Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 885
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 660
Гаранции за нищо няма. И 40 годишната баба може да я тресне инсулт.

Какво да ти отговоря, освен това, което вече написах:
Ако кажа "През ноември времето е по-лошо от септември" ще ми отвърнеш ли "Не е вярно, защото ето днес е слънчево и 20 градуса, а на 27.Септември беше дъждовно и 12 градуса"? Технически ще си права, но какво ще ти помогне това, когато планираш следващия си излет в планината?

Разумният човек планира бъдещето с оглед на най-вероятното. Разбира се, при теб може да се случи нещо различно, но най-вероятното е това, което най-често се е случвало в миналото и продължава да се случва на другите хора в подобни ситуации. А именно:
- Жена, родила по-млада, по-бързо и лесно се възстановява
- На бала на детето няма да е на 50 г. а на сватбата му - с бастун
- Бабата и дядото ще са по-млади и ще могат да помагат, вместо да пречат (например да легнат болни и да изискват грижи)
- И т.н. и т.н.

Но вие си имате ум, можете сами да си решите - щом и мъжете ви са съгласни, проблем няма. Аз лично нямаше да се съглася жена ми да чака да роди след 30 за да може примерно да прави втора магистратура или да ръшка по чужбина. Роди си и двете деца преди 30, физически сега си е почти същата каквато беше и преди, а аз съм горд, че е млада и хубава и никой не съжалява, че през това време е можело да напредне с кариерата и сега да взема с 500 лева по-голяма заплата, или да е ходила на повече екскурзии. Пък на екскурзии може да си ходи и като стане на 35, когато пък нейните наборки ще са с бебешките колички.
Няма да те разберат Крис, за много жени днес е важно: кариерата, независимост(липса на ангажименти), пари, екскурзии, космополитен живот. След време се чудят що се прибират в къщи и са сами, а пък са страхотни хора.......
Времето лети толкова бързо, че....

# 661
Абе, какви са тези реализации - я, на 25 всички да се задомяват и да няма хън-мън. Жената до печката с децата, мъжът до полата на жена си - идилия.

Ако Колумб си беше останал вкъщи, горката Америка още неоткрита щеше да си стои

# 662
faiona, да дам малко по-различен сценарии:
Догодина вече имаш мечтания апартамент в избраната държава на 30 си и вече искаш бебе, но твоичкия за тая една година е решил, че му се иска да направи нещо полезно с живота и стяга багажа да става доброволец в Африка за 2-3 години.
Какво ще правиш тогава - плана ти е изпълнен и си на годините за бебе, а потенциалния татко хваща самолета?
Понеже не можеш да го спреш да се развива, понеже не можеш да си нарушиш плана, а за търсене нов мъж, който да покрие всички изисквания не е толкова сигурно за колко време ще се намери! И?  Peace

И какво, има си замразяване на яйцеклетки първо, което удължава срока за търсене, второ не съм чак толкова приритала за деца, че да ми е проблем и без такива да мина и трето потенциалния татко няма такива намерения, напротив, и той е решил, вече му е време за смейство и деца. За щастие не съм го избирала по красота само както изглежда е модерно  Joy
Stop забравих за замразяването ... четох го преди 100 коментара  Peace  Mr. Green
Не казвам, че си приритала, а че може да си след година, но сценария може да се различава от плана Wink
Като цяло не съм фен, кадърни и образовани хора да остават без поколение, а от друга страна манго да не им помни имената, но си е въпрос на личен избор. Напълно човешко е да се уважава правото на избор! Живота е избори и решения, както знаем  Peace Успех!

Е да бе, пък може и да съм решила, че съвсем пък не искам, може пък близнаци да съм родила до догодина, може да ме блъсне кола, да стане трета световна война, да дойдат извънземните, да ме повишат и мен в царица на вселената и всякакви други неща Simple Smile

# 663
Късното раждане го свързвам само и единствено с факта, че много хора не са успели да намерят човек, с когото да създадат семейство. Аз съм на 31 години, нераждала и то не защото съм гонила кариера, а защото не съм срещнала бащата на децата ми. Мисля, че когато срещнеш достатъчно свестен партньор, въобще няма да се налага да отлагаш забременяване, желанието само ще дойде.

Горе долу е така. Но е и много хубаво да поживеете само двамата известно време.

Няма да те разберат Крис, за много жени днес е важно: кариерата, независимост(липса на ангажименти), пари, екскурзии, космополитен живот.

Разбира се че е важно, това са хубави неща. И не е речено да разбираш или-или, човек може да има и двете в последователност, или едновременно, но едновременното е трудно и до голяма степен лишено от удоволствие..
  Плюс това за една жена е много по-вероятно да остане сама, просто защото не е срещнала подходящ мъж , отколкото защото е отлагала майчинство. А срещането на подходящ мъж не е толкова лесна работа. Много е вероятно да попадаш често на такива като Крис, за които най-важното е как ще се изфука пред приятелчетата, голяма част от които жена им не ги кефи след раждането.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 14:32 от Iris04

# 664
Няма да те разберат Крис, за много жени днес е важно: кариерата, независимост(липса на ангажименти), пари, екскурзии, космополитен живот. След време се чудят що се прибират в къщи и са сами, а пък са страхотни хора.......

Почти съм сигурна, че пишете просто на теория. Въобще не вярвам около вас да е пълно с хора, които имат партньори и да нямат деца след 5-6-7 г. връзка и възраст около 30. Размножават си се хората и хич не се прибират в празни къщи. Но при много, родили млади, защото направо насила са накарали партньора нещата не се получават. Така че не е това решаващото.

Peace
Няма начин да знаеш един човек какъв е, докато не поживеете няколко години заедно. Не че и тогава има гаранция, но определено доста неща излизат.

# 665
Имам достатъчно добра фигура. Не е нужно да е манекенска, просто да издава, че имате нормално разпределени хормони. Та фигура, която издържа оценката на хетеросексуален мъж, не оценката на жените.

Не искам да съм вулгарна, но ти си мислиш, че щом има кой да те оправя, значи си с "достатъчно" добра фигура. Много от жените, които наричаш с животински определения, също има кой да ги оправя. Т.е., или им е достатъчно добра фигурата за целта, или не всичко е фигура.

Не с животинско, с кулинарно: козунаци.

Ето типичната фигура-страстоубийка (в комплект с прическа и отношение към живота в същия стил):

"Въобще не вярвам около вас да е пълно с хора, които имат партньори и да нямат деца след 5-6-7 г. връзка и възраст около 30."

Не вярваш, НСЧ, ама ги има колкото щеш. Моето поколение, особено родените след 1985, са попили точно тоя тип култура- че аха-аха ще променят света. И като казвам поколение, не говоря за перод от 30 години, защото и за пет културата се сменя забележимо.

Faiona дори не се усеща, че "обществото" не е семейството и тетките (които звучат старомодно, но в крайна сметка ти желаят доброто), а цялостния климат "ти можеш да имаш всичко, още има време, ти си млад, надъхан и децата ще ти пречат на успехите, които са предначертани в съдбата ти!"

Иначе има и обръщане на тенденцията, в айти сектора 30-годишните, дето досега не са ги поглеждали, са се обзавели с едни горещи млади мацки на по 19-20, че и бебета се завъждат...

# 666

Почти съм сигурна, че пишете просто на теория. Въобще не вярвам около вас да е пълно с хора, които имат партньори и да нямат деца след 5-6-7 г. връзка и възраст около 30. Размножават си се хората и хич не се прибират в празни къщи. Но при много, родили млади, защото направо насила са накарали партньора нещата не се получават. Така че не е това решаващото.

Peace
Няма начин да знаеш един човек какъв е, докато не поживеете няколко години заедно. Не че и тогава има гаранция, но определено доста неща излизат.
И как си почти сигурна??? Аз пък познавам, даже бяха пред раздяла, но мъжа "клекна", жената искаше брак и деца, а той кариера, а са заедно от 10г., вече са женени с дете на 1,5г.
Моя приятелка и състудентка на 34г. не е женена и няма деца, екскурзии с приятелки, чат пат с някой мъж накъде отиде, през останало време бачкане, кариера, бачкане и отново екскурзии, пък ми плаче че нямало мъже дето да искат брак и деца  Laughing
На много добър мой приятел след 7-8г. с гаджето си се разделиха, освен че отказа да има деца преди 35г. отказа и брак, който той и предложи, бил отживелица. А работата и от тъпа по тъпа, не е да кажеш, че гради невероятна кариера.
Познавам и мрънкачи мъже, все не намериха идеалната, намираха косури на тази или онази, еми сега са стари ергени гонещи 35г. без приятелка до себе си, поне да имаха сериозна връзка, а те и това нямат.
Предходната ми сериозна връзка приключих след 6г.,  на 28г. ми вика, не искам деца и брак до 35г. поне, децата ме ужасяват, искам кариера, свобода и нощен живот. Казах добре, хайде чао и кой от къде е.
С жена ми се запознах на следващата година се оженихме на по следващата ни се роди дете, просто с правилния човек нещата става и се нареждат на място, важното е хората да имат сходни разбирания и желания от живота. Затова и авторката на темата може да остане с пръст в устата, ако след 3-5г. мъжа и и каже, още не съм готов, още не съм изплатил заема за фирмата/апартамента/колата, дай да изчакаме........гаранция няма.

# 667
Подразни ме това собственическо отношение, което лъха от поста, едва ли не жена му трябва да му трепери ще й разреши ли нещо или не, ама както и да е.  

Не трепери дали ще ѝ разреша, а сама решава със своя ум. Аз бях над 30 и ѝ предложих: искаш ли да се оженим и да имаме деца в непосредствено бъдеще, т.е. веднага да започваме да опитваме. Тя си помисли и каза, че е съгласна.
Ако не беше съгласна, щях да ѝ пожелая на добър час в кариерата и пътешествията.
Никого не насилвам да прави нищо. То си има кандидати и за другия тип жени - готованци, дето искат тя да взема голяма заплата, а той да си дрънка на китарата, да играе на компютъра, или да ходи на риба.
Времето ще покаже кой е бил прав. Всъщност, прави и криви няма, стига да са щастливи с избора си в крайна сметка.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 14:59 от chris78

# 668
Скрит текст:
Имам достатъчно добра фигура. Не е нужно да е манекенска, просто да издава, че имате нормално разпределени хормони. Та фигура, която издържа оценката на хетеросексуален мъж, не оценката на жените.

Не искам да съм вулгарна, но ти си мислиш, че щом има кой да те оправя, значи си с "достатъчно" добра фигура. Много от жените, които наричаш с животински определения, също има кой да ги оправя. Т.е., или им е достатъчно добра фигурата за целта, или не всичко е фигура.

Не с животинско, с кулинарно: козунаци.

Ето типичната фигура-страстоубийка (в комплект с прическа и отношение към живота в същия стил):

"Въобще не вярвам около вас да е пълно с хора, които имат партньори и да нямат деца след 5-6-7 г. връзка и възраст около 30."

Не вярваш, НСЧ, ама ги има колкото щеш. Моето поколение, особено родените след 1985, са попили точно тоя тип култура- че аха-аха ще променят света. И като казвам поколение, не говоря за перод от 30 години, защото и за пет културата се сменя забележимо.

Faiona дори не се усеща, че "обществото" не е семейството и тетките (които звучат старомодно, но в крайна сметка ти желаят доброто), а цялостния климат "ти можеш да имаш всичко, още има време, ти си млад, надъхан и децата ще ти пречат на успехите, които са предначертани в съдбата ти!"

Иначе има и обръщане на тенденцията, в айти сектора 30-годишните, дето досега не са ги поглеждали, са се обзавели с едни горещи млади мацки на по 19-20, че и бебета се завъждат...

Аха, виждам ги аз, и после установяват внезапно че тая гореща млада мацка за друго освен за разплод и красота не става и  като направи детето годинка-две хукват да си търсят жена на тяхното интелектуално ниво. И мацката си остава с бебе на ръце и пръст в уста. А в съдбата не вярвам, само във внимателното планиране и поетапно постигане на целите.

# 669
Да, надявай се- ама стават мацките, избират ги хем хубави, хем умни. А през това време 30-годишните моми отстрани викат, че гроздето било кисело. Въобще не са безотговорни кифли, напротив- просто не са харпии, копия на Лена Дънам и не влизат с бутонките с мантрата "мечти, магистратура, пътувания, деца след 35".

# 670

Предходната ми сериозна връзка приключих след 6г.,  на 28г. ми вика, не искам деца и брак до 35г. поне, децата ме ужасяват, искам кариера, свобода и нощен живот. Казах добре, хайде чао и кой от къде е.

Предполагам, че ти самият си бил поне на 28, когато предходната ти приятелка е била на 28. Какво прави 6 години, че чак на 28 се е стигнало до там, че тя да ти каже, че не иска деца на 28? Предполагам, че или не си повдигал въпроса, защото не ти се е искало да имаш деца, или си го повдигал с мнение, че още ви е рано, т.е. не си искал деца през тия 6 години. А обсъжданият приятел на авторката на темата в момента  е на 26 г.

# 671
Подразни ме това собственическо отношение, което лъха от поста, едва ли не жена му трябва да му трепери ще й разреши ли нещо или не, ама както и да е.  

Не трепери дали ще ѝ разреша, а сама решава със своя ум. Аз бях над 30 и ѝ предложих: искаш ли да се оженим и да имаме деца в непосредствено бъдеще, т.е. веднага да започваме да опитваме. Тя си помисли и каза, че е съгласна.
Ако не беше съгласна, щях да ѝ пожелая на добър час в кариерата и пътешествията.
Никого не насилвам да прави нищо. То си има и за другия тип жени кандидати. Времето ще покаже кой е бил прав. Всъщност, прави и криви няма, стига да са щастливи с избора си в крайна сметка.
Поредния пост с който съм напълно съгласен. Все едно аз съм го писал.

cheers

# 672
...Аз бях над 30 и ѝ предложих...

А защо не го направи на 26? За тази възраст говорим в темата. На 30 е много, много по-различно.

Fire_life, за случай 1 е още рано да се каже. Година и нещо само е минала. А и както е очевадно явно не е бил чак толкова против.
За другите - никъде не виждам двама, които искат да са заедно. Разбира се, че като усещат, че това с/у тях не е човекът, с когото искат деца ще си измислят хиляди причини, за да нямат. Нали това казвам - деца се правят, когато срещнеш точния човек, не по възраст.

Не знам, The Siren of Titan, около мен всичко живо се размножава, освен ако няма някакви здравословни проблеми. Има няколко изключения, които останаха без връзка, но такива винаги е имало, още от едно време, когато ги събираха и женеха насила.

Така и не разбрах какво всъщност съветвате авторката - че на 24 е много спешно да роди от 26 годишния и понеже той не иска - да го напуска?

# 673

Предполагам, че ти самият си бил поне на 28, когато предходната ти приятелка е била на 28. Какво прави 6 години, че чак на 28 се е стигнало до там, че тя да ти каже, че не иска деца на 28? Предполагам, че или не си повдигал въпроса, защото не ти се е искало да имаш деца, или си го повдигал с мнение, че още ви е рано, т.е. не си искал деца през тия 6 години. А обсъжданият приятел на авторката на темата в момента  е на 26 г.
Ами обсъждали сме го и тя заявяваше, нека първо завършим, нека първо започнем работа, направихме ги. След това ми сервира това с живот, пътуване, кариера.......казах и каква е гаранцията, че ще искаш деца и семейство след 5г., отговора беше никакъв, но не се чувствам готова на 28, искам да си поживея. Еми да си живее, аз бях до тука.

# 674
Да, надявай се- ама стават мацките, избират ги хем хубави, хем умни. А през това време 30-годишните моми отстрани викат, че гроздето било кисело. Въобще не са безотговорни кифли, напротив- просто не са харпии, копия на Лена Дънам и не влизат с бутонките с мантрата "мечти, магистратура, пътувания, деца след 35".

Чакай да си запиша, че мога да съм само или кифла или харпия и нямам право на мечти магистратури и пътувания, да знам за в бъдеще.  Peace И кой говори за след 35, аз поне не. Просто ти  настояваш че  26 ти харесва като цифра повече от 30 и оттам се почва едно сучене и теглене на локуми защо точно. Иначе авторката отдавна казах, че според мен трябва да потърпи година -2, за нея явно няма нужда да са чак 4-5, така че ще се вмести в идеалната ти възраст тъкмо.

Общи условия

Активация на акаунт