Втора употреба дрехи за бебе /дете

• 4 088
  • 19
  •   1
Отговори
Какво мислите за купуването на втора ръка дрехи . Имам много познати които пазарят от такива магазини за децата си като за бебета така и за по големите от 3-4 годинки и нагоре. Аз лично за себе си съм вземала такива дрехи но някак не мога да си представя да облека бебето си с такива ... Вие какво мислите  newsm78

# 1
В много от тях има и нова стока.
Нямам предразсъдъци, ако нещо ми харесва и се вижда, че няма следи от носене не гледам магазина.
В тези за нова стока също повечето неща са обличани за проба. В хотелите ползваме чаршафи и кърпи, използвани и от други хора и т.н.
Но ако не се чувстваш добре не е нужно да се насилваш.

# 2
За малко бебе съм против, но за дете над 2-3 съм купувала.

# 3
Аз лично не бих купувала за бебето си от тези дрехи ... но за дете бих взела да.
За себе си също вземам от време на време въпреки че скоро не съм.

# 4
Синът ми е на 6г и сега за първи път се "престраших" да взема едно пролетно якенце, просто много ми хареса. За бебе съм твърдо против дори и ново да е от ВУ, не знам имам си предразсъдъци някакви Crazy . Иначе доста мои познати си пазаруват за децата от там, е те са над 3-4г, въпреки че една и с бебе си взема от там.
Аз и трудно разбирам тези които купуват бельо и обувки от ВУ, но това е друга тема Simple Smile

# 5
Еееее, бельо и обувки - абсурд! Като изключим това, не страдам от предразсъдъци по отношение на себе си - като тийн имах страшно много дрехи, купени от магазини ВУ и никога не съм имала проблем с този факт. Даже се кефех, когато успявах сама да си изровя някое "съкровище". Разбира се, говорим за дрехи без видими следи от употреба (каквито и да било - месеци наред страдах за един суичър, в който се бях влюбила, но имаше 2 петна като от блажна боя и нашите не ми позволиха да си го взема. Още го помня, а е било преди 15 години). В последните няколко години не съм влизала в подобни магазини, но все още нося някои от дрехите, купувани оттам (даже в момента съм с дънки на s'Oliver, купени от ВУ преди 4-5 години; не са мръднали).

За бебе обаче бих имала скрупули и притеснения, признавам го. Не знам дали е двоен стандарт някакъв, но не бих облякла бебе или малко дете с дрехи от ВУ, освен ако не съм изпаднала в крайна нужда и нямам много сериозни финансови затруднения. Но то пък ако имам чак такива трудности, дрехите няма да са ми приоритет, предполагам. 

# 6
  • София
За бебе съм употребявала дрехи, които са ми дадени от приятелки.
Иначе съм купувала суичери от ВУ.

# 7
Аз скоро не съм влизала във ВУ, но си спомням, че ми се изприщиха ръцете от пипането на дрехите.
Предполагам, обаче, че ще ги изперете веднъж-два пъти преди да ги облечете. Имайки предвид, че имам дрехи, които съм купила за най-голямото и нито едно от трите ми деца не е ноцило, шансът да попаднете на почти неносени дрехи за бебе или малко дете е много голям.
Обувките, ако не са за ходещо дете, може и да станат, особено, ако може да ги изперете. Моите деца си преносват обувките в ранна възраст, но знам, че по принцип не е правилно.

Като изключим проблема с химикалите, не виждам защо да не се вземат дрехи от ВУ.

# 8
  • София
Забелязала съм, че най-носената дреха - долнище на анцуг почти липсва във ВУ. Така че там са предимно дрехи, които не са носени много, по една или друга причина.

# 9
  • Sofia
Като изключим бельо и обувки не виждам нищо лошо в това. В кварталната компания от майки, понеже повечето са с разнополови деца на различни възрасти, често си разменяме дрехи. Тези с голямо момиче и малко момче дават на тези с голямо момче и малко момиче и обратното. Което на практика е същото - обличаш носени дрехи. Никога не сме имали проблем. Аз на моите съм купувала страхотни неща от втора употреба. Да не говорим, че има дрехи, които нови са скъпи, а се обличат по 4-5 пъти докато умалеят. Примерно грейки, ски екипи и др подобни. Не виждам смисъл да се дават излишни пари за такива неща. По-добре да ги дам за нещо по-смислено.

# 10
  • София
А, и официални роклички! Има много във ВУ.

# 11
Смело вземам дрехи ВУ, включително за бебето ми. Ама да не мислите, че новите по магазините са чисти? Всичко трябва да се изпере преди употреба. А бебешки дрехи съм намирала съвсем без следи от употреба (което е и нормално, толкова бързо растата малките деца), на смешни цени и с перфектно качество. Аз лично вземам английски бебешки и детски дрехи, страхотни официални рокли съм вземала (за момиченце), бебешки бодита за бебе, което още не е започнало захранване, следователно и без много начини да се захаби такава дрешка. Якета чудесни съм вземала. Анцузи наистина е трудно, ако не и невъзможно да се вземат. А втора употреба ли се брои, когато имаш повече от едно дете и всяко по-малко износва дрехите на по-голямото от него от същия пол? Защото ако се води, бебето ми носи някои неща вече трета употреба (и още могат да се носят, предвид качеството).

# 12
....... Ама да не мислите, че новите по магазините са чисти? Всичко трябва да се изпере преди употреба.

Едва ли има някой да не го прави  Wink

Аз правя разлика от дрешки от първо/второ твое дете или взети от позната/приятелка и от тези от магазин за ВУ, мисля че разликата е голяма и тук не става въпрос за това.
Най-малкото тези от магазина за ВУ са третирани с доста химикали, на мен ми се е случвало да пера дреха купена за мен по два пъти и слагайки дори ароматизатор и пак да мирише специфично на химикал...така, че дори и нова да е дрешката поне заради тази причина не бих я облякла на малко дете.

# 13
  • Sofia
Допреди година и половина не бях стъпвала в магазин за втора употреба и гледах отвратено хората, които признават, че си купуват нещо от там, беше ме срам, че родителите ми също имат такива дрехи. След това влязох от любопитство, защото срещу нас има огромен магазин. След месец купувах неща на поразия. После риза за детето, после за бебето риза. Две познати купуват само оттам за бебетата си, гледам нищо не им е станало. Иначе примерно боди може би не бих купила. Първият ми син носеше само нови дрехи, втория има само стари от батко си и от други познати деца. Въпрос на навик  Mr. Green

# 14
Моята параноя от секънд хенда е, че не знам дали не са дрехите на някой покойник...В този смисъл се чувствам много по-сигурна, ако става въпрос за дрехи за деца - защото основната причина да попаднат в магазина е, че са били израснати - това си е логично и те не ме притесняват. Примерно марково и запазено кожено яке за голям мъж, което ново струва около 700лв и е с класически дизайн(който не се променя с тенденциите)..като го видя в магазина все ми се струва съмнително...Мъжа ми се сдоби с едно такова преди година и да си призная, хич не ми е приятно да го допирам това яке - той се бъзика с мен - вика "Няма страшно, аз преди да го купя го огледах за дупки от куршуми и с утравиолетова лампа за следи от кръв" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт