Каква суха храна купувате за кучета?

• 122 495
  • 477
  •   2
Отговори
# 420
Изобщо не съм съгласна. Най-скъпата храна, на един от "най-големите" производители, е Роял канин, която е пълен боклук. Цената изобщо не е гаранция за качество. За съжаление.

Интересно как стигнахте до това заключение.. Храната е със всички сертификати за качество, което малко от храните които са на пазар имат. Вярвате повече на продавачите и ветринарите, които са чули и недочули и които не са специалисти в обработката и приготвянето на рецепти за храни на кучета, отколкото на които я приготвят по стандарт? Това е смешно!
Да Риял Канина има ориз, царевица или както му казвате пълнеж, но именно този пълнеж прави храната балансирана. Храна съдържаща основно протеин ( месо) не е полезна за вашето куче и вярвате или невярвате ще имате проблеми след време - но има много изписани теми за това в чуждестранните сайтове, които може да прочетете.
И за ваша информация именно след тези протеинови храни, ветринарите наново изписват Роял Канина да ви оправи кучетата.

# 421
Изобщо не съм съгласна. Най-скъпата храна, на един от "най-големите" производители, е Роял канин, която е пълен боклук. Цената изобщо не е гаранция за качество. За съжаление.

Интересно как стигнахте до това заключение.. Храната е със всички сертификати за качество, което малко от храните които са на пазар имат. Вярвате повече на продавачите и ветринарите, които са чули и недочули и които не са специалисти в обработката и приготвянето на рецепти за храни на кучета, отколкото на които я приготвят по стандарт? Това е смешно!
Да Риял Канина има ориз, царевица или както му казвате пълнеж, но именно този пълнеж прави храната балансирана. Храна съдържаща основно протеин ( месо) не е полезна за вашето куче и вярвате или невярвате ще имате проблеми след време - но има много изписани теми за това в чуждестранните сайтове, които може да прочетете.
И за ваша информация именно след тези протеинови храни, ветринарите наново изписват Роял Канина да ви оправи кучетата.
Абсолютна глупост.
РК е като Макдоналдс за кучета. Направена е вкусна и пристрастяваща за животните и особено вредна за тях. Имала съм котарак, едва го спасихме и отучихме от нея. С кучето ми - пак така. Има безброй примери на пострадали животни от тая ужасна храна. Как ви дава сърце да я рекламирате. Явно работите за тях. Няма друго обяснение. Както повечето ветеринари, всъщност. Почти всички се опитват да я пробутат.

# 422
Моята приятелка ветеринарка не ми дава да доближа тоя боклук.

# 423
Роял канин е една от най-долнокачествените храни. Тя е толкова скъпа, защото от печалбата от конвенционалната храна за всекидневна употреба, финансират проучванията си и създаването на ветеринарните им серии, които наистина помагат. В обикновената Роял канин има наличие на атрактанти-вещества, които правят животните пристрастени към нея и на тази база отказват да ядат друга храна, след като сме им давали Р.К. С една дума нещо подбно на наркотик. Ако погледнете състава тази Р.К. на първо място слагат царевица. Никое куче или коте нямат нужда от тази съставка, която е фураж.

Някои от недобросъвестните ветеринари дават съвет да си храним животните с Роял канин, защото печалбата точно при тази храна е около 50%, а при другите храни около 30%. Когато става дума за лечение-това е вече друга тема. Има и други лечебни храни по-добри от нея.

# 424
Здравейте, моля за мнение за тази храна. Кучето е 3г, породата е никаква (прибрах го от полето като бебе). Алергия към пиле, установена още като го взех.
Напоследък се чеше доста често, та минахме на тази храна и масло от сьомга, като се надявам да помогне...
Два дена е на въпросната храна, рано е за каквито и да е резултати, но ще съм благодарна за всяко едно мнение.

# 425
  • Beyond the Frontiers
Аз съм с чау чау, те по-принцип са с проблеми към пилешко...от 1 година ползвам Pro Plan Аdult Мedium Sensitive Skin - със сьомга. Девойката, че е космата, космата е, ама сега е като мечка направо. Храната й харесва. Явно й се отразява добре.

# 426
Здравейте, моля за мнение за тази храна. Кучето е 3г, породата е никаква (прибрах го от полето като бебе). Алергия към пиле, установена още като го взех.
Напоследък се чеше доста често, та минахме на тази храна и масло от сьомга, като се надявам да помогне...
Два дена е на въпросната храна, рано е за каквито и да е резултати, но ще съм благодарна за всяко едно мнение.
Моето куче в момента е на 3 год,до 1год беше на brit puppy и ядеше я ,всичко и беше наред ,с много козина е която също беше  добре .В последствие опитахме др храни ,сега пак е на Brit fresh за кастрирани кучета ,пак сме доволни.

# 427
Преди няколко месеца спряхме сухата храна на нашето куче (болонка) поради чести спазми на стомаха и къркорене. Взимали сме му от марката JOSERA, ROYAL CANIN, и една специална за бели кучета с бяла риба - Nature`s Protection White, хапваше ги с апетит, но навърши близо 12 години и вече е станал с по-чувствителен стомах. Ако имате проблем със стомахчетата на тези бели пухковци може да им давате сварен ориз с морковки, варено телешко без подправки и от време на време варена или печена тиква. Спряхме и повечето видове консервирана храна и пастети. Почти винаги е от лечебен тип консервата от която му даваме и с ориз. Също така може и по малко костен телешки бульон БИО без сол, има ги във някои магазини Simple Smile

# 428

В тази храна няма абсолютно нищо пилешко в нея, дори и пилешка мазнина. Би трябвало кученцето да я приеме добре.

# 429
  • Враца
Някой, храни ли с храна Mac's ?

# 430

В тази храна няма абсолютно нищо пилешко в нея, дори и пилешка мазнина. Би трябвало кученцето да я приеме добре.
Дано да помогне за кожата му, вет каза, че е ок, но трябва да мине време, това е първата йрана от както е при нас кучо и която яде.
До сега не го бяхме виждали да хрупа гранули...няколко дена сипвам в купата и започва да яде.
По принцип той е много злояд, до сега гранула без нещо добавено не е ял, с дни не ядеше, ако не му дадем нещо от нашата храна, а тази я яде. Сега ако и спре да се чеше.... ще е супер. Много ви благодаря за мненията.
Да са ни живички и здравички малките душици, че като имат проблеми и лошо..
Ппжелавам ви лека вечер.

# 431
Здравейте, побутвам темата. За двумесечно кученце каква марка е по-подходяща - essential или virbac? Или друга? Търся да е висококачествена. Захранени са с Роял Канин пастет, яли са и гранулки от тези на майка им. Искам да премина плавно към една храна и да си я спазваме. И двете марки имат храна за малки породи, млади кученца. Купих Essential по принцип, но после пък ми препоръчаха другата марка. Ако тя е по-добра, ще купя и нея и ще давам само нея, а есеншъла ще го подаря.
И как преминавам плавно към нова храна - за седем дни, нали така? обаче пък след седмица сме на ваксина. Няма ли да му дойде много и смяна на храна, и ваксина...

# 432
  • Враца
На няколко места вече съм казвала, че аз съм много доволна от Farmina N&D, за малки кученца тази:

https://supertails.com/cdn/shop/products/Frame10442-417578.png?v=1696500439

и тази:

https://mlo1wbhvgmgt.i.optimole.com/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best … on-Mini-Puppy.jpg

# 433
Добре, благодаря, тези не ги намирам онлайн за поръчка, но пише, че ги продават в магазин близо до нас. Ще проверя.

# 434
  • Враца
Аз ги взимам от тук.
Ето ви, по-малката разфасовка :

https://ariakennel.com/pumpkin-seriya/n-d-dog-pumpkin-puppy-mini … orodi-do-1-godina

Ето и следващата:

https://ariakennel.com/pumpkin-seriya/n-d-dog-pumpkin-puppy-mini … orodi-do-1-godina

Ето с риба:

https://ariakennel.com/ocean-seria/n-d-ocean-dog-pumpkin-puppy-m … orodi-do-1-godina

Ето цялата гама:

https://ariakennel.com/hrani-n-d

До една годинка, в дясно долу на плика е бяло кученце с контурите на чихуа. Лесно ще се ориентирате, то и пише.
Има и в други сайтове, но тук има промоции.

Общи условия

Активация на акаунт