За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 57 788
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не, но майка му вероятно знае, едва ли би дала мед на дете под годинка. И бонбони сигурно не би му дала, ако е бебе, нали?

# 361
Ами срещала съм се с майки, които дават. Като попитах едната защо отговорът беше- ами, за да не се разболее. На друга майка бяха казали да топне биберона в мед, за да го иска бебето и тя взела, че го направила. Нищо вече няма да ме учуди. Затова съм предпазлива в даването на подобни съвети.

А и медът не се ли даваше даже и чак след втората годинка? Или се бъркам?

# 362
  • София
Мед не се дава на деца до годинка, заради риск от ботулизъм.

# 363
На малкото ми 20-дневно братовчедче му бутат хляб, натопен в мед и увит в тензух. Въпреки опита ми да обясня,че е твърде неподходящо, не ме отразиха и ми казаха, че то било малко мед. Дано нищо  да му няма на детето.

# 364
  • гр.Пловдив
На малкото ми 20-дневно братовчедче му бутат хляб, натопен в мед и увит в тензух. Въпреки опита ми да обясня,че е твърде неподходящо, не ме отразиха и ми казаха, че то било малко мед. Дано нищо  да му няма на детето.

Това да не е вид захранване от 20-тия ден? Mr. Green #Crazy Shocked

# 365
Мами на 1г и, 6м е дъщеря ми. Наистина не съм давала мед. Мерси за съветите, попитала съм отговори ми се, от там нататък всеки си преценя

# 366
Някоя баба има замесена тук  Rolling Eyes

# 367
Със сигурност

# 368
  • София
То лошото е, че и от съвсем малко може да стане проблем, дано всичко е ок... Има някаква бактерия в меда, която децата до годинка ги разболява - явно чревно-стомашната им флора не е развита достатъчно, за да я убие. Но пък това е много известен факт, и разчитам, че мамите знаят.
Иначе като давам съвет и не знам възрастта на детето, пиша генерално, ако прочете някой с по-голямо дете да свърши работа и на него - нали това е идеята на форума.
Моят син например много обича мед, даже с лъжицата гребе, и се радвам, че поне нещо полезно обича.

# 369
  • София
Мами на 1г и, 6м е дъщеря ми. Наистина не съм давала мед. Мерси за съветите, попитала съм отговори ми се, от там нататък всеки си преценя
Давате ли пробиотик? Моя син е момента е на АБ и му изписаха Био Баланс. Давала съм и Биогайа.
Щерката от 2г до 7годишна възраст правеше по два отита годишно. От АБ се сдобиваше с всички екстри.
Сина ми този път се размина само половин дневно повръщане, което свързвам с пропускането на вечерята от предния ден.

Меда можеш да използваш за външно приложение Simple Smile Баба ми ми правеше компреси с мед и на гърди и на гърло. За гърло съм чувала, че помага компреса с извара.

Педиатърката при която ходихме препоръча и Тамтум Верде, но сина ми нямаше болки в гърлото и не го взех. Доста лекарства му се събраха, а и направи сефтето на АБ (на 7год. възраст).

Моят син например много обича мед, даже с лъжицата гребе, и се радвам, че поне нещо полезно обича.
За жалост моя не мога да го накарам даже и да опита мед. Казва "не обичам" и толкова.
Успях преди няколко дена да го накарам да яде орехи. Едвам успях.

# 370
  • София
Компресът с извара до колкото знам е за гнойна ангина - така сме го ползвали, върши работа. Иначе само за зачервено гърло не знам дали е подходящ.

# 371
  • София
А компресът с мед се слага така, че да не е върху сърцето.

# 372
  • София
А компресът с мед се слага така, че да не е върху сърцето.
Да, забравих да уточня.

# 373
Давате ли пробиотик? Моя син е момента е на АБ и му изписаха Био Баланс. Давала съм и Биогайа.
Щерката от 2г до 7годишна възраст правеше по два отита годишно. От АБ се сдобиваше с всички екстри.
Сина ми този път се размина само половин дневно повръщане, което свързвам с пропускането на вечерята от предния ден.

Меда можеш да използваш за външно приложение Simple Smile Баба ми ми правеше компреси с мед и на гърди и на гърло. За гърло съм чувала, че помага компреса с извара.

Педиатърката при която ходихме препоръча и Тамтум Верде, но сина ми нямаше болки в гърлото и не го взех. Доста лекарства му се събраха, а и направи сефтето на АБ (на 7год. възраст).

За жалост моя не мога да го накарам даже и да опита мед. Казва "не обичам" и толкова.
Успях преди няколко дена да го накарам да яде орехи. Едвам успях.
нищо не изписа са болките в гърлото, сдобихме се с разтройство и зачервено дупе, какъв пробиотик да дам не знам Sad

# 374
Здравейте мами! И честита нова година Simple Smile много здраве и щастливи моменти пожелавам на всички  Peace аз съм малко объркана и незнам за кое по скоро да питам и да искам съвет ... Бебка е на 41дни от няколко дни акото и е значително по рядко, на мирис цвят и вид(тоест жълто със бели парченца от непреработеното мляко) си е като преди, просто по рядко и тук там много мъничко слуз, тя е само на кърма и ака на 24часа 2-3 пъти. Днес обаче изхожданията са доста 6-7 за през деня като последното беше по зеленикаво със зелени точки в него .. Толкова различни неща прочетох че незнам на кое да вярвам и на кое не ... Отделно кърмата ми намалява вечер значително .. Тази вечер бебка едва се наяде 2 часа седя на гърдата нервира се мрънка плаче защото е гладна милата .. И утре ще вземем едно АМ за спешни случаи колкото и да не ми се иска .. Забравих да кажа, лохиите ми спряха около 25ти ден след раждането , вчера ми почна едно много леко розово течение, което днес вече е тъмно червено със съсиреци ,но не е обилно, аз знам че докъто кърми една жена няма цикъл та се чудя и за рова какво е и дали затади него ми намаля кърмата .. Ще се радвам да чуя мнението ви и ако може да ми дадете съвети  Sad

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 04:52 от кристи6816

Общи условия

Активация на акаунт