Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Да не би да ми е грешен линка и да не може да се отваря. Някой друг има ли проблеми?  Аз досега съм си мислела че съдомиялната най-просто е кутия в която слагаш съдовете и водата ги пръска. Сега разбрах какви неща има в стените - резервоари разни, как пести вода(незнаех че водата от последното изплакване се съхранява за следващо зареждане и е за първото изплакване а през това време в другата стена се топли следващата вода за да няма шоково заливане със стъдена вода след миене с горещата вода). А относно драскането на съдовете ми стана интересно защото за първи път попадам някоя фирма да го коментира в свой клип офицялно. Сега щом тук има химици и ми казват че е лъжа...това е друга работа вече.

# 346
  • София
Работи си линка за бош.

# 347
  • Sofia
Може ли да се мият съдове и прибори с позлатено покритие?

# 348
Имам стари,стари купички с широк "златен" кант. Мия си ги спокойно вече 4 години. Никакъв  проблем със "златото".

# 349
Здравейте, момичета! Взех си ''Бекото'' и снощи я свързаха, та имам въпроси: В подаръчния комплект препарати има едно шишенце и пише, че е изплакваща течност... това гланц ли е? Само гланц не съм сложила, но се допитвам до вас да не объркам нещо. Другото, което ме интересува  е как да настроя солта, че в книжката не е обяснено. Модела е 28330 с трите кошници. Някой беше писал, че се настройва от комбинация от няколко бутона, но как точно беше? И още нещо, как точно се прави теста за твърдоста на водата с лентичката?

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 17:39 от psMa

# 350
  • Пловдив
Какво ще кажете за AEG F-55310 VI0. Утре май май ще си я взимаме
https://www.technomarket.bg/products/09140497/aeg-f-55310-vi0
Е днеска  взехме ама сега какво да я правя. Отделно ли се купува гланц сол и таблетка или тези финиш имат всичко в тях?

# 351
Здравейте! От известно време се оглеждам за нова съдомиялня. Старата работи (разбирайте - мие добре) само на интензивната програма. Не знам защо, но искам новата да е с трета кошница. На характеристики съм си харесала тази http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adpf-941-ix, но не намирам отзиви за нея. Някой да я има и да сподели мнение?

# 352
Здравейте,предстои ми покупка на съдомиялна машина-първа и съответно съм голям лаик по въпроса.Харесала съм си   ето този модел   http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IS-26020/p/680620  Моля ако някой има същата да сподели впечатлиния за нея или за марката-четох предни коментари, но за този модел не видях. И да попитам още нещо- някой поръчвал ли си е електроуред от този сайт- http://www.technodom.bg/pages/%D0%97%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%81/

# 353
  • София
merita Прочети на кутията  какво пише, дали имат сол и гланц различно е при различните таблетки. Дори и да имат солт пак може да е малко, зависи колко е твърда водата при теб. За препарат си реши какво да ползваш - гел, прах или таблетки. Прочети първата страница на темата.

albita   показаната от теб е 45см. Такава ли искаш или 60см.? Ако имаш място ти препоръчвам 60см. В цената и консумация на ток и вода нямат особена разлика. Уточни си какво искаш като параметри от машината - големина, бр. перки, кошници, искаш ли задължително половин зареждане, шум и т.н.

# 354
Да попитам къде слагате чашите с високо столче за вино? Как  точно ги подреждате? Аз нямам държач за чаши. Опасявам се, че могат да се счупят, ако ги сложа направо така. Ако  сложа таблетка Финиш куантум, трябва ли да изключа солта и гланца. И ако пусна половин зареждане половин таблетка ли да сложа?

# 355
  • Варна
Аз имам поставка за чаши със столче,но предполагам,че и без поставка няма да се счупят
Въпреки,че ползват таблетки слагам и сол и гланц,досега само солта ми е свършвала след 1-2седмици миене/мия всеки ден/
За 1/2 зареждане пак слагам цяла таблетка

# 356
  • София
Да попитам къде слагате чашите с високо столче за вино? Как  точно ги подреждате? Аз нямам държач за чаши. Опасявам се, че могат да се счупят, ако ги сложа направо така. Ако  сложа таблетка Финиш куантум, трябва ли да изключа солта и гланца. И ако пусна половин зареждане половин таблетка ли да сложа?

Нямаш ли такива "крилца" на горната кошница?

Аз ги подпирам точно така както е показано на снимката.

# 357
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, да такава съдомиялна искам-45 см., нямам място за по-голяма , а мисля че параметрите на това Беко са доста добри за цената си.
ако някой има подобна   http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IS-26020/p/680620        ще се радвам да сподели мнение също.

# 358
  • Варна
Каквато и да е съдомиялна вземете АЕГ.Бекото е голяма мъка.

# 359
  • София
albita, аз съм с Беко. Не е същото, но параметрите му са същите. Кажи какво по-точно те интересува. Това да споделим мнение е много общо - в крайна сметка мисля, че всеки би казал, че е много доволен от машинката си.
Виждам, че програмите са същите като на моята.
Аз използвам еко програмата, 70-градусовата(която има предварително миене - удобна е за застояли замърсени съодве, тенджери, тигани) и бързата 70-градусова (когато я пускам веднага след като съм я заредила).
Функциите  половин зареждане и отложен старт изобщо не ги използвам, въпреки, че моята съдомиялна е 60 см. и преди да я купим се чудех как ли ще успея да я напълня.. нооо много бързо се пълни. Simple Smile
Кошницата за прибори ужасно много ми пречи, може би, ако сега избирах отново миялна, бих взела такава с трета кошница.
Регулируемата кошница е много удобна, позволява да се слагат по-високи неща в долната кошница.

Аргументи?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт