Отговори
# 375
Като се изцеди кърмата и ако се замрази,как разбирате каква трябва да е температурата после ? newsm78
Мойта майка е имала мн  малко кърма спряла и от стрес.Я кажете колко трябва да тежи една колчика като кг. намерих едн сайт bebehit.com и има много хубави модели,но кг ми се виждат много.

# 376
Важното е да следваме инстинктите си,а не други хора.
точно. Аз въпреки че бях млада и неопитна, не се вслушвах в хората. И се ръководех от себе си, от прочетеното, наученото.

# 377
Е как ще ти взима пари за това  Shocked След определена седмица са задължителни и безплатни, пък и не виждам какво толкова ще плащаш на един апарат със слушалка, който се ползва за секунди  newsm78
.                                                                                                                                                                 Ами думите и бяха следните "От шестия месец започваме да записваме тоновете при мен струват 10лв в някоя болница ако отидеш са по 25" това са нейни думи цитирам я.На теб как ти звучи защото на мен ми звучи като изкарване на бързи пари.
ooooh!
Тази по ЖК ли ти е? Ако да, няма ли как да я питаш защо се плащат и не се ли поемат по каса? Ужасни шарлатани, направо съм шокирана!
.                                                                                                                                                            Да таЗи ми е по ЗК о определено ще я питам другия месец.Да не говорим че директно ще и кажа че няма да си правя запис на тонове при нея.

# 378
  • Варна
Видях, че сте обсъждали кърменето. Миналата седмица бях на лекция за кърменето и научих това онова... то е ясно, че докато не ти се случи всичко са празни приказки и че често е различно, но ще ви споделя какво запомних и кое е важно според мен.
1. За да се регулира кърмата трябва да се кърми на поискване, а не на часове
2. Хубаво е да има 8-10 кърмения за 24 часа
3. Да се ограничи продължителността до около 40 мин (по-малко може, ама повече не) - това не за друго, ами защото първо че ако е по-продължително няма да правим нищо през деня освен да кърмим и второ по всяка вероятност зърната ще страдат
4. Хубаво е най-много стимулации да има между 3 и 8 сутринта, което принципно зависи и от бебето, но ако то случайно спи е хубаво да се изцеждаме през нощта, защото тогава се образувала най-много кърма и може да станат запушвания
5. Правилото за добре кърменото бебе трябва да има около 6 напишкани и 3 наакани памперса за денонощие (не важи за първите дни)
6. За мазане на гърдите да изберем продукт на основата на чист ланолин и да се мажем веднага след кърмене.
Много приятна беше лекторката и дори си даде визитки да и звъним по всяко време ако имаме въпроси или проблеми. А .. още нещо - няколко мои приятелки ме подканваха да си търкам зърната с груб плат, за да загрубеят и да не болят после толкова, но лекторката каза, че е абсолютно противопоказно и може да се предизвика по този начин лактация, контракции и т.н
Толкова за кърменето и да ви се похваля - поръчах  количка newsm35
Майка ми ми се кара, че било много рано бля бля, ама аз съм позитивно настроена и не искам да се влияя от суеверия и черни мисли. Спрях се на Graco Evo. Една приятелка има такава и ми даде да я пробвам - влюбих се, бута се с една ръка, супер лекичка, преодолява препятствия с лекота. Преди това друга приятелка ми беше обяснявала как по варненските улици трябвало да е с големи гуми и не знам си ко, а като пробвах нейната полска количка направо ми прилоша - суупер тежка и неконтролируема... Единственото, което не харесвам на Грако е това, че са малко убити цветове, но това да и е кусура. В интерес на истината намерих една в много готино жълто, ама излизаше със 100лв по-скъпа и реших, че за едното жълто не си струва.

# 379
Хубаво е, че си синтезирала най-важните неща, защото аз след лекции ги забравям като не си записвам.
Такава ли е количката http://www.emag.bg/detska-kolichka-graco-evo-2-in-1-ts-chilli-50 … JBBBM/?ref=vp_fam Аз съм се спряла на тази и още няколко.

# 380
Е как ще ти взима пари за това  Shocked След определена седмица са задължителни и безплатни, пък и не виждам какво толкова ще плащаш на един апарат със слушалка, който се ползва за секунди  newsm78
.                                                                                                                                                                 Ами думите и бяха следните "От шестия месец започваме да записваме тоновете при мен струват 10лв в някоя болница ако отидеш са по 25" това са нейни думи цитирам я.На теб как ти звучи защото на мен ми звучи като изкарване на бързи пари.
ooooh!
Тази по ЖК ли ти е? Ако да, няма ли как да я питаш защо се плащат и не се ли поемат по каса? Ужасни шарлатани, направо съм шокирана!
.                                                                                                                                                            Да таЗи ми е по ЗК о определено ще я питам другия месец.Да не говорим че директно ще и кажа че няма да си правя запис на тонове при нея.

Момичета, мисля че говорите за две различни неща. Запис на тонове се прави с продължителност от 30-40 мин. със специален апарат наречен кардиотокограф. Резултатите може да се следят на монитор или на хартиена разпечатка, която "пълзи" с 1см в минута и съдържа два графика. При движение от страна на бебето се натиска един бутон от майката. Подобно изследване е най-показателно, според моя АГ след 32 г.с когато сърцето на бебето е достатъчно голямо,за да даде качествена графика. Това изследване се заплаща /10-20 лв/ и мисля бях чела някъде, че не влиза в пакета по ЗК.
Относно самото измерване на тоновете на бебето на мен ми ги правят и сега с един апарат подобен на фетален доплер, с диплей и слушалчица,която допират до корема ми, отчитащ ударите в минута. Прави се за секунди и се записва на картата, която ми води АГ-то през бременността.

# 381
  • Варна
Хубаво е, че си синтезирала най-важните неща, защото аз след лекции ги забравям като не си записвам.
Такава ли е количката http://www.emag.bg/detska-kolichka-graco-evo-2-in-1-ts-chilli-50 … Q8QJBBBM/?=vp_fam Аз съм се спряла на тази и още няколко.

Ами аз понеже се познавам каква съм завеяна, гледам да записвам, а и има няколко месеца докато стане време да се прилагат нещата на практика - т.е със сигурност ще забравя всичко  Blush
Тази е количката - да, тя има много варианти - 3 в 1, 2 в 1 (2 в 1 може да е само със столче за кола или само зимен кош) и обикновената е само със зимно чувалче. Аз си взех обикновената, защото приятелката ми ще ми даде зимен кош и за кола - от емаг я поръчах и ми излезе 418лв. Не знам каква е другата, която си харесала, но тази е много добра, няма да сбъркаш. После даже не се налага да купуваш други колички, на приятелката ми детето е на 3 години вече и още я ползва.
Вариантът 3 в 1 обаче не е най-изгодният в емаг - там е 1000лв, а пък я гледах по други сайтове за 800-900лв
Ако трябва да съм честна, преди да взема решение, бях влюбена на външен вид в динята на Dada Paradiso, ама в крайна сметка взех рационалното решение...

# 382
ooooh!

Момичета, мисля че говорите за две различни неща. Запис на тонове се прави с продължителност от 30-40 мин. със специален апарат наречен кардиотокограф. Резултатите може да се следят на монитор или на хартиена разпечатка, която "пълзи" с 1см в минута и съдържа два графика. При движение от страна на бебето се натиска един бутон от майката. Подобно изследване е най-показателно, според моя АГ след 32 г.с когато сърцето на бебето е достатъчно голямо,за да даде качествена графика. Това изследване се заплаща /10-20 лв/ и мисля бях чела някъде, че не влиза в пакета по ЗК.
Относно самото измерване на тоновете на бебето на мен ми ги правят и сега с един апарат подобен на фетален доплер, с диплей и слушалчица,която допират до корема ми, отчитащ ударите в минута. Прави се за секунди и се записва на картата, която ми води АГ-то през бременността.
.                                                                                                                                                          А плащаш ли самото измерване на тонове

# 383
ooooh!

.                                                                                                                                                          А плащаш ли самото измерване на тонове
Не, нищо не плащам. То е работа за секунди и обикновенно акушерката го прави при мен

# 384
ooooh!

Не, нищо не плащам. То е работа за секунди и обикновенно акушерката го прави при мен
.                                                                                                                                                       На мен докторката ми каза запис на тонове около 5 мин.а защо толкова рано незнам къде ще ги записва също незнам но вече  ми е ясно че няма да ги правя при нея .Не за друго но много ме е яд на такива докторки дето изкарват пари кАто баламосват другите .

# 385
Другата седмица съм на преглед и ще съм 24 седмица. Ще пиша дали моят АГ в Токуда ми е споменал за записване на тонове. Simple Smile

# 386
Другата седмица съм на преглед и ще съм 24 седмица. Ще пиша дали моят АГ в Токуда ми е споменал за записване на тонове. Simple Smile
.                                                                                                                                                            Ще ти бъда благодарна да споделиш дали ти е казал

# 387
  • USA
Зарче в подписа ти излиза,че дъщеря ти днес става на 2г Simple Smile Съжалявам за майка ти!И моята след няколко дни щеше да има юбилей Sad
Кърменето моите гърди никога не са текли(споменах тесни канали) подплънки ползвах заради кремчето за зърна да не си развалям сутиените. Peace Никога не съм имала прекалено много кърма,че да изцеждам излишното,но бебетата ми от 2700 родени на по 6 месеца бяха по 9кг Simple Smile Така,че папаха децата и аз като за двама та не съм сигурна,че е по-евтиния вариант от АМ,но със сигурност по-удобния  Laughing
Запис на тонове с коланите дето са включени за машинката тук ги правят в 9 месец.Иначе всеки път с доплер проверяват,а на видеозон и записват.Сега ми се струва ужасно рано.

# 388
  • София
С ПБ ми се наложи да започна по-рано и по-начесто с тоновете- в 32г.с., иначе знам че от 34 започват да ги следят, а моя близка в момента е в 36 и още не са и слагали колана (това в "Шейново"). Доплера не се заплаща по -принцип Thinking, но много спекулират тези лекари, чак се ядосвам като чета как за всевъзможни неща искат парички Rolling Eyes

# 389
Ние още нищо не купуваме, защото таткото е много против, и сигурно всичко ще се взима януари, февруари.
Но поне сме си избрали количка -  Simple Smile

http://zippy.bg/index.php?id_product=7&controller=product

Общи условия

Активация на акаунт