Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Ти пък - аргументи? Само АЕГ оле... Хахаха
Мнение лишено от съдържание. Сума теми се пише тук и излиза че всички си мият добре и теябва да се гледат кошници, брой перки и гаранция а не марката. И в предни мнения съм казвала - моята като е Бош made in Germany и голям праз. Как можах да се подведа и аз по марката а е с орязани функции (няма програма само изплакване) а стуваше 1070 лева.

# 361
  • София
Скрит текст:
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, да такава съдомиялна искам-45 см., нямам място за по-голяма , а мисля че параметрите на това Беко са доста добри за цената си.
ако някой има подобна   http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IS-26020/p/680620        ще се радвам да сподели мнение също
.
Бих ти предложила да погледнеш тези: тук, тук, тук, тук, тук. Не ясно обаче с какъв бюджет разполагаш.

# 362
Да попитам къде слагате чашите с високо столче за вино? Как  точно ги подреждате? Аз нямам държач за чаши. Опасявам се, че могат да се счупят, ако ги сложа направо така. Ако  сложа таблетка Финиш куантум, трябва ли да изключа солта и гланца. И ако пусна половин зареждане половин таблетка ли да сложа?

Нямаш ли такива "крилца" на горната кошница?

Аз ги подпирам точно така както е показано на снимката.

Да, имам и точно така ги сложих, мислех,че са някакви специални и се застопоряват по стабилно, но и така няма проблем

# 363
Рошличка,благодаря за отговора.исках да разбера за това дали е удобна като разположение и дали програмите,които  има са добри.Тъй като със същите параметри има и други марки съдомиялни.За  Беко четох доста положителни мнения и по-малко отрицателни ми се струва.Още не съм много наясно какво точно трябва да гледам-брой перки,кошници,програми, ел.енергия и др., но постепенно мисля ,че ще "вляза в час".

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, благодаря за предложенията ,но първо са ми над бюджета и второ последният път като си избрах уред, който беше скъп–фурна, имах толкова много проблеми с нея,че си казах ,че ще си взема "евтина" съдомиялна и ако имам проблеми поне да не ме е яд .

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички!!!!

# 364
  • Варна
Аргументите са много прости.
Освен работата с тях съм и ремонтирал доста модели и знам какво има вътре и на турските и на немските и на китайските им аналози.Освен всичко друго съм рециклирал доста машини внесени втора употреба от Германия ( един приятел ги внася ) и знам как изглеждат изотвътре след 5 - 10 год. работа Sad

# 365
  • София
Скрит текст:
Рошличка,благодаря за отговора.исках да разбера за това дали е удобна като разположение и дали програмите,които  има са добри.Тъй като със същите параметри има и други марки съдомиялни.За  Беко четох доста положителни мнения и по-малко отрицателни ми се струва.Още не съм много наясно какво точно трябва да гледам-брой перки,кошници,програми, ел.енергия и др., но постепенно мисля ,че ще "вляза в час".

Истината е, че едва, когато започнеш да си ползваш машинката, ще разбереш кое е удобно за теб и кое ти липсва.
Беко са добри поради доброто съотношение качество-цена. Аз лично не държа един уред да работи у дома 10+ години най-малкото поради 2 причини - след 5 години са се появили нови технологии и екстри и пластмасовите елементи стареят и си променят цветя. Така че мен ме удовлетворява едно беко за 500 лв. с доплатени още 50 лв. за 5 годишна гаранция.  Peace

# 366
И аз споделям твоето мнение за годините ползване.опцията за допълнителна гаранция е още един плюс към средната цена за съдомиялна машина.

# 367
Рошличка,благодаря за отговора.исках да разбера за това дали е удобна като разположение и дали програмите,които  има са добри.Тъй като със същите параметри има и други марки съдомиялни.За  Беко четох доста положителни мнения и по-малко отрицателни ми се струва.Още не съм много наясно
какво точно трябва да гледам-брой перки,кошници,програми, ел.енергия и др., но постепенно мисля ,че ще "вляза в час".

Нашата е Беко за 13 комплекта (6830). Има трета кошница за прибори, горната кошница се регулира, и двете кошници имат падащи прегради, за да си освободим повече пространство при нужда.
Има доста програми и температури, но установих, че ползвам най-често икономичната, бързата и интензивната. За две години един или два пъти съм пускала тази за предмиене.
Аз лично много държа на функцията "половин зареждане", защото ползваме машината всеки ден, но не винаги я пълним цялата. Има обаче и дни, в които я пускаме по два пъти.
Аз лично мога да препоръчам марката именно заради съотношението цена-качество. Имам няколко уреда от марката и ми вършат добра работа.

# 368
Въпрос към kati_v: Виждам, че са ни  еднакви миялните, моята е  BEKO DIN 28330
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630 въпроса ми е как да разбера дали съм направила успешно настройката на солта. Направих така както пише в книжката.  Пише, че за да се запамети трябва да се изключи самата миялна и нямаше как да разбера дали е запаметила настройката. И друго, теста с лентичката показва  5 зелени квадратчета. Каква е водата в случая при мен!

# 369
Въпрос към kati_v: Виждам, че са ни  еднакви миялните, моята е  BEKO DIN 28330
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630 въпроса ми е как да разбера дали съм направила успешно настройката на солта. Направих така както пише в книжката.  Пише, че за да се запамети трябва да се изключи самата миялна и нямаше как да разбера дали е запаметила настройката. И друго, теста с лентичката показва  5 зелени квадратчета. Каква е водата в случая при мен!
Съжалявам, но не помня вече.
Мисля, че тест лентичката показва, ме водата ви е много твърда - това може да провериш на сайта на ВиК за твоя град. При нас беше 4 от 5, но не помня цвета и в сайта на нашето ВиК водата е дадена като твърда. Настройката направихме по указанията и сол допълваме веднъж на около 2 месеца - може по това да се ориентираш. Peace

# 370
  • Балчи-Варна
Ей тази трета кошница за прибори,въобще не ми е удобна.Под нея кошницата ми остава много плитка за чинии.Кошничката за прибори,е и тя ми пречи.Нещо аз ли не правя както трябва?

# 371
Ей тази трета кошница за прибори,въобще не ми е удобна.Под нея кошницата ми остава много плитка за чинии.Кошничката за прибори,е и тя ми пречи.Нещо аз ли не правя както трябва?

До сега не съм ползвала миялна с трета кошница за прибори. Май съм свикнала да ги мятам в основната кошница, без да си играя да ги подреждам.  newsm78

# 372
А на мен пък ми се струва голямо удобство третата кошница (може би, защото нямам). Сега само се чудя къде да сложа по-големите ножове или черпаците.
И пак да попитам, има ли някой с такава миялна http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adpf-941-ix. Харесвам я точно заради третата кошница, но не съм я виждала на живо.

# 373
И аз заради третата кошница  вчера едвам наместих всичко с триста пререждания. При мен, ако горната кошница е в горно положение, малките чинийки от чаени чаши опират в третата кошница , ако се смъкне  надолу, обаче няма проблем и си има място.Нямаше как да я сваля, че ми трябваше височина заради тавата от фурната. Голям зор видях докато стане. Иначе си е удобство, според мен третата кошница. Другата обикновенна не я слагам, доста място отнема.

# 374
  • Варна
А на мен пък ми се струва голямо удобство третата кошница (може би, защото нямам). Сега само се чудя къде да сложа по-големите ножове или черпаците.
И пак да попитам, има ли някой с такава миялна http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adpf-941-ix. Харесвам я точно заради третата кошница, но не съм я виждала на живо.

Не става ли да ги сложиш във втората кошница просто?

Общи условия

Активация на акаунт