Аз искам брак и семейство, а той.....

• 40 037
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 345
Разбира се, че зависиш до някаква степен, щом работиш при него, но все пак не си крепостен селянин. То явно някои зависят и от мъжете си, затова правят такива сравнения с работодатели и смятат кой чорбаджия е по-либерален.
За съжаление, ако си теглил кредит или ако си на квартира, зависиш прекалено много и не можеш да си позволиш "излишна" гордост.
Не мога да разбера, как няма да зависиш от мъжа си, а и той от теб, щом сте семейство? newsm78

Е как, то е срамота да си признаеш, не зависите, вие дори не сте мъж и жена, а 100% равностойни партньори. Мода, какво да се прави...

Faiona понеже май е в IT сектора, сигурно е чувала за GamerGate и оная история с dongles и как с една малка излагация няколко американски незаменими експерти така изгърмяха, че сега са парии, всички им знаят името и никой не ги наема.

# 346

Съжалявам, но именно защото съм умна, деца ще имам когато съм готова за това   и нито минута по-рано.

Моя много близка /роднина ми е/ отлагаше детето, защото сега "не му е времето". Вече е на 40+, но детето така и не дойде, въпреки че тя по някое време реши. Това е нещо, което не зависи само от теб. И природата понякога решава да вземе отношение. Peace

# 347
Не само че зависим от мъжете си, а и те от нас- а и цялото семейство зависи от нас.

Работодателят ти не зависи от теб по същия начин. А има работодатели, при които с един Фейсбук постинг накриво ще се превърнеш в нежелателен.

"коя жена ражда преди 30-32 напоследък..."

Тази, която е достатъчно умна, организирана и знае кои са важните неща.

Хахахаха,  да то със сигурност е въпрос на организираност кога ще родиш, и важните неща са едни и същи за всички по едно и също време, няма никакво индивидуално отклонение, ако ти си родила на 20, значи всички трябва. Съжалявам, но именно защото съм умна, деца ще имам когато съм готова за това   и нито минута по-рано.

Разбира се, че е въпрос И на организация. Не съм родила на 20, а на 26 и половина, а второто на 32, въпреки житейските драми. Проучвания сочат, че това е оптимална възраст за първо дете.

Интересно ми е и какво разбираш под "готова за деца". Не, направо вече ми е смешна тази фраза. Най-вече защото докато чакат да станат готови, повечето жени нищо не правят, за да се подготвят поне мъничко. Вместо това си губят времето с неща, които ги правят още по-неготови...

Бе изобщо, обади се, като родиш, дотогава говориш наизуст.

# 348
Разбира се, че зависиш до някаква степен, щом работиш при него, но все пак не си крепостен селянин. То явно някои зависят и от мъжете си, затова правят такива сравнения с работодатели и смятат кой чорбаджия е по-либерален.
За съжаление, ако си теглил кредит или ако си на квартира, зависиш прекалено много и не можеш да си позволиш "излишна" гордост.
Не мога да разбера, как няма да зависиш от мъжа си, а и той от теб, щом сте семейство? newsm78

Е как, то е срамота да си признаеш, не зависите, вие дори не сте мъж и жена, а 100% равностойни партньори. Мода, какво да се прави...

Срамота е, ако от мъжа си зависиш както от работодател.

# 349

[/quote]

Срамота е, ако от мъжа си зависиш както от работодател.

[/quote]

И аз така мисля. Естествено, че отношенията в семейството и отношенията в работата са съвсем различни и тези зависимости няма как да бъдат сравнявани

# 350
Под готова имам предвид да съм сигурна в човека до себе си, да съм стигнала някакво ниво в кариерата си и да имам собствено жилище, даже и да е на кредит, както и  да съм сигурна, че искам да имам дете в точно този момент.  Всичко друго би било безотговорно. И да, и по моите планове това беше почти  изпълнено на 26, но се появиха непредвидени усложнения в първото условие, така че колкото и да съм организирана, се наложи да започна отначало. Аз пък познавам жени, родили и на 45-6 ако ще си говорим с частни случаи, то всичко си е индивидуално, какво сега да хукна да раждам от първия срещнат,  щото може би евентуално кака ти сиика не могла и сакън да не останем бездетни, еми нямам намерение, сори.
 И да имам предвид да сме равностойни партньори. Зависимост ми звучи като между родител и дете, много странна динамика за двойка. А за експертите, ние не сме на чак такова ниво все още, няма страшно Simple Smile

# 351
Добре, де, дори да се окаже, че на 40+ нямам деца, какво толкова сте се загрижили като имате свои  newsm78

Не може всички "по калъп" да действаме

# 352
Добре, де, дори да се окаже, че на 40+ нямам деца, какво толкова сте се загрижили като имате свои  newsm78

Е не, трябва всички да се размножаваме, не може то така да имаш и  други приоритети освен деца какво е това безобразие, ми че ти още малко ще тръгнеш да твърдиш, че и бездетните жени са хора..  Joy

# 353
Не че нещо, ама повечето като позакъснеят и почват да се оплакват или прибягват до отчаяни действия- крадене на мъже, или пък лекинко полудяват и влошават общия климат.

Ми ако до 29 си се занимавала само с работа, то би трябвало вече да имаш жилище на кредит, да имаш позиции в кариерата и в крайна сметка да си се научила какъв мъж ти трябва и да го намериш за 6 мес. до 1 година. Това значи да си "интелигентен"- да накараш нещата да работят и на практика.

Ако наистина имаш други приоритети освен деца, то ще се види и чуе по резултатите. Но повечето хора по-често отлагат и се шматкат, докато рационализират как са повече от другите и имат някакви по-възвишени цели. Но ако все пак искаш да имаш деца, то е хубаво да почнеш да действаш малко по-стегнато и организирано. Нещо като да тръгнеш за летището по-рано, дори 2 часа по-рано, за да не стане така, че заради 15 минути задръстване да си изпуснеш полета. Защото да подраниш е по-трудно, отколкото да закъснееш фатално.

А зависимостта въобще не е толкова лошо нещо. Но трудно се разбира. И това е от сферата на приложната интелигентност. Иначе на идейно ниво всичко е различно и сме много печени. Ама животът не се случва на идейно ниво.

# 354
Добре, де, дори да се окаже, че на 40+ нямам деца, какво толкова сте се загрижили като имате свои  newsm78

Не съм се загрижила. Нямам и намерение.  bouquet Всеки си знае какво и как. Казах го, защото доста жени искат да имат дете, но поради някакви причини го отлагат. И в един момент се окаже, че е късно. Просто човек трябва да помисли и за такъв сценарий, а не че е задължителен. Около мен има жени, родили на 38, както и такива, които са изпуснали момента. Никой не си знае съдбата.

# 355
Добре, де, дори да се окаже, че на 40+ нямам деца, какво толкова сте се загрижили като имате свои  newsm78

Не съм се загрижила. Нямам и намерение.  bouquet Всеки си знае какво и как. Казах го, защото доста жени искат да имат дете, но поради някакви причини го отлагат. И в един момент се окаже, че е късно. Просто човек трябва да помисли и за такъв сценарий, а не че е задължителен. Около мен има жени, родили на 38, както и такива, които са изпуснали момента. Никой не си знае съдбата.

Абсолютно е така  Peace - както и никой не знае какви деца ще отгледа - достойни хора, както очаква и иска, или в другата крайност. Така че, не е хубаво човек да го  играе многознайко и да размахва пръсти, че животът носи изненади  Wink

# 356
Като не могат да родят, да осиновят  Peace . Какво ги оплаквате толкова, не мога да разбера...Чак щели чуждите мъже да крадат. Това сериозно ли ?!

# 357
И на тоя прочут пример на безименната закъсняла жена (как пък веднъж не влезе една такава, да пусне тема ЗАКЪСНЯХ!) се градят цели теории колко зле са жените без деца. Теории, винаги градени от жени с деца.
Оставете тези без деца да говорят за себе си. Повечето такива тук, от първо лице казват, че им е добре с това решение. "Една приятелка" всички имаме.

Честно, отстрани звучи като: мен ме е яд, че от мен нищо не стана, но дай поне да сипя на тези, нераждалите  Wink

# 358
Спокойно, мъжа е намерен, позициите са налице, а апартамента се изчаква, само защото не сме решили държавата. Така че нямам никакво намерение да ти крада мъжа, от когото зависиш, може да спиш спокойно, искрено ме съмнява да ми пасне,даже и въобще да бях склонна на подобни постъпки. Да не говорим, че не съм толкова вманиачена по идеята за деца, че да почна да полудявам, ако наистина позакъснея. Да хубаво би било да си имам, ако са с правилния човек, но и да се случи да нямам,не мисля, че живота ми ще свърши.

# 359

Щом има филм, значи може и да е сериозно:

Общи условия

Активация на акаунт