Аблация на сърцето - 7

• 88 818
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Значи 10 дни дават. За домашно лечение. Аз ползвах само 2, защото постъпих в неделя и после си ползвах отпуск.

# 616
  • Switzerland
Здравейте на всички  bouquet
Предстои ми аблация вероятно след 2 месеца и лекинко ме хваща шубето, че съм от тия дето като не са минали по един път го мислят като луди Grinning
Опитах се да изчета всички теми, но е са ужасно много, а пък май до момента не срещнах някой да е писал по въпросите, които ме вълнуват,а именно - мога ли да спортувам след аблацията / ходя на медицински тренинг, фитнес  след акопресура и физиотерапия, заради дископатия / , мога ли да ходя дълго и с нормално темпо/ обожавам да го правя, само дето сега много се задъхвам Sad / , мога ли понякога  да нося сина си, който е  18кг / гадинката понякога иска Wink / , мога ли да се качвам по стълби / живея на 3 ет, а и блока ни е на едно леко нанагорнище /, ей такива елементарни, рутинни и смотани въпроси  #Crazy
Благодаря на всички, които ще ми отговорят  bouquet bouquet bouquet

# 617
Здравей МилаБ,какво имаш предвид "след"? На мен ми направиха само ЕФИ и няколко дни не можех да правя тези неща. Никой не ми е забранявал, просто бях изморена. Ще ти кажа моето мнение, но то си е само мое, а аз не съм лекар!
Раните няма да са проблем след 2-3 дни, като изключим кръвоизлива и три малки чертички, вече нищо ми няма (ЕФИ-то ми беше в понеделник). Относно останалите  неща много зависи как е минала аблацията. Първата седмица най-вероятно няма да можеш да ги правиш. Втората седмица имаш шанс, но пак според мен не е хубаво да се натоварваш. Относно ходенето - още преди да ме изпишат започнах да ходя много, направила съм към 100 обиколки на коридора в болницата, но не забравяй, че на мен ми правиха само ЕФИ. Пак ще се задъхваш и изморяваш, може би дори повече, но това ще мине. Аз също живея в блок без асансьор и след изкачване задължително лягам да си почина, но това също се очаква, че ще мине. Не забравяй, че все пак ще ти бърникат по сърцето и ще му трябва време да се възстанови. Целта е да можеш да живееш като нормален човек, така че ще можеш да правиш всичко след като се възстановиш.
Това е от мен. Мнението ми е базирано на малко опит и много четене. Надявам се всичко да е ок при теб и стискам палци Simple Smile.

Нелинка, какво стана при теб?

Лека вечер

# 618
  • Switzerland
Здравей Глория Simple Smile Безкрайно ти благодаря за отговорите  bouquet
Имам в предвид точно това, което ти описваш, ежедневните рутинни дейности и спорта. Особено ми е важно да знам дали мога да ходя на фитнес, защото моя се поема от здравната ми застраховка и ако няма да мога да го упражнявам е по-добре да не го почвам сега, а след като се възстановя след аблацията и ми остава да се надявам, че междувременно болката в кръста няма да се завърне и няма да се налага да започвам всичко от начало и там .Истината е, че до преди седмица нямах идея, че мога да се оттърва от бетаблокера и вярвах, че ще го пия до живот, а сега се оказва, че лечение има и аз мога да водя абсолютно нормален живот, което е невероятно  Heart Eyes
Кофтито е, че съм с малко дете и през по-голяма част от времето съм абсолютно сама с него, но ще помисля  по въпроса и може пък някой от родата в БГ да си направи разходка за седмица до тук да ми помага, че няма шанс мъжо да остане в нас след като ме пуснат от болницата, а пък големите чавета хич не ги броя, че те са на училище и работа и те не могат да липсват .
Възхищавам се на всички вас, което сте преминали през това  bouquet

# 619
Добро утро Simple Smile
За фитнеса сама трябва да си прецениш, но след аблацията сърцето ти ще прескача, ще бие неравномерно, ще ти прави номера и ще се изморява бързо (това е по думите на дами тук, които са споделяли). Имай предвид, че би било хубаво когато влезеш в болницата да се чувстваш добре и да не се притесняваш заради други болки. В коя болница ще си? Няма ли как да се измести по-рано? До преди седмица не си знаела  Crossing Arms ... нямам думи какви са тези лекари.
Няма от какво да се притесняваш Simple Smile

# 620
  • Switzerland
Глория, аз живея в Швейцария от 5 години, а проблема го имам от 20  #Crazy В БГ кардиоложката, която последно ме преглежда след една атака ми каза, че ми е разрушена вегетативната нервна система и ми даде бетаблокера, каза, че състоянието е необратимо и ще имам моменти на подобрения, когато ще мога и без лекарства, но да се приготвя да живея така, с беталокер .Скоро след този преглед се прибрах в Швейцария и забременях,  като разбрах и се обадих да я попитам да спирам ли тъпото лекарство, а тя ми каза, че не трябва, защото сърцето и без това се товари от бебето и щяло да бъде супер зле за мен Sad Сина ми се роди 4 седмици по-рано със секцио , защото не приемаше достатъчно кислород от плацентата, както и да е, след неговото раждане внезапно спрях бетаблокера и се чувствах горе долу добре около година, но след това отново го започнах след преглед при личната, която се оказа най-неграмотната лекарка, която съм срещала за 40 години и то швейцарка  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Лятото получих страшен пристъп с 200 пулс и отидох в спешното в областната болница и там лекаря, който ме прегледа за първи път спомена ВПВ синдром и препоръча на личната / която вече е нова, защото смених града / да ме прати на кардиолог за допълнителни тестове, та преди седмица бях на въпросния преглед и доктора много мило ми обясни  какво ми има и как ще го оправят, но аз в лудницата забравих да си задам въпросите, а тук практиката е различна от БГ . Сега кардиолога ще прати всички мои тестове на болницата и те ще ми се обадят за среща след около 3 седм и на тази среща се решим кога да направят манипулацията . Та те така, смотани лекари има навсякъде по света  #2gunfire

# 621
  • Switzerland
Забравих да кажа, че кардиолога сега ми обясни, че беталокерите са абсолютно противопоказни по време на бременност, защото заради тях плацентата не се развива добре и бебетата се раждат мънички, та "благодарение" на това явно сина ми се роди месец по-рано  #Cussing out

# 622
Явно да, навсякъде са... В България процедурата е доста по-лесна. Замисляла ли си се да я направиш тук? Това ще реши и "проблемът" с детето, каза, че тук има кой да го гледа.
Лекарства не съм пила, категорично ги отказах. Важното е, че вече всичко е наред с мъника Simple Smile.

# 623
  • в джунглата
  Според мен след аблацията ще може да правиш всичко изброено от теб, че и повече.  До 20- 30 дена ще си възстановена напълно.  Какъв бетаблокер пиеш, сигурна ли си че ще го спреш след аблацията?
Не искам да звуча песимистично, аз съм твърдо "ЗА" аблация и отърваване от пристъпите. При мен пулса си остана по висок и  си продължих ББ, въпреки че имах големи очаквания да го спра. Няколко дена след аблацията бях в ужасна депресия / именно заради това/,  даже съжалявах че съм се подложила.  Сега съм приела нещата и се чувствам прекрасно.  Само проблема ми е с забраменяването  Sad
Успех и не се съмнявай че всичко ще мине добре. Peace

# 624
  • Switzerland
Глория, за жалост нямам здравни в БГ / тук и без това плащам огромни суми за здравно, та поне да си го ползвам Wink / , а и сина ми няма шанс да отсъства от детска градина дори за ден, системата не позволява  Cry
Честно казано вярвам, че в болницата, където ще ми направят аблацията са добри лекари, все пак е най-голямата и добрата в цяла Източна Швейцария, та на това разчитам Simple Smile
Дънди бетаблокера е на основата на бизопролол / селективен бетаблокер / и според кардиолога ще го спра  Heart Eyes
Аз силно вярвам, че резултата от аблацията ще е добър, а и честно казано нямам никакво време да изпадам в депресия, че у нас са 4 чавета на възраст от 4 до 19г + мъж / по -зле от бебе  Twisted Evil / та никакъв шанс за релакс  Crazy Днес говорих с физиотерапевтката ми и тя каза, че медицинския тренинг в началото след процедурата  ще е лек и щадящ сърцето и после и ще почнем да го товарим за да го направим силно Simple Smile
Ако смяташ да бременееш задължително се консултирай за бетаблокера, заради причините, които написах . Ще ти стискам палци  Heart Eyes
Страхотни сте момичета, много ви благодаря  Heart Eyes bouquet
А пък живи и здрави като мине процедурата ще разправям как е тук Wink

# 625
Мила, точно както ти е казал физиотерапевта- натоварването трябва да е постепенно . В първите месеци едва ли ще имаш куража да тренираш до откат, защото има моменти на дискомфорт. А колкото до бетаблокера - аз все още го пия , но много от хората тук го спряха . Преди време го обсъждахме . Калея го спря точно , както го пише по книжките-постепенно намалявайки дозата . Успех!

# 626
  • Стара Загора
Къде изчезнах те всички?Аз утре влизам за аблация при др.Протич в Ст.Загора, стискай те палци..

# 627
Аз съм си тук Simple Smile. Онзи ден си мислих за теб, че скоро влизаш в болницата. Запомнила съм 10, не знам защо...
Не се притеснявай, мисли си после колко много нови пакости ще можеш да правиш и всичко ще е ок. Стискам палци и чакам да пишеш.

# 628
Успех, Нели! Да минава леко! Hug

# 629
  • Switzerland
nelinka_stz стиснати палци и от мен, всичко ще бъде на ред   Hug
Моята дата е 12,10/ след седмица / и вече нямам търпение да минава  Heart Eyes Странното е, че когато бях на разговора с лекаря, който ще прави ЕФИ и ако се наложи аблацията той ми каза, че след това мога да правя абсолютно всичко, не било нужно да се пазя да не се товаря или пък нещо друго, буквално думите му бяха : Тръгваш си от тук и забравяш, че някога си имала проблем . Казаха ми, че тук влизам на 12 в 8 ч сутринта и до вечерта или най-късно на другия ден си тръгвам, трябва да си взема само долнище на ангунг, топли чорапи и пантофи . Също така трябва да спра бетаблокера в деня преди да вляза в болница, но ако много ме е шубе да си го взема пък те ще се оправят . Много разлики идват с БГ .  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт