Отзиви за фитнес гривни и smart watches

• 172 922
  • 1 260
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
iwatch има живот на батерията точно 1 ден. И то, ако не е много амортизиран. Също така, по-старите модели не могат да правят някои от нещата, които дамата иска, не мисля, че са вариант…

# 421
  • в 1001-та нощ
Много моля Алена да изкоментира в резюме Samsung galaxy watch 4 classic  срещу Ticwatch pro 3.Бюдежет макс .600 лв,желая да зареждам поне през ден,да плащам и говоря с тел.,търся и здравина на корпуса . Не държа на LTE .Ще ми е първи часовник ,предпочитам да е по-смарт,отколкото спортен.Благодаря предварително.

С какъв телефон ще се свързва часовника?

# 422
Забравих да упомена-Nokia 7.2.

# 423
  • в 1001-та нощ
Да започна с това, че и двата часовника са страхотни и покриват всички базови изисквания за истински смарт часовник.  Като най-съществените минуси на TicWatch Pro 3 за мен са - огромния размер - близо 5 сантиметров корпус - 48 мм, както и дебелината - 12,2 мм - не е чак сантиметър и половина, но си е солиден, бих казала мъжки чсовник. Има жени с фетиши към мъжки часвоници, носят дори Huawei Watch 3 Pro, който е дебелина 14 мм - почти сантиметър и половина. Другият, ако мога да го нарека недостатък е морално остарелия процесор - Snapdragon Wear 4100.  Qualcomm обявиха мобилната платформа през 2020 г. - в технологичният свят - 2г. си е много време. Произвежда се по стара технология и не е много ефективен. Консумира повече енергия за даден процес, в сравнение с по-новит еи енергийно ефективни процесори.

Относно плюсовете на TicWatch Pro 3 - по-голямата батерия - с капацитет 577 mAh - почти два пъти по-голяма от на Самсунга (361 mAh), но разбира се - това е обясимо - все пак по-голям корпус - побира повече. Относно очакването -  да изкарва ден и половина - ще изкарва. Има оплаквания, че интерфейсът е леко бъгав, както и операционната система - Wear OS вече е поостаряла. Миналата година - Google и Samsung представиха нова и съвместно разработена ОС - Wear OS 3, разбира се - тя задвижва новите часовници на Samsung, вкл. този, за когото питаш - Galaxy Watch4 Classic.

Galaxy Watch4 Classic - докато сме на вълна платформа и процесор - Galaxy Watch4 Classic е с най-съвременната платформа Wear OS 3 - нещо, като надграждане на тази, с която е TicWach Pro 3, също и с много по-добър и ефективен процесор (5 nm), т.е. - за да изпълни 1 процес, задача - използва много по-малко енергия. Също е и с по-малка батерия, както вече споменах с капацитет 361 mAh. Едното малко компенсира другото.

Galaxy Watch4 Classic е и по-малък и по-приемлив за дамска ръка - за мен белият е най-красивият smart часовник ever. Но аз съм с много, много малки китки и на мен не ми стои добре. По-добре ми ляга другия - без металния борд. Дори голямият размер ми пасва по-добре отлколкото малкия класик. Металният борд пази и добре срещу неволно чукване на дисплея. Въпреки, че мъжът ми е с обикновения - на него бордът не му харесва - и е абсолютен джаста праста - чупи със скоростта на светлината. За мое учудване - часовникът му все още е като нов.

Относно интерфейс и функционалности - Galaxy Watch4 Classic e по-добър и по-смарт. Има повече смарт функции - например измерване на съотошението мазнини, мускули, вода, може да се управлява с жестове - например да приемеш обаждане или да отхръвлиш обаждане само с движение на китката, без да докосваш часовника.

Част от функциите могат да се ползват само с телефон самсунг. Напр. измерването на кр. налягане, както и някои опции на мониторинг на съня. Те са повече за хората с проблеми - напр. телефонът записва хъркането - като сила, часовникът мери в този момент наситеността на на кръвта с кислород и прави анализ за вероятните причини, ако не се събуждаш отпочинал. Сега, разбира се - не на всеки му е нужно това, но част то функциите на Samsung часовниците са налични само, ако се ползват със Самсунг телефон.

Часовникът на самсунг е и с 50% повече RAM и два пъти повече памет на съхранение. Ако се ползва със Самсунг телефон - всяко приложение, което се сваля на телефона - ще се инсталира и на часовника и обратно. Има много добра интеграция - с един интерфейс са.

За мен часовникът на Самсунг е по-добрият, но това е относително и обективно. Опитах се да изложа своята гл.т. и да се аргументирам Simple Smile Ако имаш възможност - виж на живо и двата, сложи ги на ръка, разцъкай ги. На самсинг се управялва от двата бутона и ринга - металният рунг не е само за красота и защита, но се и върти - напред и назад.

Очаква се новите модели да измерват и новата на кр. захар (безкръвно) с оптичен сензор. Не е сигурно, но от миналата година работят по тази технология, може и да не ни огрее тази година. ОТделно, докато се получат медицинските разрешения - минава време.

П.П. дописвам - часовника на Самсунг - вероятно ще го зареждаш всяка вечер. Ще те изкарва за деня, има опции за икономично режими, но ичаквам малко повече да изкарваш с TicWatch Pro 3

# 424
Еха,много благодаря за труда и аргументите !Ще изчета пак поста и действително ще отида да огледам лично часовниците.Най-привлечена съм от 46 мм с металния безел на Самсунг-работя в болница ,често си удрям ръцете и съм си внушила че с физически безел ще мога повече да поопазя дисплея.Не държа особено на измерване на кръвно налягане и сатурация.
Наскоро изчетох ревютата Ви за двата модела в сайта Ви-но изключително ми помогнахте с личното си мнение.

# 425
  • в 1001-та нощ
Радвам се Simple Smile Имайте предвид, че начинът, по който се захваща каишката на часовниците Galaxy Watch4  и Galaxy Watch4 Classic е малко по-специфичен, за да приляга по-плътно корпуса (долната част) към ръката - за по-точно измерване. При по-малки ръце е удачно да се ползва друга качишка - може пак на Самсунг, но с други захващане. Ще го видите в магазина.

Ако Ви се стори, че някак неестествено или по-странно ляга на ръката - това е причината Simple Smile Но и с друга каишка си мери добре (тествано).

# 426
Разбрах,ще внимавам и за това.Респект от мен:blush:

# 427
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Искам да похваля custommer service  на fitbit - винаги при проблем са били много адекватни и са заменяли проблемните продукти.
Започнах с един от най-бюджетните им варианти - Flex,
но (типично за мен Grinning ) след това се изкуших от флагманите им.
Имала съм Surge (несменяема и проблемна каишка - заменен заради това 2 пъти), Ionic - служи ми идеално, но се изкуших като излезе Sense и го дадох на мъжа ми, който до този момент беше с Charge 2, както и децата.
През март получих мейл в пощата, с която аз бях регистрирала Ionic, че тъй като е установено в малък брой случаи прегряване на батерията възстановяват сумата на хората, които са си го закупили, без значение кога е направена покупката. Вчера получих сумата, ако някой има закупен Ionic, да го има предвид.

Общо взето съм много доволна от моя Sense - върши идеална работа за това, което е създаден - фитнес часовник.

# 428
  • Бургас
Здравейте!
Изчетох май цялата тема... но все пак не съм сигурна кой е правилният избор за мен. Колебанията са между Samsung galaxy watch active, Garmin Lily и благодарение на темата - Garmin Venu Sq.
Проблема е, че китката ми е много тънка, буквално само кокал Sad . В момента съм с Мибанд 4, доволна съм, но напоследък има тотално разминаване с движенията, т.е аз ходя напред-назад, тя отчита че съм в покой 1 час... и др. Пулса също не е както трябва - по време на тренировка сърцето ми ще изскочи, тя показва пулс 100 примерно.
Та от новия часовник очаквам да отчита сравнително точно тези показатели - движение, сън, безконтактни плащания са + , както и издържлива батерия. Самсунга май има всичко, с изключение на батерията, Лилито е много красиво, но няма безжично зареждане и безконтактно плащане, като и WiFi.
За Venu не съм сигурна как ще ми стои, наистина ми е малка китката, прилагам снимки Mi band 4 (не обръщайте внимание на каишката и червения конец )

# 429
  • 1st floor
Ходи и пробвай Гармина. Моята китка също е само кокал, ужасно тънка. Закопчавам го на последната дупка, но не мисля, че стои грозно, нито хлабаво. Относно  показателите - не мога да се закълна, че мери абсолютно точно, но това май се отнася и за останалите часовници от този ценови клас. Smiley Хващала съм го в два типа грешки - понякога на джи пи ес проследяване аз минавам по Графа (примерно), а на картата ми дава, че цепя на места направо през сградите. Тоест понякога има някакво изместване с метри встрани. Като бягам едни и същи маршрути, като дължина е почти един и същ, почти няма разлика. Другата грешка е, че не ми отчита разни дейности у нас - аз чистя, готвя, а часовникът ми праща съобщение, че е време да стана и да се раздвижа. Grin Иначе за всичко останало е топ и си го харесвам.

# 430
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате смарт часовник като за начинещ спортист, който хал хабер си няма какво да си купи като джаджа 😂
Тичам и ми препоръчаха да си следя пулса. Това което аз лично имам като изискване е да мога да си пускам и спирам измерването на тренировката от аппа който ползвам на телефона (Strava). Телефона ми е прибран в чантичка за спорт на кръста и не искам да го вадя всеки път като реча да пускам, спра или да видя колко време и какво разстояние съм изминала. Затива ми се иска да мога и да виждам колко съм изминала от часовника си.
Бюджет до 200 лева, като предпочитам по-евтин за да се ориентирам, а после бих инвестирала и по-голяма сума пари.
Няма да го нося постоянно, а само докато тренирам.
Телефона ми е Huawei Nova 5T ако това има значение.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 12:27 от Lale_Lili

# 431
Никой ли не може да даде насока? 🤔
Не мислех че изискванията са ми толкова големи.

# 432
  • Бургас
Ами имам Garmin Venu, свързва със Strava, но цената е почти два пъти над лимита...

# 433
  • 1st floor
От скоро ходя  на плуване и реших да пускам  Venu SQ-то. Обаче или приложението за плуване не е ОК или аз не намирам как да го пусна. Избирам плуване в басейн 25м и давам старт. Обаче, когато плувам без замах на ръцете, не отчита нищо. Не виждам и избор на стил на плуване. Толкова ли си може часовникът или аз не намирам как да го стартирам от  менюто?

# 434
  • Ст Загора
samsung galaxy watch 4 40 mm мнение , аз главно ми трябва нещо което да държи като батерия и за кръвно много рядко дали е ок ? Аз имам евтина гривна ама и тла ми е за ремонт смяна имам една умряла конка пиксели и за това е за смяна . А иначе е жза ремоонт , разбрах , че трбва и тел на Самсунг за кръвното ... Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт