Каква суха храна купувате за кучета?

• 122 495
  • 477
  •   2
Отговори
# 435
Добре, много благодаря

# 436
НЕ купувайте каквото и да било от консервите на фирма BELMONDO.

# 437
Здравейте, някой може ли да ми помогне, защото не разбирам колко храна трябва да дам на кученцето. На етикета пише adult weight: 5 kg, 10 kg и т.н. И има и месеци - 2 месеца, 3 месеца и т.н. Храната е специално за кученца обаче.
Въпросът е - аз какво гледам - колко тежи сега кученцето ли, или колко се предполага, че ще тежи, като стане възрастно. Пример - сега тежи 1,9 кг на 2 месеца. Ако задам тези кг на сайта на производителя ми пресмята, че трябва да му давам примерно 40 г на ден. Ако обаче гледам, колко се очаква да стане като порастне - 7 кг и ги задам с два месеца ми казва да му давам 70 г.
Сега колко да му давам, защото разликата е двойна в грамажа. Тоест в момента яде по около 60 г или го прехранвам, или е недохранено и нямам идея кое от двете.

# 438
Гледате в момента колко е.

# 439
Според килограмите, които се очаква да стане и месеците на които е в момента.
На опаковката на храната би трябвало да е написано.

# 440
Трябва да стане около 6-7 кг, но както казах упътването е супер неясно за мен... Не знам как се очаква да преценя колко точно трябва да стане, като стандартът за породата е 5 до 7 кг. Предполагам 7 кг, защото е мъжко, а те стават по-големи като цяло. Излиза около 70 г на ден. Да кажем ако яде 60 - 65 г би трябвало пак да е ок, ако ака и е жизнен и играе...
На теория ако не беше породисто кученцето, как ще се прецени дажбата на база очаквани кг, като никой не знае колко кг ще стане...

# 441
Дневните дози указани на опаковката са препоръчителни. Давайте му по 70 г на ден (щом така сте изчислили) и го наблюдавайте как му се отразява.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:32 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 442
Според мен, логиката е да се гледа колко килограма е в момента. Колкото трябва да стане - ще стане, и тогава ще яде съответното количество. Иначе излиза, че и на 2 месеца, и на 3 години - все едно и също количество ще яде.

# 443
Когато е младо кучето, на опаковката за малки на възраст животни в таблицата, е споменато колко кг трябва да стане и по колко се дава в момента.

Когато е голямо вече кучето, се дават реалните килограми и по колко се дава за тези килограми.

Пролет, ако искаш снимай таблицата и я пусни тук, за да я разгадаем.

# 444

Ето това пише, снимах и вида храна, това препоръча ветеринарката.
Кучето е на два месеца, ще стане макс 7 кг, сега е 1.9 кг. Има огромна разлика в грамажа при двете изчисления. Не е едно и също 70 гр и 30 гр. На страницата на производителя има калкулатор, там пише само тегло куче

# 445
Пише:  adult dog weight-тегло на възрастно куче

По тази таблица аз бих давала около 70 г на ден, щом се очаква да стане 7 кг. Може и малко повечко.

Ветеринарката Ви е препоръчала хубава храна. Не е най-добрата, но става.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Аз да използвам случая да напиша какви са моите наблюдения относно храната за моите кучета. Имам 2 бр. Едното е средна порода, другото е малко. Средната порода (Барак) яде само готвена от нас храна и нищо друго не признава. Мъжът ми му готви истинско месо с малко зеленчуци, чия и ленено семе. На "изхода" почти нищо не излиза, което означава, че повечето храна се усвоява напълно.

Малкото ми куче (пинчер) не иска домашна храна, а яде гранулки. То изкарва 3 пъти повече като количество на финала, отколкото голямото!

Понякога, когато не сме имали възможност да готвим на голямото, му купуваме скъпи консерви от 800г, които уж са само месо. Резултатът е, или че повръща или пак изкарва голямо количество неусвоена храна.

Та така за купешката храна.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 12:42 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 446
Щом е на възраст 2 месеца сега, гледаме първия ред 1-3 месеца.
От 5 до 10 кг. възрастно тегло попада във втората колона - значи храната трябва да е 85 гр. на ден.
Малките кученца ядат повече храна, защото растат. След 12 месеца количеството започва да спада.

# 447
Лоша работа значи. Не яде повече от 60 грама на ден.

# 448
Това са препоръчителни дози. Има по-лакоми кученца, има и по-капризни. Нека яде колкото иска, стига да не превишава препоръчителната доза. Може и да не му харесват тези гранули. Brit не са от най-вкусните, между другото. Моите животни вкъщи например не харесват Brit.

# 449
Това са препоръчителни дози. Има по-лакоми кученца, има и по-капризни. Нека яде колкото иска, стига да не превишава препоръчителната доза. Може и да не му харесват тези гранули. Brit не са от най-вкусните, между другото. Моите животни вкъщи например не харесват Brit.
Той в интерес на истината ги хрупа с удоволствие. Просто не си изяжда дозата от която и да е храна. Иначе не ми се иска да сменям повече храна засега. Започнах да я въвеждам вече, не искам да разбърквам стомахчето с друга.

Общи условия

Активация на акаунт