ЛОНДОН - 8

• 103 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
В неделя работят от 12 до 18, а в събота до много късно вечер, за през седмицата не съм сигурна

# 271
  • Milano
Понеже прочетох в друга тема съвет за ползване на Терравижън от Станстед до Лондон ще пусна и тук статията:

http://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/22/bus-company-terra … spite-airport-ban

Писах го преди месец и половина, че продължават да продават билети, въпреки че им е забранен достъпа.

На сайта на летището не фигурират, като трансфер до Лондон.

# 272
  • Бургас
ЗДравейте,нахлувма в темата за Лондон, защото лятото мислим да го посетим.
Аз отивам с цел по принцип-да посетя двореца Хамптън корт,/ тъй като съм голяма фенка на Тюдоровата епоха и имам специални интереси в тази област/
Голямо желание имам да видя и прочутата Тауър, където са обезглавили сума ти народ.
И изобщо всички дворци, които се намират в Лондон и са били някога рециденции на Тюдорите.
Някой ако е ходил и знае подробности ще се радвам да разкаже.
И като цяло за три-четири дни какво е най-добре да бъде посетено в Лондон, най-общо, освен обичайните Бъкингамски дворец, Абатството и прочие.  Simple Smile
Благодаря предварително на тези, които ще ме насочат.
Приятен и весел ден!

В моя списък също е Хамптън Корт , както и Уиндзор - пътувам  следващия месец .
Била съм в Тауъра два пъти - бих отишла и трети .
За човек, който се вълнува от средновековна история е страхотно изживяване - трябва да се отдели  поне няколко часа. Духа на крепостта те завладява още от входа , после по тесните коридорчета и стълбички сякаш дебнат шпиони  на всеки ъгъл Laughing , а както е мрачно често времето  в Лондон сред високите каменни зидове е доста зловещо, с прелитащи черни гарвани, които са символ на крепостта - за тях са ми казвали, че докато гарваните са там крепостта ще стои на мястото си Simple Smile
В абатството не съм влизала - само отвън , внишително като архитектура , вътре  също предполагам .
За мен най омайващи бяха музеите , въпреки тълпите в тях.
Дни в музея Виктория и Албърт не биха ми стигнали Simple Smile

Също друго любимо място е Ботаническата Градина Kew - препоръчвам !

# 273
Тина, това за гарваните и аз съм го чела.
Благодаря ти за отговора.
Задължително ще посетя и музея на кралица Виктория.
Тюдорите ме вълнуват отдавна, особено Ан Болейн-затова толкова държа да вида кулата.
Ние ще ходим без екскурзовод, сами. Мъжът ми е бил там, дано се оправим. Той казва, че всичко е горе-долу на едно място.
Но най-много се вълнувам за Хамптън Корт.
 Simple Smile

# 274
Само да вметна, че гарваните в крепостта винаги са поне 6 броя, чиито крила се подрязват, за да не могат да отлетят и не прелитат никъде.
Освен това си има организирани турове с йеоман водачи (известните Бийфитъри), които са с продължителност ~ 1 час. Безплатно е за всички посетители (независимо по какъв начин са взети билетите), но започват в 10 часа. Казвам това, защото крепостта отваря по-рано-в 9часа. Още като влезнете (в началото) има табела след колко време е следващия тур (на всеки 30 мин.).
Музеят Виктория и Алаберт си е изцяло етнографски и зависи индивидуално кой какво харесва. Нашите фаворити в Лондон са Научния и Природо-научния музеи

# 275

Тюдорите ме вълнуват отдавна, особено Ан Болейн-затова толкова държа да вида кулата.

Simple Smile
През август ходихме в замъка Hever Castle, където е родена и живяла Ана Болейн и Хенри 8 я е посещавал.
Недалеч от Лондон е.

# 276
  • Бургас
Вярно, че гарваните ходеха по площада  Laughing , не    летяха.
Но не    съм съгласна,че V&A е етнографски музей, той е много много повече.
Местата в лондон на мен не    ми    се    струват много на едно място - от двореца кенсингтън може да отидеш    пеша    до природо-баучния музей,       но до eye of london ми    сеструва доооста и трябва да си хванеш метрото, камо       ли до тауъра.
едно е сигурно -въоръжена с карта няма как да се изгуби човек,  а с подходящо разпределение би    могло да се    види достатъчно.

# 277
Да,знам за Хевър.
Ня тая тема съм бюро справки  Много ми се иска,но едва ли ще успеем да отидем и до там.Хубавото е че мъжа ми знае кое къде е общо взето и се ориентира добре.
Аз по музеи не си падам особено-зависи какво има.Ако са дрехи,бижута,картини-може.

# 278
  • Варна

Simple Smile

Върни се последните 2-3 страници назад, писали сме 2-ма човека с впечатления от миналия месец за Хамптън Корт. Ако нещо по-конкретно те интересува - питай.

Аз по музеи не си падам особено-зависи какво има.Ако са дрехи,бижута,картини-може.

Аз също препоръчвам музея Виктория и Албърт , има всичко - голяма колекция порцелан и бижута също. За картини - Националната галерия , ако не сте ходили преди.

# 279
  • Бургас

Simple Smile

Върни се последните 2-3 страници назад, писали сме 2-ма човека с впечатления от миналия месец за Хамптън Корт. Ако нещо по-конкретно те интересува - питай.

Аз също препоръчвам музея Виктория и Албърт , има всичко - голяма колекция порцелан и бижута също. За картини - Националната галерия , ако не сте ходили преди.

И галерия, в която се "разказва" историята на модата Simple Smile Любимия ми модел е бански от началото на 20 век, който е изработен от плетиво в жълт цвят :ДДД

# 280
Здравейте,купихме билети за 27 април от Варна за Лутън. Сега се информирам за трансфера.  Трябва ли предварително да купя билети за  Greenline или може като отидем да платим и да се качваме? Възможно ли е да няма места?

# 281
  • София
Здравейте,купихме билети за 27 април от Варна за Лутън. Сега се информирам за трансфера.  Трябва ли предварително да купя билети за  Greenline или може като отидем да платим и да се качваме? Възможно ли е да няма места?
Ако не държите непременно на Greenline, погледнете цените на билетите на Easybus. Когато се резервират по-рано можете да намерите цени от порядъка на 2-3 паунда. И да, препоръчвам билетите да се закупят предварително.

# 282
Здравейте,купихме билети за 27 април от Варна за Лутън. Сега се информирам за трансфера.  Трябва ли предварително да купя билети за  Greenline или може като отидем да платим и да се качваме? Възможно ли е да няма места?
Ако не държите непременно на Greenline, погледнете цените на билетите на Easybus. Когато се резервират по-рано можете да намерите цени от порядъка на 2-3 паунда. И да, препоръчвам билетите да се закупят предварително.
Благодаря за съвета. Купих билети от Easybus, за връщане към летището ми предложи цена от 2,2 паунда.

# 283
  • Пловдив
Някой може ли да ми обясни каква е разликата между ойстер и визитър ойстер кард и откъде се купува втората  Hug

# 284
Визитъра се купува по интернет или извън Лондон. Не се връща депозита за картата (3 паунда), ако го поръчаш по интернет ще платиш и доставка.

Общи условия

Активация на акаунт