворя, но според мен това което преразказваш от него не е вярно, т.к. солта влияе първоначално на йонобменника, а не на съдовете директно, обясних вече на тях как им влияе. Твърдението "извличане на калциевите йони от стъклото" няма да го коментирам.

# 344
  • София
Показаната от Боряна е свободностояща и до колкото виждам на сайта на уърпуул няма джет пръскачки този модел, не че пък без тях машините не мият. Градусите са в прекалено малък диапазон, а програма "Steam" мие интересно какво точно прави?
Добре де, като не знаеш кое какво е и как е нужно ли е да коментираш задължително.
Ясно, че за жената е голяма, а и вече съвети са ненужни. Wink Да й е честита придобивката и дано вярно да служи.

Градусите за мен са си идеални, джет пръскачки има, то и на снимките дори са показани, но кой да погледне. А програмата името й подсказва какво прави - интензивна програма, при която мие с пара.

А на какво ли се дължи надраскване, при тези, които сол не ползват и таблетките дори не са комбинирани... за мен основното надраскване си идва от самия препарат за миене.

Общи условия

Активация на акаунт