Каква суха храна купувате за кучета?

• 122 495
  • 477
  •   2
Отговори
# 450
Моя е на Брит розовата серия, много сме доволни, всъщност я започнахме заради поредната алергия, рани до кръв. За месец и половина се оправи, за пръв път яде с апетит. За сега оставаме с нея. Взимам елен и риба.

# 451
  • София
Когато трябваше да яде по 4 пъти дневно,сам си направи храненията 3-кратни.Лохати станаха 3-си ги редуцира до 2.И сега се случва често да не яде по цял ден и като си дойдем вечер да заварим пълна паничката.Не се притеснявайте.Сами си правят режима.Не може всички точно с грамажи

# 452
Здравейте,
Имам мини пудел на 8 месеца, който го пробвахме с няколко вида храна и все нещо не можем да намерим правилните гранули за него.

Първо почнахме с Роял Канин Пупи обаче последно време спря да го яде до степен, че понякога цял ден стои гладен и не иска да я близне дори. Повръща стомашен сок, но не отива да я яде.
Решихме да пробваме с Брит Агнешко, първите 2 дни добре и изведнъж пак спря да я яде. Точно същата ситуация като Роял Канин.
Преди няколко седмици му взех Essential The Beginning /доколкото знам е с пилешки протеин/ и я изяде лакомо за нула време. Дори се изненадах от успеха, но я повърна след 5-6 часа. Явно не му понася нещо.
Сега пробвах Platinum Puppy с пилешко и за момента много му харесва и нямаме никакви стомашни оплаквания. Единствения проблем, който ме притеснява e, че е със 73% пилешко месо, което малко ме притеснява, защото на някои места пише, че не трябва да се дава храна с много протеин на кучетата.

Сега съм в дилема, въпреки че не познавам много марката Платинум, дали тези 73% са много за едно пуделче на 8 месеца и да не взема да му навредя ако яде такава храна. Ако те са създали храна, която е вкусна за кучетата защото има много месо в нея, разбира се че кучето ще я хареса, но дали е полезна.

# 453
При нашият мини пудел почти идентична ситуация. До 6 месеца ядеше гранули, после просто спря да ги яде и това е. Пробвахме какви ли не. В момента е на 2г. и от половин година яде Бурканите, няма никакъв проблем, обича си храната и си я яде с голям кеф. По принцип пуделите имат чувствителен стомах, така ни каза ветеринар, и храненето си е проблем. Разбира се не при всички, но при нашия е така.
Дано да намерите правилната храна за кученцето, защото знам какво е да не иска да яде и да стои гладен по цял ден.
Успех!

# 454
Обърквам малко пауч или кучешки пастет с гранулите и така ги яде.
От време на време, първо пробвам само с гранули и ако не иска, слагам екстрите. Понякога минава номера.

# 455
Много се чудя каква суха храна да давам на нашият кастриран пинчер - Purе life или N&D?  Моля за мнения?

# 456
Здравейте, имам пудел който е много капризен и с проблемен стомах, свързан с често разстройство. Може ли да ми препоръчате храна, която е висок клас и е за чувствителен стомах?

# 457
За храна не мога да дам съвет, но мога да Ви посъветвам да направите тест за гиардия, след като има често разтройство.

# 458
Правихме, няма гиардия. Просто е с много чувствителен стомах и сега е на Хилс, който ми се иска да сменя с нещо по-качествено.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 21:46 от La Fresa

# 459
Купуваме насипно Роял канин с пилешко и други видове, риба, говеждо, агнешко, и тн. Но нашата сравнително бързо го изяжда и пак проучвам из интернет, за някакви кучешки гранули на промоция, голямо количество, което да й стигне поне за няколко месеца. Веднъж купихме една храна, 10 плюс 2 килограма бонус, и я яде шест месеца почти.

# 460
  • София
Нашият мини шпиц, поради проблемен стомах, от 5 години е на Роял Канин Гастроинтестинъл. По съвет на вет. Хубава, лоша - единствената, която не му докарва проблеми. По-качествените и високо протеинови храни го раздразват след две седмици. До куче е (организъм).
Ветеринар не ви ли посъветва нещо?
Единствено намазва пръчици сьомга, дентални (намерих от амазон едни американски Greenies за малки кучета) - те много добре му действат и това са му наградките - лакомства. Естествено, когато е близал нещо навън - си има разтройство на организма, но е леко.

# 461
Значи понеже и ние имаме сходен проблем, стигнах до извода след много четене, че може да е от съдържанието на храната. Доста от скъпите храни съдържат пробиотици, които обаче не понасят на всяко куче. Имало кучета, при които това води до разтройство. Така че най-вероятно не му е чак толкова чувствителен стомаха на това куче, ами просто някоя от съставките дразни.
И ние сме на Хилс и го понася много добре. И аз мислех по едно време да я сменям, но след като пробвахме други скъпи храни препоръчани и не ги понесе, експерименти повече не ми се правят.

# 462
Ние пак с пудел имаме също проблеми само, че пудела още яде бебешка храна (на 9 месеца е). Дадохме Essential и разстройство.

Направихме експеримент с Брит агнешко което го бяхме давали преди време в смес с друга храна, но този път дадохме само Брит 1-2 дни и такова разстройство, че едва се оправихме.
Сега сме на Платинум и много му харесва както и не виждаме сериозни проблеми след яденето обаче сме буквално от няколко дни и пак смесвам с малко Роял Канин.
Иначе Роял Канин Пупи най добре му влияе, но не го харесва - яде го насила или в смес с друга по вкусна храна.

# 463
Абсолютно същото става и при нас! Essential, Orijen, Аcana са храните които пробвахме, като около месец и нещо издържа и после почват проблемите. Взехме го захранен с Роял, която обаче не харесваше и повръщаше от глад, отделно и се чешеше много. Според вет. не му понасят многото протеини и май ще се принудя да остана на някой от потдържащите лечебни храни. Толкова се старая да му осигуря най - доброто и това, че не се справям много ме разстройва:disappointed:

# 464
И ние бяхме с Esssential и Брит и разтройство, в магазина като купувах храна ни казаха, че при Брит масово това е резултатът. На Есеншъл си им пишеше на опаковката, че може в началото да са разхлабени кучетата, защото съдържат пробиотик и до 2 седмици щяло да им мине. Ама не му мина.
ND ги водят мисля много хубави храни, само че мен ме е страх да сменям. На този етап мисля, че по-добре да няма разтройство - това е по-добре за него, отколкото да му давам постоянно нови неща. Хилс изглежда я понася засега, така че ще я караме така следващите месеци.
Не всичко зависи от нас все пак. Водим се по кучето и каквото - такова.

Общи условия

Активация на акаунт