За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 959
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
S
здравейте по въпроса с коликите искам да ви споделя че ние пробвахме какво ли не и нищо не ни помогна трябва само време м/у другото те са понякога и причина за повръщане защото болките карат детето да се напъва а напъването е претекст за повръщане ние в момента сме на еспумизан няма голяма разлика но сме минали през колиеф,,биугай и всички имат едно и също действие не се притеснявайте ще отминат с времето като постепенно ще намалеят

# 691
момичета благодаря много за отговорите!!!!!искам да ви попитам и др, моя бебо ще прави скоро 40 дни вие как отбелязахте 40 ден. някакви съвети, на 40 ден ли се прави питка или след това, чета доста разли1ни неща и само жени ли трябва, не може ли о-късно и мъже да дойдат примерно? 

# 692
  • София
момичета благодаря много за отговорите!!!!!искам да ви попитам и др, моя бебо ще прави скоро 40 дни вие как отбелязахте 40 ден. някакви съвети, на 40 ден ли се прави питка или след това, чета доста разли1ни неща и само жени ли трябва, не може ли о-късно и мъже да дойдат примерно? 

Отиваш в църквата с бебето да ви прочетат молитва. След това на погачата събираш само жени (най-добре без деца заради вирусите), мъже не е хубаво да идват в този ден.

# 693
Дали е проблем беба да е с номер по-големи обувки? Тя е за 21 а й купих 22, сега се чудя да ги сменя или да ги оставя, ако не е проблем де. Мерси

# 694
Дали е проблем беба да е с номер по-големи обувки? Тя е за 21 а й купих 22, сега се чудя да ги сменя или да ги оставя, ако не е проблем де. Мерси
Винаги купувам по-големи, да има един пръст място. Ако не се спъва с тях или да й хлопат, е ок. Разликата между номерата е около 0,5 - 1 см при различните марки. Не е много.

# 695
Малката не я взехме в църквата,отидохме само с ММ.На погачата 2 баби и 2 приятелки (че имаше много вируси).ММ го изгоних още предиобед.😆

# 696
  • София
Да проблем е, половин номер - ок, цял номер - много е - повече от 0,5 см не е добре да е по-голяма, освен на дължина ще значи, че и на ширина е лопатарка и че кръка няма да е в мн добра позиция вътре. Ти самата ходиш ли с един номер по-големи обувки?

# 697
  • София
При последния Пентаксим (1,9год) много му се наду на малкия крачето до коляното направо и е на червени петна около боцнатото. Нормална реакция ли е, че забравих да питам педи вчера  Rolling Eyes

# 698
За коликите използваме Лефакса + пробиотик и пием по малко чай от лайка, но когато видим много зор му давам индийско орехче (повечето сигурно ще възразят) само това му помага, 1път дневно (или през ден, ако не се налага) вярно има временен ефект 2-3 часа ама детето не се мъчи!

За 40те дни аз знам че се прави питка+мед, на масата се слага само сладко да му е сладък живота и парите които му дадът и 1вото парче от питката се връзват на възел (нито стегнат, нито хлабав) и се вдигат на най високото място за да стигне висини в живота си. Чувала съмм също ако е момче трябва да го заведеш в домът на майстор, ако е момиче при някоя добра готвачка. Ама аз в чужбина, тук познатите не с таква традиции, още повече че са малко далече и нямаше как да им кажа докарай жена си и си ходи..Та ние направихме само питката.

А за обувките, аз не разбрах на колко е детето ама 21номер моята беше на годинка, до 1 месец 22 ще и стават

# 699
  • София
Това какъв номер  носи детето и за колко време израства крака не зависят от  годините. Но винаги е вариант да се запазят обувките и да се носят, когато стават, стига сезона да позволява.

# 700
На 1.4г.е. Взех едни гуменки (смених кецовете),за да ги носи като се разхождаме в мола за час, да не е с апреските. Навън с тях ще ходи предполагам чак април/май...затова реших да й ги взема идея по-големи. Те са с лепенки и не са й широки като се стегнат. Макар че се чудя дали да не ги сменя с точния й номер и пролетта,ако са умалели да купим пак. Имам още няколко дни за размисъл.

# 701
  • София
Една продавачка ми обясни, че за децата като обуеш обувката, отзад трябва да има място да си мушнеш малкия пръст - така се определяла добрата като размер обувка.

# 702
  • София
Да има го това, но детето трябва да е право - стъпило на краката си, обувката да е разкопчана/развързана ест. Кутрето е  половин см  дебело общо взето Wink
На мен лично ми е най-удобно с обувки, на които им се вадят стелките да преценявам.

# 703
Как се разбира, че дете на половин година е недохраненто? В смисъл лекарите какво гледат?

# 704
Здравеите от скоро сам потребител вав вахия саит и сенадявам да ми одговорите.

моето бебче от  1м. ака мн зелено има и парченца в акото ходихме на док. но ми казаха че хте мине
но от скооро започна да има и растроиство и вече го боли дупето какво да правя никакво внимание няма от док. Cry  а тои не е настинал коремчето започна да го боли вече .
дАите ми савет  Cry

Общи условия

Активация на акаунт