Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Двете тенджери слагам една зад друга и на тях поляга тавата, нямам снимка, нещо подобно, само че махам кутията за прибори https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://techlife.samsung.com/ … aD4DdAQMwgfKAEwAQ

О, много полезно фото! Hug
Признавам, че до повечето съвети достигнах сама по пътя на грешките си в началото, но е приятно да видиш на снимка, все пак, че си на прав път. Simple Smile
А и от както мия само на най-дългата еко програма, няма недоизмита тава. Няма пропуск! Hug

# 481
  • София
Това фото е като гледам с доста дребна тава, и средновати тенджери и реално не е останало никакво място за чинии.
Което естествено много зависи точно какво има в момента да се мие.

# 482
Искам да ви попитам - някой мил ли е в миялна маска и разпрашител на инхалатор? Подозирам, че нищо няма да им стане (все пак са изварявани във вряща вода), но все пак ще ми е полезно, ако някой сподели  bouquet

# 483
Мерси за снимката , ама аз мислех , че и чинии има  Sunglasses Затова питах

# 484
Искам да ви попитам - някой мил ли е в миялна маска и разпрашител на инхалатор? Подозирам, че нищо няма да им стане (все пак са изварявани във вряща вода), но все пак ще ми е полезно, ако някой сподели  bouquet
Мисля, че на високи градуси и без препарат няма да има проблеми.

# 485
  • София
Маска... хъм, на нашия маската не се изварява, мие се с гореща вода, но не и  да се изварява.
Препарата, с който се мият тези неща трябва да е мек, т.е. ако е в миялна трябва да е течен.
И трябва да са идеално и обилно изплакнати.

# 486
Благодаря ти, Кати,  но идеята ми беше да е с препарат и когато така или иначе ще е заредена миялната със съдове. Няма как да пусна цяла миялна за 1 маска само  Rolling Eyes Точно това се чудя - дали препаратът ще се отрази негативно  newsm78
Ейнджъл, аз изварявах само 1-вия път, иначе преди всяко ползване мия с гореща вода. Но ми се вижда, че си има нужда от по-щателно и сериозно почистване  Thinking В крайна сметка сигурно ще пробвам, ако нещо има стане ще ги подменя с нови.

# 487
  • София
Значи при моят  чашката разпрашител се вари и това се прави при ползване 1 път на 24 часа при активно ползване, другите пъти  просто се плакне/мие, аз винаги с препарат.
Маските само се мият след всяко ползване мия с веро и обилно с горещо вода плакна, аз чат-пат минавам с памук със спирт и после  и мия.
И да, консумативи са - подменят се  от време на време.
Друг вариант има да си вземеш течност/таблетки за студена стерилизация, въпреки, че за някои съм чела, че остават миризма, което за мен не е допустимо, но може да се покиснат и изплакнат с гореща вода, да се отмие. (по болниците до колкото знам ползват точно вариант с такъв дезинфектант). Би следвало и без аромати да има.

Може да зависи и какъв е точно инхалатора, при някои може пък и да им се преваряват маските, не знам, трябва да ви го пише това в книжката.

Всъщност сега отворих моята

Измийте всички съставни  части на камерата на инхалатора в топла вода, катоизползвате меко миещо
средство, след което изплакнете под струя гореща вода или ги измийте в съдомиялна машина.
Указанията за дезинфекция на детайлите са дадени в следващия раздел.... и да пише, че може да се изваряват детайлите без PVC маската.

Все пак за мен е  несъответствие това миене в миялна и да се чистят с мек миещ препарат и ако ще го правиш наистина вземи за тях  течен, да миеш с него и наистина до някъде би ме притеснявал гланца.

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 15:46 от Angel_Dust

# 488
Мерси, Ейнджъл  Hug

# 489
Здравейте,имам нужда от помощ.Закупих си съдомиялна BEKO.Заредихме я със сол и нагласих програма-най-кратката за първо пускане на машината-като е според указанията.Но на дисплея се изписва -E02-че няма вода,но мъжа ми е отворил кранчето и се чува ,че тече вода.Моля някой ако е имал същия  или знае как да отстраним проблема!!!

# 490
  • София
Не пише ли в книжката?
Не сме имали такъв проблем.

# 491
 В книжката пише ,че E02-че няма вода.Това е грешка и в книжката пише срещу Е02-няма вода , а от крана през маркуча, който трябва да влезе в машината тече вода.Пробвахме и на програма накисване само-15 мин. и пак не тръгва.Сложихме 1.5 кг. сол-не се е включвал индикатора че няма сол.Направо сме в голяма чуденка

# 492
  • На брега на реката
Най-вероятно маркуча е прегънат. Издърпайте я напред и се уверете, че маркуча е добре и я пробвайте както е издърпана.

# 493
Много благодаря за отговора. Grinning Grinning Grinning Grinning  И ние по метода на изключването успяхме да открием ,че е било това.Човека,който я е поставил е пречупил маркуча.Успяхме да я измъкнем и оправим, пуснахме я и тръгна.Явно не е пречупен вътрешния маркуч, защото не пропусна вода, засега!! Хахахаха .Дано оттук нататък нямаме повече проблеми.

# 494
  • here and now
Здравейте момичета,
Искам да попитам ползвате ли ароматизатор и защо (защо "да" или защо "не")?
Благодаря на тези, които ще споделят.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт