За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 57 788
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Няма причина да даваш панадол. Добре ти е обяснила до 38,5 за сваляне на температура не се дава нищо, остава се организма сам да се пребори. А и 37,3 не е висока температура дори, малко ти е бебето и е нормално да си притеснена всички сме били така.Радвай му се няма му нищо , гледай да му спестяваш лекарства когато не са му нужни

# 286
Благодаря ти!

# 287
Мами, имам въпрос, който искам да споделя, защото ме притеснява. Малката е на 11 месеца и 3 дни и я забелязвам, че честичко маха, като че ли без причина с дясната ръчичка. Това започна още от малка, като започна махането с дрънкалката. Понякога мята ръчички и покрай ушичките, което пък започна с никненето на зъбките. Някой има ли подобни наблюдения? Моля за съвети, притеснено ми е.

# 288
Трудно е така да се каже, без да се знае естеството на движенията. Моят син е на 13 месеца и сега нещо пак започна да си гледа ръцете, да маха с пръстчетата, но става все по-похватен и май го осъзнава. Не ми изглежда да е нещо необичайно при нас, но не зная какво точно е при вас....  newsm78

# 289
Махането е откъм раменцето. Както дрънка е играчка

# 290
Мами да ви питам при вас адаптивното мляко разстваря ли се напълно? Моето стои на малки точици.

# 291
Мами да ви питам при вас адаптивното мляко разстваря ли се напълно? Моето стои на малки точици.
Някои млека наистина не се разтварят много добре. Но според зависи и от температурата на водата.

# 292
Здравейте.  Моят син е вече на 4 месеца и половина.  Преди 3 дни ходихме на лекар за преглед и ваксина и доктора каза че трябва да го оставям колкото може повече по стомах понеже на неговите месеци трябвало вече да може да си държи вдигната главата и да се надига с ръчички . Започнах аз да го оставям но той въобще не иска да стои.  Започва да плаче , да се зачервявя и да се мъчи или пък просто седи така лапва си едната ръка и лежи без никакви опити да се надигне . Приказвам му , слагам играчки пред него за да го накарам да се подигне малко ,но нищо не помага . А знам че стоенето по корем е важно както за са се научи да си държи главата така и за заякване на ръчичките му , раменете и гръбначния стълб . Някой да дади съвет ? Благодаря предварително .

# 293
Моята дъщеря хич не обичаше да я поставям по корем, започваше да плаче и забиваше главата.Когато започна да се върти сама започна да се застоява по корем.Моя съвет е ако не му е конфортно на детето да не го мъчиш, ще си заякне с времето.Сега дъщеря ми въпреки че не е стояла по корем първите месеци е много пъргаво дете което не се спира и си е много "заякнала" така да се каже.  Hug

Ако искаш може върху една топка от тези надуваемите дето са за упражнения да го слагаш по коремче да седи и да му държиш крачетата и леко да го движиш напред назад върху топката и така да си играете и това ше го стимулира да си държи вдигната главата.Другото упражнение беше да слагаш пеленка или чершавче под мишничките и гърдите като лежи по корем и така да се стимулира да си надига главичката.Незнам дали добре ти обясних упражненията, те са ни казвани от наш приятел рехабилитатор и аз и ги правих за кратко но хич не ги харесваше и не настоявах

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 20:22 от везничка1987

# 294
http://medical-notes-help.com/bg/pages/691365

Ето тук има нагледно една снимка която намерих на бебе върху топка ако обяснението ми не го разбиреш Simple Smile

# 295
И аз не слагах моята Мила по корем първите два месеца и сега наваксваме. За съжаление мисля, че е важно. Не, че няма да се научат да си държат главите, но ще се научат много по-късно, по-късно ще стоят седнали, лазят, ходят… Не ми се иска с всичко да сме с 2-3 месеца назад.

Мила особено много плаче по корем, затова започнах по малко - 3-4-5 пъти на ден по минута-две. После като спря да реве първата минута ги направих 2-3. После спря да реве първите две и ги направих 3-4 и така. Стигнали сме до 5 минути без рев в момента около 4 пъти на ден, смятам, че засега е добре. Малко като помрънква и приревава не е проблем, оставям я все пак още една минута така.

Също много помага да слагаш бебето на навита хавлия или възглавничка точно на подмишниците, така има да надига главата по-малко и като отпусне главата вижда повече и не се ядосва много. Има специални възглавнички със закачени играчни отпред, ярки цветове, музика… Бебето започва да си играе с това, което е отпред, и се заблява. За съжаление моята Мила е много малка, още няма три месеца и не хваща играчки и не се протяга към тях, но като започне мисля да купя такава възглавница.

Оставяй го възможно по-често, дори и да не надига главата и просто да си седи. Избирай момент, в който не е гладен или изморен, но и поне 30 минути след ядене, за да не го върне. Пробвай различни позиции, тук има няколко: http://www.babycenter.com/2_tummy-time-why-and-how-to-do-it_10382139.bc  Мила мрази някои, но тази на коленете добре и понася.

Най-важното, което прочетох навсякъде като търсех и аз помощ и съвети по темата, е да не се отказваш и да започнеш много малко по малко… Прогресът при моята Мила беше в рамките на 2 седмици ако не и по-малко от веднага рев до 5 минути без да мрънка.

Успех!

# 296
  • София
И моят в началото хич не се кефеше, но и аз като Skeeter започнах по мъничко, по мъничко и увеличавах периодите, сега вече на 7 месеца си седи по 10-15 мин и много му харесва. Само дето не му се пълзи, ама... ще го чакам.
Важно е за мускулите на гърба и врата да стои на корем. Може и като седнеш, да го сложиш върху бедрата си, така че крачетата му да са например отляво, коремчето отгоре върху бедрата, и ръчичките и главата отдясно и да го поклащаш, така че ту ръцете, ту краката да докосват земята/дивана.

# 297
Здравейте.  Моят син е вече на 4 месеца и половина.  Преди 3 дни ходихме на лекар за преглед и ваксина и доктора каза че трябва да го оставям колкото може повече по стомах понеже на неговите месеци трябвало вече да може да си държи вдигната главата и да се надига с ръчички . Започнах аз да го оставям но той въобще не иска да стои.  Започва да плаче , да се зачервявя и да се мъчи или пък просто седи така лапва си едната ръка и лежи без никакви опити да се надигне . Приказвам му , слагам играчки пред него за да го накарам да се подигне малко ,но нищо не помага . А знам че стоенето по корем е важно както за са се научи да си държи главата така и за заякване на ръчичките му , раменете и гръбначния стълб . Някой да дади съвет ? Благодаря предварително .
Минали са само 3 дни, няма как да прояви някакви супер умения и интерес за толкова кратко време. Всеки ден като го слагаш за малко по корем ще почне да задобрява и да изучава какво може. И моето момиче отначало само забиваше нос и почервеняваше. Държах я по няколко минути. След време направо ни разби, както уж все стоеше със забучен нос и се изправи с ръце и вирна главата. От тогава нямаше спирачка. После се научи да се обръща и по цял ден с това се занимаваше  Laughing Търпение му е майката  Peace

# 298
  • София
Свекърва ми е учителка и има ученик болен от Хепатит. Понеже е от ромски произход не може да го намери и да разбере от кой хепатит. Симптомите са се появили миналия петък. Проблема е, че за Коледа трябваше на ходим при нея, но сега се чудя Sad От ваксините само последния Пентаксим го няма, януари ще го слагаме. И не знам, интересно ми е да чуя вашето мнения и какво бихте направили на мое място Simple Smile

# 299
  • София
Аз не бих отишла, но си падам малко параноична... после бих мислила само дали не е болно детето. Ваксината е срещу хеп Б, които така или иначе са предава само по кръвен и полов път. Обаче ако е хеп А, там няма ваксина и би ме било страх.

Общи условия

Активация на акаунт