Аблация на сърцето - 7

• 88 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Аууу гадно... Напълно съм съгласна. Няма от какво да се страхуват. И при мен беше синьо, но минава.
Да чуваш и усещаш сърцето си е много неприятно, особено когато не бие както трябва. При мен не откриха нищо при ЕФИ-то, но сега когато усещам, че не е като хората поне знам, че не е от това и че съм направила и правя каквото мога. Определено съм по-спокойна и не ме е страх да правя много от нещата, които преди отказвах да правя, а това за мен означава да живееш половин живот.
На мен ми дадоха 3 дни болничен престой и 10 дни домашно лечение. Възползвах се от всичките и не съжалявам, не бях в състояние да работя пълноценно. Та миналия месец имам 6 работни дни, починах си и после бях готова за подвизи Simple Smile

# 661
Ами така, Мила. Wink Жените сме били с по-тънки вени и вкарват и от двете страни катетри. Sunglasses
На мен ми бяха сини краката доста време. Но нямах болки.
За болничните, д-р Трайков ми каза, че не е нужно да се пазя, вече съм здрав човек! Heart Eyes bowuu Аз ползвах само 2 дни за престоя, понеже ме приеха в неделя, в понеделник ми беше аблацията и вторник ме изписаха. После си пуснах 3 дни отпуск и в понеделник бях на работа.

# 662
Явно са решили, че съм мъж, защото само единия крак ми продупчиха. Дева, аз също влязох в неделя и ме изписаха във вторник. Неделята също се брои за ден в болничния лист, защото не всички работят от понеделник до петък. После когато работодателят/счетоводителят/ТРЗ - то ги смята гледа само дните, които е трябвало да си на работа. Реално от 13-те ми дни болничен, които ми написаха съм използвала 9.
Мисля още няколко месеца да карам на витамини, лека диета и спокоен селски живот (преместих се на село) и после ако продължавам да се чувствам така, дори и без анемията, да отида при един кардиолог, когото познавам и да търсим друга причина. Какво мислите?

# 663
  • Switzerland
DeVa® и на мен доктора точно това ми каза : от сега си абсолютно здрав човек, можеш да пиеш кафе, алкохол и изобщо каквото си поискаш, ти си здрава  Heart Eyes
Глория върнах се да те прочета малко та доколкото ми стана ясно си с анемия и се предполага, че от това може да имаш пристъпи ако правилно съм разбрала ?
Моя опит с малтофера е негативен, някак тялото ми не го приема добре  Crazy Преди 2г откриха, че депата на желязото са ми почти празни и започнах терпия с него, еми освен, че цикъла ми откачи и започна да ми идва през 2 седм друго не стана, та тогава тропнах на докторицта на масата и и казах да търси друг начин да ми оправи нивата,защото с таблетки нищо не става. Тя ми назначи венозна инфузия и да ти кажа след 3 инфузии проблема ми беше решен . Не знам обаче дали в БГ го практикуват .Инфузията се прави в кабинета на лекаря, вкарват ти венозно за около 30 мин желязото , не е болезнено или пък некомфортно,но пък предимствата и са много - действието на желязото го усещаш след около 4-5 дни, направо кипиш от енергия, та повторението е след около 4-6 седмици и така докато нивата не влязат в норма . Определено предпочитам този метод пред таблетките  Peace Питала съм дали с хранене могат да се оправят нивата на желязото и отговора беше категорично НЕ, според тукашните лекари колкото и да се тъпчеш със зеленчуци, ядки, сурови меса, морски дарове и прочие съдържащи желязо те не биха могли да повишат кой знае колко нивата в тялото . Та мисля, че не  лошо да попиташ за тази опция

# 664
Мила, правилно си разбрала, да. Мисля, че проблемът не е само в анемията. Анемията е от няколко години, няколко месеца след като започнаха проблемите със сърцето, но още от малка припадам и си имам някакви такива проблеми. Не пия малтофер за първи път, и на мен не ми понася много. Проблеми с цикъла нямам, или поне не от малтофера, но не се чувствам добре от него. Промяна, освен в цифрите, не виждам. А и миналия път, когато го пих, хемоглобинът ми беше няколко месеца в нормата и после пак падна. До инжекции не съм стигала, отбягвам ги. Физически не понасям игли,  колабирам, но не ме е страх от тях. Вероятно ще стигна и до там, за да съм сигурна, че не е в това проблемът. Ще поразпитам и ще помисля, благодаря. А ти как си с анемията сега? При мен проблемът е, че всичко, което съм пила е временно решение и ми казват, че ако го вдигна с лекарства и го поддържам с витамини и диета, ще станат работите. Трудно ми е да повярвам, че 94 хемоглобин може да прави такива поразии, но щом казват хората с престилките...

# 665
  • Switzerland
Глория аз съм супер от тогава   Peace То не е инжекция,  а  система, която си тече в продължение на около 30 мин ., но ефекта поне при мен беше впечатляващ и то само след няколко дни, а след третата инфузия не се е налагало да го правят отново . А ти проверявала ли си си магнезия и вит.Д ? Липсата на един от трите елемента води също до подобни симптоми . При мен първо беше желязото, като го оправих него се появи липса на вит.Д, която също оправих и на финала се сдобих и с магнезиев дефицит, като наваксах и там се чувствах супер . Мисълта ми е, че за мен трябва да се тестват и трите елемента, а не един по един като при мен . А те всъщност ти хващат анемията по хемоглобина, така ли ? Проверявали ли са на какво положение са ти депата на желязото, защото на мен хемоглобина ми беше в норма, но излязоха празни депа, да не се получава нещо такова и при теб ?

# 666
Не съм ги проверявала, от теб разбирам, че трябва. Желязото съм го проверявала, беше ниско, сега е малко над долната граница. Общо взето при мен се движат заедно. След месец или два пак ще се изследвам и ще пусна и за тези, които каза. Инжекции или вливане пак ще е неприятно, а и честно казано след това в Токуда започва да ме е страх.

# 667
  • Switzerland
Виж какво намерих на български http://www.lina-bg.com/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B … D1%82%D0%B8%D0%BD
Останала съм с впечатлението, че в БГ се водят основно от показателите на хемоглобина и не тестват феритина .Предполагам, че няма да ти е особено приятно, но пък като видиш ефекта само след няколко дни ще си промениш мнението със сигурност  Hug

# 668
Аз също съм с нисък хемоглобин.
Обаче втора година пия фолиева киселина и го държа над 120. Peace

Глория, да, три дни ми беше и на мен болничния. Аз така исках, иначе даваха 10.

# 669
  • София
Здравейте,момичета!За новите във форума може би съм непозната понеже изключително рядко пиша,но пък всеки ден чета.Глория,изследвали ли са ти вит.В12? Има пряко отношение към желязодефицитната анемия и със сигурност влияе на сърдечния ритъм

# 670
Не са, почти нищо не са ми изследвали. Първо ми казаха, че съм напълно здрава, после - че съм анорексичка, с впв, психично болна и анемията я откриха малко след впв синдрома.
Вега, чела съм за теб по старите теми. Надявам се, че всичко е ок Simple Smile

# 671
Ама ВПВ-то не отпадна ли?

# 672
Това са диагнозите, които са ми поставяли. ВПВ - то отпадна, да. Анорексичка също не съм. За психично болна - има време, още не съм.
Мила, може да го пробвам, но това е за да проследят какво се случва, нали. Поне аз така разбрах.

# 673
  • София
Глория,аз съм добре.Можеш да си пуснеш вит.В12,за съжаление касата не го поема,струва 20лв.В нета има много информация за дефицита на този витамин и симптомите му

# 674
Здравейте, момичета ! Чуствам се като попаднала случайно на чуждо парти, много съм пропуснала . Браво на смелчагите , минали през процедурата . Не се притеснявайте, -ако на моменти сърчицето ви напомни за старите проблеми . Понякога е нужно нужно време за пълното оздравяване . Аз имах няколко инцидента след аблацията , но сега всичко ми е наред .
Бъдете здрави нови съфорумци и вие, ветерани!

Общи условия

Активация на акаунт