Математически турнири - 34

• 91 811
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Трудни задачи за петокласниците според мен  Sad
Според мои изчисления синът ми има  94 точки  Sad
Ако някой от Благоевград  е снимал класирането , моля да го побликува .На децата са им казали че днес ще залепят класирането на входа на ПМГ.

# 61
Това е прекалено рано според мен за ПМГ Благоевград. Но може да ме изненадат.
Ще се разходим да проверим. Peace

# 62
  • София
Е, спорната 14 задача се оказа, че е вярна. +7 т., но аз се съмнявах за 18 задача. Така посочено условието, аз го приемам, че тримата участвали навсякъде са в бройката на тези, които са участвали и тук-тук.
.

# 63
Здравейте,
Задача 10 за 3-4 клас дали няма грешка в отговора? Квадратен под покрит с квадратни плочки. Няма как общия брой на плочките да е нечетно число.

# 64
Здравейте,
Задача 10 за 3-4 клас дали няма грешка в отговора? Квадратен под покрит с квадратни плочки. Няма как общия брой на плочките да е нечетно число.

А ако подът е 3 на 3 плочки?

# 65
Здравейте,

Здравейте,
Пода, който покриват с плочки е 9/9 - 81 плочки. И моят син я е объркал. 80 не е точен кадрат Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 15:59 от sofka77

# 66
Здравейте,

Здравейте,
Пода, който покриват с плочки е 9/9 - 81 плочки. И моят син я е объркал. 80 не е точен кадрат Simple Smile

Благодаря!

# 67
  • Варна
Моята щерка ме изненада, като каза, че на бланката е имало въпрос дали желаят резултатът им да е оповестен на сайта. Тя отговорила с "не". Защо - не ми стана ясно  Laughing Чудя се тогава как ще разбера къде реално се намира сред връстниците си (каквато е и една от основните цели на явяването й)... Но здраве да е , важното е че излезе спокойна и усмихната и се е справила със задачи, с които не очаквах .

# 68
  • Варна
Аз пък разбрах защо МГ Варна провеждат състезанията касаещи приема след четвърти клас само при тях.
Квесторката в стаята на дъщеря ми откровено помагала на някои деца. Дори след като са си предали бланките им ги връщала, за да си "погледнат" пак точно определен номер задача.
Само бях чувала, че се случват подобни работи...

# 69
Организацията в 101 зала е била изцяло от учителите на ПЧМГ. Опитали са се хората при създалото се положение да направят най-доброто възможно.
Иначе -  сравнително лесна тема за 7-8 клас, поне сравнено с предните 2 години, по думите на моето дете.

EliG, просто вие сте станали много добри, не са били по-лесни от минали години задачите, поне според нас. Ние сме оставили поне 6-7 задачи непопълнени, което е доста. За някои сега съжалява, защото ги е решила правилно, но не е била сигурна, но за други се радва:) интересно ще е да си види нивото какво е. Ние имахме сериозен спад миналата година втория срок и сега се надявам да се е пооправила малко!

# 70
  • София
Някой помни ли от минали години дали в същия ден започваха да излизат някакви резултати по градове или беше по-късно?

# 71
Някой помни ли от минали години дали в същия ден започваха да излизат някакви резултати по градове или беше по-късно?
Помним, помним...  Grinning
Днес ще има резултати на няколко места.

# 72
  • Добрич
При нас са накарали децата да запишат вярната стойност, ако отговорът е Д) никое от тези. Струва ми се, че на това състезание не се изискваше такова изписване.
В условията на някои задачи забелязвам, че са използвани термини, които деца от този курс няма как да знаят, напр. "пренебрежимо кратък".

# 73
  • най-шареното място
5 минути след часа на приключване чух дете да съобщава по телефона колко точки има.
За пръв път ми се случва. И аз съм чувала за връщане за втори поглед, но цитиране на точки не бях.

# 74
Моето казва,че квесторката е чела вестник през цялото време и видял поне 10 деца да стават и да надничат в листа на предния.Така че абсолютно нищо не може да ме изненада вече.

Общи условия

Активация на акаунт