Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна - 2 част

• 39 021
  • 205
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мили мами!
 Имам предложение: какво ще кажете да пишем менюто за деня на наашите бебенца.Може да си обменяме идеи и да бъдем взаимно полезни.Има подобна тема,но там дечицаата са по- големи.
Нека започна аз:
 з: АМ + бисквитка пълнозърнеста
о: зел. супа (картофи,моркови,тиквичка,лук ) с масло, сирене и сухарче + 3 л. плодово пюре за десерт
со: сега сварих настъргана ябълка,круша и банан сгъстени с нишесте и натрошени бисквити

Харесва ли ви идеята?
 Хубав ден!

# 136
  • София
А защо не ги вариш и после да намачкаш с вилица - не е ли по-лесно?  Grinning
Иначе идеята е добра, но по-добре да направим отделна тема за хранене на бебетата.

# 137
Идеята е хубава, но аз няма как да се включа, защото моята буба е на 6м и имаме само едно заместено хранене.
Днес на обяд яде тиква с пуешко месо
Напоследък яде много малко и не знам на какво се дължи. Яде по 30мл АМ а от пюрето или кашата около 70гр.
Хич не я насилвам. Колкото иска толкова, че и без това последните дни много се изтормози милата ( от лекари )

# 138
Ами защото се опитвам да направя нещо като кисел и искам да свиква с не толкова глаадка храана.Аз пиша през телефон и ще ми е трудно да модерирам:) Ако има други желарщи...Твоето меню какво е за деня?

Стефи,нямаа значение,че имаш само 1 заместено хранене.Те растат като гъбки и след месец два и ти ще разнообразяваш.Simple Smile

# 139
  • София
Според мен като намачкаш с вилица става по-едро, аз затова така правя - точно за да не е гладко.
Иначе ние на обяд сме на зеленчуково пюре (има вътре какво ли не, аз си го правя) + масло + безглутенова каша, а през ден слагам месо. Следобед млечна глутенова каша с плод, варен на пара или банан/авокадо. В зависимост от конкретния режим през деня някой път давам първо плода, а след час - кашата, друг път накуп. И освен това имаме три кърменета, ако се събуди нощем - стават четири.
За зеленчуковото пюре - слагам три основни зеленчука - примерно броколи, пащърнак и чушка + "подправк" - направила съм си едно такова пюре, в което има лук, ряпа, алабаш, гулия, цвекло, праз и не помня още какво, от него слагам само по 10-20 гр. (аз готвя веднъж месечно мноооого пюре и замразявам различните видове).

# 140
И аз искам да пробвам авокадото.Вътре в кашатаа ли слаагааш? И кашаата е домашна,наали?

# 141
  • София
Вътре в кашата го слагам, да - половинка, намачкано с вилица, добре узряло. Кашата не е много домашна - ползвам АМ и безмлечна зърнена каша на Холе, с двете деца нямам време да си правя и брашната. На 8 месеца и малко сме, да уточня.

# 142
Здравейте мили мами!
 Имам предложение: какво ще кажете да пишем менюто за деня на наашите бебенца.Може да си обменяме идеи и да бъдем взаимно полезни.Има подобна тема,но там дечицаата са по- големи.
Нека започна аз:
 з: АМ + бисквитка пълнозърнеста
о: зел. супа (картофи,моркови,тиквичка,лук ) с масло, сирене и сухарче + 3 л. плодово пюре за десерт
со: сега сварих настъргана ябълка,круша и банан сгъстени с нишесте и натрошени бисквити

Харесва ли ви идеята?
 Хубав ден!

На мен идеята много ми харесва , все още обмислям с какво да заместя закуската , напраявих веднъж домашни безглутенови бисквити и съм давала от тях.
Обяд : Киноа с зелена чушка , морков , броколи + жълтък
Следобяд: домашна каша от елда с плод

# 143
Здравейте!
 з: АМ
о: ориз със спанак,морков,лук и пилешко + плодово кис. мляко
со: царевична каша с масло и сирене ( отивам да я правя)

Станислава,радвам се,че идеята ти харесва.Ето,аз киноа не съм давалаа.Как я приготвяш точно? Слагаш ли мазнина?

НСО,днес купих авокадо,но е твърдо.Трябва ли да пакам да омекне?

Благодаря и лек ден!

# 144
  • София
За авокадото - то почти винаги се продава твърдо, т.е. неузряло - държиш го вкъщи на топло 3-4 дена, докато стане меко - като го натиснеш с пръст да става вдлъбнатина - горе-долу толкова меко.  После разрязваш на две - трябва да се реже като масло - съвсем лесно - значи е узряло  chef И кората да се свлича все едно е кожа - с ръка. Странно обяснение стана  Grinning

# 145
За авокадото - то почти винаги се продава твърдо, т.е. неузряло - държиш го вкъщи на топло 3-4 дена, докато стане меко - като го натиснеш с пръст да става вдлъбнатина - горе-долу толкова меко.  После разрязваш на две - трябва да се реже като масло - съвсем лесно - значи е узряло  chef И кората да се свлича все едно е кожа - с ръка. Странно обяснение стана  Grinning
Ха-ха: )))) Разбрах те много добре,мерси!  Hug

# 146

Станислава,радвам се,че идеята ти харесва.Ето,аз киноа не съм давалаа.Как я приготвяш точно? Слагаш ли мазнина?

Накисвам я предварително за няколко часа , след това я варя около 15-20 мин . Зеленчуците ги приготвям на пара. Изцеждам киноата и я смесвам със зеленчуците . Пасирам. За сега не добавям мазнина.

# 147
Станислава,това звучи доста добре!Мисля да го пробвам,но бих добавила зехтин.Ние сме на 9 месеца.Гледам да слагам някаква мазнинаа за по-добро усвояване на хран.в-ва.

Приятна вечер,момичета:)

# 148
Здравейте!

Завчера на обяд ядохме супа от броколи със сирене,жълтък,пълнозърнеста филийка и масло и за десерт кис. мляко с банан .Со:  мляко с бисквити и плодово пюре

Вчера:
о: телешка супа с моркови,картофи,лук,фиде+ пълнозърнеста филия и за десерт няколко лъжички плодово пюренце
со: дом. трахана с масло и сирене

Днес:
о: приготвила съм супа от тиквички+ жълтък+ сирене+ сухар и за десерт намачкан банан
со:  мисля да свааря елда+ стъргана круша

Закуската ни е стандарта АМ + бисквитка( евентуално)

НСО,мисля,че авокадото е узряло.Колко ще е удачно да дам като за първи път?

Благодаря и хубав ден!
 Ще се радвам да споделяте вашите домашни ястия:)

# 149
  • София
Аз захраних с авокадо като втора храна. Дай колкото му се яде. Моята госпожиця следобед яде половин авокадо с поливин банан и се озърта за още. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт