Случи ми се нещо странно XIII

• 167 773
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Shumadan, тръпки ме побиха... Shocked

# 256
И мен ме побиват тръпки, като се сетя.
Припомних си как като бях бременна и спях сама в спалнята, една вечер усетих нещо да ми дърпа завивката. Погледнах и видях уродливо зелено човече, хилещо се ехидно без звук. Останах с впечатление, че е старо понеже имаше проскубани бели косми по главата и през носа. Изглеждаше като Йода от филма, но не беше той. Беше Някак си зловещо и с не толкова кръгла глава, а някак си по-безформна. Сякаш нямаше врат. Дърпаше, а аз се съпротивлявах. Не знам дали беше плод на въображението ми или не. Повече не ми се е случвало. Пак беше по време на сънна парализа.

Сетих се и още нещо - двете фигури, които видях, бяха различни от първата. Бяха черни, но и някак си прозрачни. Като сенки. На лицата им имаше нещо като усти, отворени широко като кръг. Главите им бяха с форма на обърната капка вода. Имаха дълги ръце и когато искаха да ме изкарат от тялото ги протягаха във въздуха и сякаш дърпаха нещо. Все едно теглят въже. Останах с впечатление, че са мъже, заради "гласовете" им. Едната беше по-висока от другата и едната имаше повече опит, затова и дойде да помага. Всичко това го усещах подсъзнателно, не че са ми разказвали те.

Надявам се да не ме помислите за ку-ку.

# 257
  • София
Сънна парализа - източник: Уикипедия:
Откъс:
"В допълнение, парализата може да бъде придружена с ужасяващи халюцинации (хипнопомия или хипнагогия) и голямо усещане на опасност. Сънната парализа е особено плашеща за човека, заради яркостта на тези халюцинации. Халюциниращият елемент на сънната парализа кара човекът още повече да интерпретира преживяването като сън, тъй като напълно измислени или мечтани предмети могат да се появят в стаята, наред с обичайните неща. Някои учени са предложили това състояние като обяснение за доклади за отвличания от извънземни или призрачни срещи. Проучване от Сюсън Блекмор и Маркус Кокс от Университета на Западна Англия подкрепя предложението, че докладите за отвличания от извънземни са свързани със сънната парализа."

# 258
  • в кукувиче гнездо
Преди 2-3 месеца (вече в моя дом, в друг град) пак бях изпаднала в сънна парализа и видях черни фигури. И пак все едно ги направлявах. Сякаш искаха да ми помогнат да изляза от тялото си, но аз се съпротивлявах с всички сили. Първоначално имаше само една фигура и след като не успя да ме изкара от тялото - дойде втора. Все едно им четях мислите или сякаш чувах какво си говореха - беше нещо от сорта:
 - Ф1: Дърпа се и не се дава да излезе от тялото. Имам нужда от твоята помощ.
 - Ф2: ОК ще опитам. ... Ми не става. Дърпа се.
Успях да кажа наум - Боже, помогни ми! и те изчезнаха.
Следващия път просто се остави да напуснеш тялото си. Не е страшно. Ще видиш колко е интересно да летиш, след като си се отделила.

# 259
  • Варна
    Shumadan, ти знаеш, защо си ги "виждала" тези фигури, дори сама си го написала:
Цитат
 сякаш аз направлявах всичко това, все едно аз диктувах какво да стане - в момента, когато осъзнах, че пак съм изпаднала в сънна парализа и се уплаших, си казах - мале, ако сега нещо влезе през врата - и фигурата влезе; мале, ако сега дойде до мен и иска да ме погали - и дойде, и т.н.
Цитат
И пак все едно ги направлявах. Сякаш искаха да ми помогнат да изляза от тялото си........Все едно им четях мислите или сякаш чувах какво си говореха

Аз също мисля, че всичко това се случва в мозъка, при сънна парализа. Халюцинации.

# 260
Да. И аз с това си го обяснявам. И все пак ми е любопитно, ако всичко това е само плод на моята фантазия, защо и други хора виждат и изпитват подобни неща? Нарочно дадох подробни обяснения на фигурите, за да разбера дали и други са ги виждали.
Относно отделянето - преживявала съм го мисля един път преди години. Мисля, че бях успяла да се отделя един път съзнателно, след много неуспешни опити. Но престанах, заради страх да не си навлека нещо. Беше ме хванала параноя.

# 261
  • Варна
Мисля, че виждаме едни и същи неща, защото протичат еднакви химически процеси в мозъка по време на сънната парализа. Нещо такова бях чела преди.

# 262
Относно отделянето - преживявала съм го мисля един път преди години. Мисля, че бях успяла да се отделя един път съзнателно, след много неуспешни опити. Но престанах, заради страх да не си навлека нещо. Беше ме хванала параноя.
То може и да няма лошо отделянето, но съпроводено с разни уродливи създания, аз лично не бих имала каквото и да е доверие да го направя.

# 263
  • Варна
Много ми беше интересна темата с летенето, отдавна следя и чета.Не мисля, че летенето имаше общо със обикновените сънища, за мен си беше точно по темата, заради спецификата на преживяното.
Прииска ми се да го можех това отделяне и летене.Замислих се и си спомних, че като по-малка, може би съм сънувала нещо такова, не помня нищо, само усещането.Ако изобщо го мога бих опитала пак.Та ако има някъде тема, в която се обсъжда това, моля да ми дадете линк.

За сънната парализа съм споделяла по-назад, аз имам три преживени.Двете много си приличаха, но третата, която беше преди известно време беше различна и не знам дали беше парализата, но ми се ще да мисля, че е това.Различно беше, защото този път се случи по друг начин, усетих топъл дъх в косата си, а леглото от моята страна се люлееше / спим с ММ на голяма спалня, неговата част не се люлееше изобщо/.

По темата със съвпаденията - преди години имам един аборт.Забременявам след години с дъщеря ми - точно по същото време, когато и предния път.Оказва се, че разликата в термина с предния път е буквално два дни.Много странно ми беше като усещане...сякаш нарочно така се случи.А може и да е само съвпадение, не знам.

# 264
По темата със съвпаденията - преди години имам един аборт.Забременявам след години с дъщеря ми - точно по същото време, когато и предния път. Оказва се, че разликата в термина с предния път е буквално два дни. Много странно ми беше като усещане...сякаш нарочно така се случи.А може и да е само съвпадение, не знам.
Едва ли е невероятно. Имам трима сина, родени са точно през три години с два дни разлика, а термините ми не бяха близки. На братовчедка ми децата също са с два дни разлика през три години. Просто моментите на зачеване са благоприятни по едно и също време при някои жени. Често децата са родени по едно и също време на годината.

# 265
  • Варна
По темата със съвпаденията - преди години имам един аборт.Забременявам след години с дъщеря ми - точно по същото време, когато и предния път. Оказва се, че разликата в термина с предния път е буквално два дни. Много странно ми беше като усещане...сякаш нарочно така се случи.А може и да е само съвпадение, не знам.
Едва ли е невероятно. Имам трима сина, родени са точно през три години с два дни разлика, а термините ми не бяха близки. На братовчедка ми децата също са с два дни разлика през три години. Просто моментите на зачеване са благоприятни по едно и също време при някои жени. Често децата са родени по едно и също време на годината.
Вероятно е така Peace

# 266
Имам тоолкова много странни случки.. Но ще си ги оставя за по нататък. Сега се сетих за една много странна случка, за която нито аз, нито останалите от потърпевшите си нямаме обяснения и до днес.
 Бяхме 3 клас, да ще кажете-деца с въображение. Но това беше по-различно от ежедневните ни глупости. Беше петък, имахме физическо навън и чакахме госпожата. Видяхме един гарван, който кацна върху училището. Всички почнаха да го сочат и да се хилят, да казват "ооо това е нечиста сила" ей тъй на шега. В това време гарвана полетя към нас и започна да ни кълве и да гони. Разпищяхме се като луди и започнахме да бягаме(леко комична сценка). Отиде си след минути и в този момент гледаме една много стара, прегърбена баба в черни дрехи, която мина покрай оградата и изсъска толкова злобно, че не бе истина. И до днес си я спомням толкова ясно-очите й излъчваха ужасна злоба. Просъска: "ахх малки малчугани такива, оставете птичето на мира! Проклети да сте!" ние не разбрахме какво точно се случи, но всички я видяхме и чухме. Като се обърнахме пак-нямаше я. Изчезнала все едно безследно, помислихме че се е изгубила в далечината, но толкова бързо...
 Дойде госпожата-започна един проливен дъжд, гръмотевици, светкавици-гавана стоеше отново кацнал на покрива на училище...
 От там на сетне всеки петък се случваше по нещо лошо. Откраднаха ни неща, докато не си бяхме в стаята, стана наводнение, целия клас получи двойки, все лоши и лоши неща-всеки петък! Докато бяхме в това училище. Все едно нещо ни бе урочасало...

# 267
  • София
В трети клас сте разпознавали гарван, пък и сте знаели, че е "сила нечсита", брях, брях... правилно бабата ви е изсъскала  hahaha

# 268
  • Sofia
е,не са малки в 3-ти клас..защо да не разпознават гарван?!?..,не е додо или птеродактил.... Wink

# 269
Бабите казваха, че кукумявка ако кацне върху къщата, някой ще почине. Помня когато бяхме на вилата имаше една кукумявка, която денонощно кукаше над къщата. Кучето виеше, лаеше я. Майка ми бе болна от рак и много се притесняваше от всякакви такива неща. Гонихме я с камъни даже... Тогава бях дете. Беше един студ, едно чудо.. Но.кукумявката все там! След като мама почина, тази птица изчезна и повече не се е връщала.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт