Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна - 2 част

• 39 053
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може ли да ми разясните това със зърнената каша и че не трябва да се дава всеки ден? Зърнена каша равносилно ли е на сварена и смляна елда/киноа или овесени ядки или под каша си имате предвид точно кашата конкретно?

# 61
  • София
И аз това не разбирам.

# 62
Дали ще се вземе пакетирана каша от магазин или вие ще си я приготвите вкъщи чрез варене на зърната и пасиране,все ще е каша.Разликата е,че едното е домашно  Wink

Иначе зърнени каши не се препоръчват ежедневно,защото натоварват незрелите стомахчета на бебетата и ги дразнят излишно,тъй като са по-трудно смилаеми.

# 63
Аз варя и пасирам зърната,добавям пасиран плод и става прекрасна кашичка!

# 64
Аз варя и пасирам зърната,добавям пасиран плод и става прекрасна кашичка!
Насипни зърна ли ползваш или пакетирани?Аз сега купих елда.С какво мога да я направя освен с плодове.може ли към зеленчуците,които варя?

# 65
Купувам био елда и био просо от здравословни магазини,насипни са,но съм купувала и пакетирани.Нищо не пречи и със зеленчук да се комбинира Wink

# 66
Купувам био елда и био просо от здравословни магазини,насипни са,но съм купувала и пакетирани.Нищо не пречи и със зеленчук да се комбинира Wink
Благодаря за бързия отговор:)
Весели празници на всички!

# 67
Моля!Весели празници!

# 68
Мами, моля споделете откога мога да давам орехи на малкия (на 1г и 2 м е)

# 69
  • София
Давай, обаче смляни - да не се задави, това е основната опасност. Иначе всички ядки са много полезни - сурови и изкиснати обаче.

# 70
Здравейте,
Вчера бяхме на ДК при педиатъра ни и съм доста объркана от разговора с нея. Преди да отидем започнах захранването на малката със сварен картоф, домашно приготвен, пасиран. Бях решила да захраня бебка със зеленчуци, после да вкарам плодове и каша. Не ми се получи готвенето на пара. Първата решетка я стопих, че забравих да махна капака, а при 2- я и 3- я опит на картофа му трябваха 3 часа, докато се свари напълно и ме е яд за изгорения ток за 1 картоф. Та, минах на варене. Ноооо, според педиатърката трябвало да започна задължително с готови пюрета, поне в началото, защото не можело да уцеля точното съотношение за нуждата от витамини, въглехидрати, мазнини и т.н, а и докато съм се научела да правя домашни пюрета. Само, че чета доста лоши отзиви за готовите пюрета. И сега не знам как да продължа...Моля за съвет.

# 71
https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/11/bebeshki-pureta-istinata/

Прочети това и после го дай на вашата педи да го прочете!

# 72
  • София
Оффф много ме дразнят такива педиатри! Баба ти само с готови пюрета е карала. Crossing Arms От това да знаеш какво точно даваш на детето си, по-хубаво няма.

# 73
  • София
И аз откачам от такива педиатри! Ми тя да яде само готовите супи на Маги тогава, да не си готви супа с домашно пиле да кажем...
Много добре си решила да я захраниш според мен, само бих обърнала местата на кашата и плодовете.
Въобще не й се вързвай на докторката, давай по твой усет, пък на нея й казвай "Да, добре, ок", ако се притесняваш, че ще се настрои против теб, ако не послушаш съвета й.
А как така си стопила решетката? Моята тенджера за пара е метална изцяло?!?  newsm78 И всичко става за 20-ина минути, дори морковите. Може би нещо си объркала при приготвянето?
А за да не правиш 1 картоф, можеш да направиш пълна тенджера и да замразиш във формички за лед - аз така правя, имам вече всякакви зеленчуци, и месо, и размразявам колкото ми трябва във всякакви комбинации - много е удобно.

# 74
  • София
Моята пък вчера ми каза да съм правела киселчета, като за целта трябвало да си купя АМ (кърмим се). ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт