постоянна кашлица на дете

• 40 956
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте, обръщам се отново към Вас. Преди 4-5 седмици синът ми изкара ларингит доста тежко. Лекуваш ме го с инхалации и антибиотик, защото имаше висока температура. От тогава до сега кашлицата не спира. Вече 5-та седмица. Ту намаля, ту се засилва, но си я има.  Има я през нощта и деня, постоянно. На пристъпи е. Взехме му секрет от гърлото-всичко е наред, гърдички чисти. Изпил е 3 сиропа за кашлица. Днес пак ще отидем при личната, но кажете ми моля, на какъв лекар да го водя, може би на УНГ и пулмолог?Няма хрема, жизнен е и малко нервен. Благодаря предварително!
Да ти кажа при нас задната хрема и кашлицата мина като започнах да й давам разни хомеопатични неща и билкови. Не съм й давала противоалергични сиропи, капките също ги спрях и само й пръсках физиологичен разтвор и нещата отминаха. Тя го израстна някакси, а и хомеопатията много помогна.

Подкрепям!  Peace Понякога противоалергичните са много вредни...

# 16
  • София
Опааа - ние здраво пием противоалергични. Наистина ли са толкова вредни ?!?

# 17
  • Sofia
Опааа - ние здраво пием противоалергични. Наистина ли са толкова вредни ?!?
Някъде едно време по темите, но дори не мога да се сетя дали и някой от докторите, които споделят и пишат мнение не го бяха казали, че противоалергичните сиропи трябва да се пият до 10 дни и да се спират и че не е ОК да се пият с месеци, защото не помагат...Незнам обаче къде се дискутираше това, а и не ми се се ще да притеснявам излишно майките....да са вредни чак толкова не мисля, но май не помагат толкова, колкото ги изписват..

# 18
Вижте какво намерих :
http://www.d-rmario.com/?p=1247

# 19
  • София
Противоалергично с една дума смачква имунитета, алерголог това ми го каза като ми изписваше противоалергични препарати за астмата. Дразнят сърцето затова ме прати първо и при кардиолог. Не знам как е точно при вас просто изказвам мнение, защото си напатих здравата от такива лекарства.

# 20
  • София
Това за имунитета никак не е хубаво. Въобще не го знаех преди. Бях чувала естествено, че и противоалергичните са вредни, но ги считах за нещо с временна вредност, която отминава и се компенсира от ползите. Например за антибиотиците знаех, че "сриват" имунитета и трябва да се приемат само, когато много се търси тяхната полза, но за антихистаминовите не предполагах. Както и да е, аз ще продължа да ги пия и без това нямам имунитет вече за нищо, поне да не шмъркам, но за децата ще го взема много внимателно предвид.

# 21
  • София

Звучи оптимистично. Аз последно реших да оставя мъниците да си починат от вирус през следващата седмица - ще останат на вилата и няма да посещават градина. Купих капките еуфорбиум и давам от тях. Правя промивки с физиологичен на носа. Антихистаминовите може и да ги спра след прочетеното за тях. Ако в края на другата седмица продължат да ми бухат, отиваме (а) при пулмолога отново и (б) намирам си доктор хомеопат.

Само се чудя - да им взимам ли гърлен секрет да тестваме за бактерии. Тази кашлица като не е вече вирусна, бактериална ли е, алергична ли е, каква е и защо продължава толкова дълго.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 14:26 от Ashia

# 22
  • София
Не знам дали за всички хора са толкова вредни, но на малкия направиха беля като ги чя и лошо ми става...
Най-добре е лекар хомеопат да види детето няма спор.  Пила съм Апис МЕефалика и Поумон хистамин от първото бях най-доволна. И аз така не знаех от какво е не спирах да кашлям дълго време, суха кашлица. Та ми казаха какво е... Арсеникум албум замени помпите а апис противоалергичните.
Но лекар трябва да ги изпише.

# 23
Здравейте, за сега няма ефект от лечението и за това искам да попитам дали пулмолог-а може да даде направление за УНГ или само личната може да дава?

# 24
  • Sofia
Може и пулмолога да ти даде направление за един специалист, поне при нас не е имало проблем.

# 25
  • София
Не зная за направлението, ние ходим без направление на пулмолог, защото е колега на баща ми. Често обаче при нас лечението от УНГ специалист съвпада с назначеното от пулмолога - говоря за случаите, когато няма усложнения на дихателната система. В смисъл досега УНГ специалист не ни е слушал със слушалка, но ние сме ходили два-три пъти - не повече. По-често сме при пулмолога. Пулмологът от друга страна гледа гърла, предписва капки за нос ... вече не помня колко пъти. Сигурно, ако има съмнение за отит ще ни прати и при УНГ, но досега не се е случвало. Веднъж пък личната лекарка ни прати при УНГ заради пресипнал глас, защото тя нямала подходяща апаратура да прегледа гласните връзки.

Ох, на нас пулмологът ни предписа днес инхалации с пулмикорт. Един месец кашляне от гърлото нямало как да се оправи по друг начин. Пък аз се тръшках за някакъв си ериус, че ми идва в повече.

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 15:35 от Ashia

# 26
  • в джунглата

Ох, на нас пулмологът ни предписа днес инхалации с пулмикорт. Един месец кашляне от гърлото нямало как да се оправи по друг начин. Пък аз се тръшках за някакъв си ериус, че ми идва в повече.

Колко време и в каква дозировка ще ги правите инхалациите с Пулмикорт? Аз съм в същото положение въпреки че не съм дете и на мен УНГ ми ти предписа само за два дена. Според мен това е крайно недостатъчно и смятам да ги продължа поне седмица.

# 27
  • София
Дънди, схемата за децата (4-годишни) е два пъти дневно по (0.25) за 5 дни. Като минат тези дни, мога да споделя дали кашлицата се е оправила, за което силно се надявам. Преди са им предписвали инхалации и за 3 дни само, но не се наложи да ги правим, защото симптомите много бързо сами се махнаха. Освен това за пулмикорта виждам съвсем различни реакции от страна на докторите - едни смятат, че няма проблем да се третираме с него дълго време и по всякакви поводи, все едно, че не е вреден, други са много по-предпазливи. Може твоят доктор да е от втория тип.

Можеш да пробваш в началото за 2 дни само. Според мен, ако не се оправиш, може да удължиш лечението с няколко дни, така и така, си започнала, но си питай и УНГ-то. Не бих се изненадала, ако се оправиш и за 2 дни обаче. Не зная от какво боледуваш.

# 28
  • София
Забравих да спомена и ИМунокол коластра, може и на капсоли има чудно действие върху дробовете. Чак сега се сетих...

# 29
Здравейте, вчера бяхме на вторичен преглед при пулмолог-а, каза категорично, че малкия има алергичен ринит!  Ще се лекува още месец с това лечение , което е предписала, плюс един допълнителен спрей за нослето. Тъкмо се бях успокоила, защото две вечери нямаше пристъпи и тази нощ ми направи три! Днес го водих и на УНГ и той е категоричен- алергичен ринит! Нищо не ми изписа допълнително, остана лечението на пулмолога. Четох в интернет за този ринит и меко казано, се изплаших. Някоя от вас има ли точна представа какво е това, наистина ли е толкова опасно, колкото пише. Докторите нищо не ми казаха, освен" ще се оправи", но като чета...

Общи условия

Активация на акаунт