Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 988
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 495
На мен пък ми е интересно с що за мъже сте, след като не им приемате насериозно желанията за деца. Понеже аз смених два модела мъже, мога отгворно да заявя, че наистина има такива, които не могат да "вдъхновят" жената да роди дете. Та оттам идват повечето драми, че ТЯ трябва да е сигурна.

Ако си с правилния човек, няма го това тестване дали е "сигурен".

Също така ако нямаш навика да излизаш с "лоши момчета", тогава също има повече доверие, повече общи цели и по-малко чудене "няма ли да е фатална грешка, ако родя".

Ако си с неправилния мъж, и 10 години да чакаш, пак може да е грешка да родиш, дори да си "готова".

# 496
и си му го заявявам отговорно още отначало, деца се раждат, когато си 110% сигурна че ги искаш.

Е, затова говорим, де. Да си честна и открита. А не да се чудиш после защо те е заменил с друга, която е готова да му роди, т.е. на една вълна са с него. Уведомяваш го и ако той е съгласен, значи е твоят човек. Няма право после да те обвинява, че заради теб не се е сдобил с потомство.  Peace Съжалявам, че си случила на такава майка. Недоумявам как някои хора упрекват децата си за собствения си избор. Hug

# 497
И тук идва въпросът: кое е това нещо, което ще те накара да си сигурна и да искаш деца.

Защото иначе тази информация нищо не значи, винаги може да се измъкнеш с "не съм 110% сигурна". Което може всичко да значи. Така може с години да не си сигурна, но и нищо да не правиш по въпроса, за да станеш сигурна или пък да решиш- твърдо не.

Не бих обвинила мъж, ако иска по-ясен отговор.

# 498
Скрит текст:
Много сте ми интересни като почнете да твърдите, че трябва да се раждат деца, щото мъжете видиш ли искали.
Еми аз, понеже така или иначе се давам за пример в тая тема хахаха, съм родена, защото майка ми я било повече страх от евентуалните последици от аборт, отколкото от раждане,
Скрит текст:
а баща ми така или иначе искал деца. Т.е. точно варианта, дай да го родим, че после не се знае, може да стане золум и да нямаме. Както ми се обяснява цял живот, аз съм й съсипала животеца на жената, пропуснала си младите години, ако не съм била аз направо сестра ми щяла да роди по-навреме, тва не успяла да направи, онова да постигне, в мизерия живяла и тн.тн. Как според вас се чувства едно дете, на което му се вменява такава вина? Щото като възрастна и изградена личност е лесно да кажеш, тя сама си е решила, да си понася последствията, не е мой проблем, ама на 12 -14 не ти се струва точно така.  Тъй че не, няма да седна да раждам, щото на скъпия му се прищяло потомство, и си му го заявявам отговорно още отначало, деца се раждат, когато си 110% сигурна че ги искаш.
Даваш ли си сметка, че говориш за нещо различно?
Ти си зачената случайно, майка ти не е искала дете, не е като САМА, СЪЗНАТЕЛНО да е решила да те роди млада, само защото баща ти е искал дете.

Аз доколкото схванах, в темата става дума за жени, които по принцип ИСКАТ деца, но не ги искат на 25, а след 30 годишна възраст.И правят всичко възможно да не допуснат бременност преди 30.
Ако случайно се "случи" бременността, повечето най-вероятно ще родят децата.

Скрит текст:
Добре де, кой говори, че всяка жена задължително трябва да роди?! Тук става въпрос за жени, които ИСКАТ да имат дете, но го отлагат за незнайно кога, защото имат по-належащи неща и приоритети. И затова даваме за пример други жени, които от твърде дълго чакане остават без дете. Не всички, има и такива на които животът се развива така, както са планирали. Но забременяването не е като колата. Знам каква марка искам, знам колко струва и правя план кога точно да я закупя. Не е нещо, което зависи изцяло и единствено от теб. А ако една жена е решила, че не иска деца, в пълното право е да не ражда. Животът си е неин, само тя може да се разпорежда с него. Но ако е омъжена е длъжна да уведоми мъжа до себе си, че няма намерение да ражда. Защото той пък е в правото си да потърси друга, която желае дете, ако и той го иска.

Скрит текст:
Миленака, никой не оспорва, че човек трябва и да е подготвен преди да роди дете. Ако сте безработни или с несигурна работа, да родиш дете без да знаеш как ще го отглеждаш е безотговорно. Но пък и трябва да си направиш сметката, така че да не пропуснеш възможностите си за дете. Имала си късмет, че нещата са ти се подредили както си искала. Ако не се бяха наредили, тогава можеше да знаеш какво е чувството. А щом нещата са се наредили, както ти си искала, естествено, че няма да съжаляваш. Моята "безименна" роднина отлагаше, докато ... "закупят жилище, тя да се издигне в работата до ръководна длъжност, да обиколят различни страни, да си поживеят добре, че после си "вързан" и т.н. Има една неуспешна бременност, ходене по доктори и неуспешни опити. На 40+ не е като на 20+. Тя ми е споделяла, че съжалява, защото е могла да съчетае доста от нещата и с бебе. А по-лошото е, че мъжът ѝ набляга на пиенето и като пийне повечко, повдига темата и това допълнително я смачква. Аз лично, пожелавам на всяка жена, която го иска, да ѝ се случи, па дали на 20, 30 или 40, няма значение. Но все пак си е и Божа работа. Дано е станало ясно какво искам да кажа и да не остана разбрана погрешно, че упреквам някого за избора, който е взел. Peace

Хм, доста от темите във форума в стил "Правим опити от цели 2 месеца, защо не става?" са пуснати от 20-ина годишни.
Но щом мислиш, че зрели жени не знаят, че рисковете се увеличават с възрастта, и някой трябва да ги "светне", ок.
Изключително много жени, при това зрели, че и "презрели", знаят за рисковете от секциото, но в родилните домове секциото е на конвейр.
Та, силно се съмнявам, че много 24-25 годишни жени трезво мислят в посока:"Интересувам се, знам, чета статистики, че след 30 години мога да имам проблеми със зачеването и раждането на дете, но пък ще рискувам, един път се живее."
Болшинството удобно пропускат първата част и се фокусират само върху " ........още ми се хойка и да си поживея сега, пък после-потоп, както дойде."

# 499
  • София
На мен пък ми е интересно с що за мъже сте, след като не им приемате насериозно желанията за деца.
Скрит текст:
Понеже аз смених два модела мъже, мога отгворно да заявя, че наистина има такива, които не могат да "вдъхновят" жената да роди дете. Та оттам идват повечето драми, че ТЯ трябва да е сигурна.

Ако си с правилния човек, няма го това тестване дали е "сигурен".

Също така ако нямаш навика да излизаш с "лоши момчета", тогава също има повече доверие, повече общи цели и по-малко чудене "няма ли да е фатална грешка, ако родя".

Ако си с неправилния мъж, и 10 години да чакаш, пак може да е грешка да родиш, дори да си "готова".

А, що? Аз приех много сериозно желанието за дете на мъжа ми.

# 500
  • София
Много сте ми интересни като почнете да твърдите, че трябва да се раждат деца, щото мъжете видиш ли искали. Еми аз, понеже така или иначе се давам за пример в тая тема хахаха, съм родена, защото майка ми я било повече страх от евентуалните последици от аборт, отколкото от раждане, а баща ми така или иначе искал деца. Т.е. точно варианта, дай да го родим, че после не се знае, може да стане золум и да нямаме. Както ми се обяснява цял живот, аз съм й съсипала животеца на жената, пропуснала си младите години, ако не съм била аз направо сестра ми щяла да роди по-навреме, тва не успяла да направи, онова да постигне, в мизерия живяла и тн.тн. Как според вас се чувства едно дете, на което му се вменява такава вина? Щото като възрастна и изградена личност е лесно да кажеш, тя сама си е решила, да си понася последствията, не е мой проблем, ама на 12 -14 не ти се струва точно така.  Тъй че не, няма да седна да раждам, щото на скъпия му се прищяло потомство, и си му го заявявам отговорно още отначало, деца се раждат, когато си 110% сигурна че ги искаш.
Виж, съжалявам, че си расла с такова отношение и вменени вини.
Това вече обяснява причините да не искаш да родиш- внушено ти е, че детето е бреме, а не обич и щастие.
Което е жалко и силно се надявам да разбереш, че майка ти е била жалко и смачкано същество, което и без да те роди, пак не би постигнало нищо. Hug
Ти, явно си съвсем друг човек, не позволявай спомена от детството ти да те лиши от чудото да дадеш живот и да обичаш безрезервно.

# 501
"няма ли да е фатална грешка, ако родя".

Ами не съм мислела, че ще е чак фатална грешка ако родя очевидно, но не съм мислела й че искам нарочно да го направя.  Не всичко е черно и бяло, както ти се иска явно. Има си ужасно много повече от 50 нюанса сиво във всяка ситуация  Laughing

Мисля че го обясних вече около 300 пъти кои са нещата, то не е толкова сложно да се пресметне:
18-24 учиш, после имаш 4 години професионално развитие и съответно поетапно вдигане на заплатата, станаха 28 и на 29-30 вече си имала достатъчно време да се задържиш на някакво ниво, така че майчинството ти да е достатъчно за издръжката и кредита и квототамситрябва, дори и недайсибоже нещо да се случи със съответния мъж. Това откъм финансовата страна. Откъм психологическата,  вече си достатъчно улегнал характер, походила си по екскурзии, поживяла си в чужбина, опитала си повечето неща, които ти е било интересно да опиташ, така че спокойно може да се отдадеш няколко години на майчинство. Обаче не, всички трябва да таргетираме да родим на 26 искаме, не искаме, щото на кралицата на вселената така й е по-удобно Simple Smile

# 502
  • София
Ама, Краси, те тия мъже са си били ОК с жените си без деца 20 години, нали. Зарязали са ги като са излезли репродуктивните проблеми и са си намерили разплодни кобили за целите си.

# 503
Всъщност и след 30 се зачева доста лесно. Проблемите са други: имат ли смисъл тия допълнителни години на "живеене" (в които си мариновала яйцеклетките си в алкохол, увеличавайки риска за ДНК дефекти); дали тялото след 30 толкова лесно влиза пак в норми от самосебе си или една бременност може да те изкара от строя; дали ще износиш бебето толкова лесно. Нали знаете- малките камъчета, дето обръщат голямата кола.

Друга максима: хубаво е нещата да се правят бързо и ритмично, иначе се трупа хаос и се случват неочаквани обрати. Интересно ми е в така бурните кариери дали нещата не се случват по проект и график или е позволено да се случват "когато сме готови и сигурни"...

# 504

Ти си зачената случайно, майка ти не е искала дете, не е като САМА, СЪЗНАТЕЛНО да е решила да те роди млада, само защото баща ти е искал дете.

Е и каква е разликата дали случайно ще го заченеш и ще се примириш да го родиш или съзнателно ще го заченеш , въпреки че не искаш? И в двата случая решението е взето заради външни фактори, а не заради вътрешно убеждение.

# 505
Интересно ми е в така бурните кариери дали нещата не се случват по проект и график или е позволено да се случват "когато сме готови и сигурни"...

График си има, просто не е твоя график. Представи си за момент, че е възможно да има интелигентни и отговорни възрастни жени, които са взели решения и са планирали собствения си живот на база на съществуващите възможни рискове, и този решения се различават от твоите и все пак са си правилни за тях. Трудничко е, знам.  Simple Smile

# 506
  • София
Ох, faiona, ама си оптимистка.

# 507
Ох, faiona, ама си оптимистка.

Мдам, сериозен дефект на характера ми си е това  Joy

# 508
Мисля че го обясних вече около 300 пъти кои са нещата, то не е толкова сложно да се пресметне:
18-24 учиш, после имаш 4 години професионално развитие и съответно поетапно вдигане на заплатата, станаха 28 и на 29-30 вече си имала достатъчно време да се задържиш на някакво ниво, така че майчинството ти да е достатъчно за издръжката и кредита и квототамситрябва, дори и недайсибоже нещо да се случи със съответния мъж. Това откъм инансовата страна. Откъм психологическата,  вече си достатъчно улегнал характер, походила си по екскурзии, поживяла си в чужбина, опитала си повечето неща, които ти е било интересно да опиташ, така че спокойно може да се отдадеш няколко години на майчинство. Обаче не, всички трябва да таргетираме да родим на 26 искаме, не искаме, щото на кралицата на вселената така й е по-удобно Simple Smile

Всъщност, учиш 19-23, почваш работа и за 4 години не си увеличаваш заплатата поетапно, а скокообразно, като се буташ, нахалстваш или сменяш работни места. Работа и бременност са съвместими, макар да не е много приятно. Така че още на 27 може вече да си се сдобила с първо дете, до 28 да го гледаш, а след това да се върнеш на платената си работа, да поработиш още малко, после още едно дете и така. Второто вече може и след повече години, системата вече веднъж е работила, а това спестява доста проблеми.

Нещата стават много по-лесни, ако мъжът е качествен и му имаш доверие, вместо параноично недоверие. Но това вече си е личен въпрос.

И другото е- дали ще случиш на бум на сектора или на кофти период. Аз имах работа, която е хипер-интересна и занимателна, предразполага към кариера, обаче нетът и новите технологии доста я измениха и сега вече нямам намерение да се занимавам с това.

Колкото до психология и готовност...де да знам, бих казала, че прекалено много чакане ще те направи по-неготова и нетърпелива към детето. Ще се сдобиеш с прекрасни навици на свободен човек, а после изведнъж ще се окажеш с toddler, което е същество, несъвместимо с хубави дрехи, пътувания и ресторанти.

А трудно ли е да си представиш, че аз всъщност може да съм интелигентна и планираща жена, а не просто лелка? И че може да си имам освен две деца и магистратура, нещичко в сиви-то, пък и някакви финанси?

Няма жена, която да зачене под натиск, освен ако не живее с психопат и не е принудителна бременност. Ако го е решила, значи го иска достатъчно.

# 509
Интересно ми е в така бурните кариери дали нещата не се случват по проект и график или е позволено да се случват "когато сме готови и сигурни"...

График си има, просто не е твоя график. Представи си за момент, че е възможно да има интелигентни и отговорни възрастни жени, които са взели решения и са планирали собствения си живот на база на съществуващите възможни рискове, и този решения се различават от твоите и все пак са си правилни за тях. Трудничко е, знам.  Simple Smile

Аз по-скоро питах, като си на работа, някой чака ли те да се вдъхновиш и да си 110% сигурна, че искаш да свършиш нещо, или натиска за срокове.

Общи условия

Активация на акаунт