Случи ми се нещо странно XIII

• 167 768
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Бабите казваха, че кукумявка ако кацне върху къщата, някой ще почине. Помня когато бяхме на вилата имаше една кукумявка, която денонощно кукаше над къщата. Кучето виеше, лаеше я. Майка ми бе болна от рак и много се притесняваше от всякакви такива неща. Гонихме я с камъни даже... Тогава бях дете. Беше един студ, едно чудо.. Но.кукумявката все там! След като мама почина, тази птица изчезна и повече не се е връщала.  Cry

И аз помня кукумявката, когато мама почина. Живеехме в блок и я чувах постоянно. Мама не беше болна и не съм очаквала, че може да почине. Бях чувала обаче за кукумявките и много се чудех защо и откъде се е взела. Помня звука, който чувах всяка вечер. Мама почина  Cry и от тогава не съм я чувала.

# 271
  • до най-прекрасния мъж
Това за кукумявката е много вярно. Преди, около блока, където живея, имаше много - една спре, друга почне. Доста хора починаха последните години. Това лято не е идвала, дано вече и да не се появява, много злокобно звучи.

# 272
Преди прабаба ми да почине внезапно, на терасата ни била кацнала кукумявка и цяла нощ викала. Сега, като чуя това кукумяу и направо настръхвам.

# 273
Сега се сетих, че освен кукумявката, ден-два преди майка ми да почине, докато се разхождахме с баба черна котка ни мина път. Но не се случи лошото на нас, а на нея. До тогава не ми беше минавала пътя черна котка и се радвах, защото бях малка. Също така имаше една бабичка в блока, която гледала на таро и кафе. Отидохме при нея и тя първо извади картата смърт, като гледа на кафе отново-смърт. Баба се разплака, защото се досещаше. След време, когато мама вече я нямаше, баба ми разказа как преди години отишла на врачка, понеже майка ми тогава се разболяла. А тя живя поне седем години, след поставената диагноза. Та тази жена била дъшерята на някаква много прочута из селото врачка, която починала вече. И тя и гледала и без да знае за проблема на баба казала "Тя ще почине..." Баба попитала кой и тя "Дъщеря ти, нали за това идваш." Баба била много очудена, защото не й споменала нищо пък и не се познавали. После й предсказала точната дата на смъртта и часа. Е, сбъднало се  Cry
Бях потресена, знам че баба ми не вярва в подобни неща, но не можа да отрече че всичко е крещяла за тревожната новина. От тогава-ни черна котка, ни кукумявка... Да чукна на дърво!

# 274
Здравейте! Искам да ви помоля за помощ за един странен проблем... Ще започна отначало:
Преди години за пръв път сънувах едно момче (тъкмо бях завършила), започна да ми се обяснява в любов... След няколко дни отново го сънувах там вече ми подаряваше бижута. Първо си мислех, че нещо не съм наред, но след месец ПОСТОЯННО сънуване на този аз го обикнах... Казвах му всичко, което се случва при мен. Знаехме всичко един за друг. Сега ще ви се стори смахнато, но любимото му име е Теодор и на мен се представи така. С нетърпение очаквах да се стъмни и веднага си лягах. Първата ни целувка беше във водата...  След това изведнъж изчезна. Никъде го нямаше, аз срещнах мъжа си и съвсем го забравих. Но преди седмица отново го сънувах. Казваше ми, че ме обича и всякакви такива. Та исках да питам възможно ли е Теодор да е истински, тоест да сме се обичали в някой минал живот или подсъзнателно мъжа ми не ме удовлетворява...?  Crazy Трябва ли да правя нещо или да го оставя да ме посещава през нощта? Преди не беше проблем, но сега имам чувството, че изневерявам на съпруга си и чувствам вина.  Rolling Eyes

# 275
Ами поговори с него, кажи му точно това. Питай го откъде се познавате. Въобще въпросвай го, ако разбира се успееш да се сетиш да си зададеш въпросите.

# 276
  • Plovdiv
Мая, аз така от години (може би 10) сънувам също един мъж, казва се Евгени, малко по-малко научавах името му, какво работи и така нататък. Наскоро го сънувах пак и го питах "Ти защо спря да ми говориш?" и той ми отговори "Защото забрави нашата среща в Санк Петербур". Тука искам да подчертая, че мразя всичко свързано с русия песни, хора, идеи...Изпитвам някаква абсолютна непоносимост към тази страна

# 277
  • Варна
    Случвало ми се е да чувам много пъти кукумявка, защото съм живяла до горичка пълна с тях (и с гарги;)). Всяка вечер ги слушахме (наистина звучат малко зловещо). Кацаха си и по дърветата пред блока. Та, трябваше да сме изпукали през това време, половината квартал поне. Но...през тези години не видях някой да е починал в блока (или отсреща).
     Млади хора сте, ElinaKalina, а се оставяте някакви изкукали, невежи бабки, да ви пълнят главите с глупости и суеверия.   
    Според мен е и малко арогантно да мислим, че целият животински свят и природни явления, едва ли не - съществуват и се случват само, за да ни показват нещо на нас (хората). Визирам и тези, които мислят, че дъжд или сняг могат да завалят, щото някой човек е починал, примерно. Да, романтично звучи, но не става така. Дъждът е валял над тази земя и преди да се появят хората, ще вали и след като изчезне човешкият род.
 А черни котки просто си обикалят, а не причакват някой с умиращ роднина, за да му пресекат пътя, злорадствайки. (Имали сме черна котка. То, цялата ми рода трябваше да се затрие, за първите й няколко седмици вкъщи)

Не отричам възможността обаче, животните да усещат някаква енергия около умиращите хора (особено тежко болни), но те по принцип са по-сензитивни (животинките, де).

# 278
Тази нощ се опитах да го попитам нещо, но не си спомням какво се случи. Към 3-4 часа мъжът ми ме събуди, защото съм плакала насън... Има ли някакви техники да си спомниш сън?  newsm78

# 279
  • Страната на чудесата
Само ви чета, но на последните споделени случки с кукумявки се замислих и се заслушах онази вечер-чух кукумявка и аз. Разбира се, подминах я с неприятно чувство и самовнушение за съвпадение. След ден-два, излизайки от входа, се замислих пак за това и как не сме имали починали в блока, въпреки, че живеем там от 10-на години. Реших, че е защото е нов и възрастни хора има малко, на фона на младите семейства.
Днес на излизане видях некролога. Съседка с малко детенце, бременна с второто. Ужасно чувство. Виждах я преди седмица и нищо не е подсказвало предстоящата трагедия...

# 280
Не знам дали е странно, но ми се споделя.
Дядо ми почина преди 9 месеца. Той беше стожера на семейството. Осиновен, та не му знам корените. Е, откакто почина на мен ми тръгна в живота. Намерих си работа, която обожавам и съм сигурна че ме гледа отгоре. Та, двете скорошни случки.

Нашите ми купиха апартамент, който дядо не можа да види, а и той даде немалка сума. Пуша си преди седмица на терасата, вечерта,нещо се бях депресирала, и гледам небето. Нямаше звезди, облаците се движеха много бързо. Вярвайте ми, видях лицето на дядо- тъмно син.о небе, а със по- светли сини облаци беше очертан ликът му. Той носеше ризи. Ами, яката на ризата, очите му, лицето, всичко си беше очертано. А от всяко око- по една сълза, като капка. Облакът мина много бързо. Сигурна съм е беше той, да ме види и даде кураж.

Пет дни след случката, имах рожден ден, на 11.12. Реших че искам да вали сняг. Вечерта на 10 погледнах към небето и му се помолих да ми изпрати малко сняг. Сутринта на 11 излязох в 7.20. Бях с кола и валя мокър сняг, докато ме закарат на работа, чистачките работеха. Като слязох от колата- спря. Колежките бяха категорични че нищо не е валяло.

И го сънувах два пъти, когато ми се налагаше да взема категорични решения, едното от които беше дали да имам дете от един мъж. Твърдо не получих.

# 281
По принцип не съм суеверна, но за кукумявките вярвам много. Преди години около блока се беше заселила една, та тогава почина сума народ, млади и стари.
Trill, предполагам, че това важи, когато чуеш кукумявка на необичайно за нея място, а не когато живееш до гората   newsm78

# 282
  • Deutschland
Вчера нещо се разприказвахме за свръхестественото и ММ ми разказа, че като дете е виждал сянка в двора на съседа им. Движела се бързо всеки път Sick
Питах за подробности, не помни. Бил е уплашен и то доста. 

# 283
  • София
Здравейте,преди време имах сънна парализа,но това е научното обяснение.Незнам как да го опиша не можех да се движа или да кажа нещо спах по корем и от гардероба видях как излиза нещо като дух с черна коса без лице облечен в бяло,седна на гърба ми и се задушавах след около 1 мин изчезна и вече дишах нормално.Беше съвсем реално и си виждах всичко в стаята все едно найстина се случва.На някой друг случвало ли се е подобно нещо?

# 284
  • Sofia
На ММ му се е случвало нещо подобно,но според него било като черна сянка,която го притиска в гърдите и не е можел да диша,нито да вика....

Общи условия

Активация на акаунт