Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 902
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 645
Мамасита, ти нямаш хубава фигура, много жени с хубаво семейство също нямат. Явно не е толкова ключово. При Милен Цветков обсъждаха нещо пълни или слаби жени предпочитат мъжете и Цецо Елвиса каза: Слаби предпочитам, но моята жена не е такава".

Крис78 като знам каква тема беше пуснал, също не мисля, че хубавата фигура на жена му е успяла да сплоти семейството.

# 646
А между другото последните няколко поста яко ми намирисват на патриархат- мъжа трябва да печели пари и да носи материални придобивки, а женичката да е послушна и красотна и да роди н на брой дечица. На мен пък тези остарели разбирания за живота са ми странни.  Аз  познавам семейства, в които жената е на ръководна позиция, а мъжа се занимава със занаят и си живеят щастливо, гледат си децата и не виждам нещо лошо да им се е случило от това, че жената изкарва парите, а мъжа си работи хобито.

# 647
Имам достатъчно добра фигура. Не е нужно да е манекенска, просто да издава, че имате нормално разпределени хормони. Та фигура, която издържа оценката на хетеросексуален мъж, не оценката на жените.

Не, Faiona, чак строг патриархат- не, обаче не е гот и това да се опитваш да контролираш мъжа и да не отстъпваш и сантиметър. При това- с леко враждебни намерения. В крайна сметка е нормално и жената, и мъжът да се откажат от някои "мечти", да не се вкопчват, особено ако е на инат и за сметка на общия добър резултат. Иначе какво точно сте, не знам- за мен е по-лесно да се боря за общи резултати, вместо да пресмятам аз какво ще направя, той какво ще направи и да сме съвсем независими един от друг, всеки да следва своя път, за да не се мине и да не е патриархат.

А това, че нещо е старо не значи, че е неправилно.

# 648
  • София
И защо общата цел трябва задължително да включва деца?

# 649
Не знам дали има или няма зависимост, но е напълно нормално един 25 годишен организъм да се възстанови в пъти по-бързо от един 40 годишен.Без значение дали става дума за раждане, грип или друго.

И като нямате аргументи, дай да плеснем крайност.
Кой говори за раждане на 40?
Значи щом не сега на 24, няма вариант за 26-7-8, само 40 и нагоре  Crazy

И пак е индивидуално. За съжаление възрастта не е гаранция за нищо.

# 650
Имам достатъчно добра фигура. Не е нужно да е манекенска, просто да издава, че имате нормално разпределени хормони. Та фигура, която издържа оценката на хетеросексуален мъж, не оценката на жените.

Не, Faiona, чак строг патриархат- не, обаче не е гот и това да се опитваш да контролираш мъжа и да не отстъпваш и сантиметър. При това- с леко враждебни намерения. В крайна сметка е нормално и жената, и мъжът да се откажат от някои "мечти", да не се вкопчват, особено ако е на инат и за сметка на общия добър резултат. Иначе какво точно сте, не знам- за мен е по-лесно да се боря за общи резултати, вместо да пресмятам аз какво ще направя, той какво ще направи и да сме съвсем независими един от друг, всеки да следва своя път, за да не се мине и да не е патриархат.

А това, че нещо е старо не значи, че е неправилно.

Е що пък реши, че искам да го контролирам? И въпроса не е за неотстъпване на сантиметър, то е ясно че компромиси се правят винаги в една връзка, но не би трябвало да са с основни неща. Т.е. ако аз съм убедена, че искам деца около 30, няма да правя компромис да ги родя на 24. Както и не бих очаквала, ако той иска да работи, да пътува и да се развива преди 30 да захвърли всичко ако на мен ми се прииска бебе на 24. Щото имаше по-назад такова мнение, че на 26 му били други приоритетите на човечеца, как така  някаква женица щяла да му налага да сменя пелени, защо аз да не мога да имам същите претенции, само защото съм жена ли?

# 651
faiona, да дам малко по-различен сценарии:
Догодина вече имаш мечтания апартамент в избраната държава на 30 си и вече искаш бебе, но твоичкия за тая една година е решил, че му се иска да направи нещо полезно с живота и стяга багажа да става доброволец в Африка за 2-3 години.
Какво ще правиш тогава - плана ти е изпълнен и си на годините за бебе, а потенциалния татко хваща самолета?
Понеже не можеш да го спреш да се развива, понеже не можеш да си нарушиш плана, а за търсене нов мъж, който да покрие всички изисквания не е толкова сигурно за колко време ще се намери! И?  Peace

# 652

Не искам да съм вулгарна, но ти си мислиш, че щом има кой да те оправя, значи си с "достатъчно" добра фигура. Много от жените, които наричаш с животински определения, също има кой да ги оправя. Т.е., или им е достатъчно добра фигурата за целта, или не всичко е фигура.

# 653
...Почти съм сигурен при кои мъжът им вечер бърза да си дойде от работа, и при кои се чуди дали да каже, че "шефа му е дал неотложни задачи".

Скоро не бях чела толкова голяма глупост, честно  Tired
И си в голяма, огромна грешка. Съвсем други са факторите... Пълно е с млади майки, с идеални фигури, чиито мъже са още с детски акъл и гледат да седят далеч от бебета, памперси и битовизми (в кръчмата, на работа, намират къде).

# 654
Късното раждане го свързвам само и единствено с факта, че много хора не са успели да намерят човек, с когото да създадат семейство. Аз съм на 31 години, нераждала и то не защото съм гонила кариера, а защото не съм срещнала бащата на децата ми. Мисля, че когато срещнеш достатъчно свестен партньор, въобще няма да се налага да отлагаш забременяване, желанието само ще дойде.

# 655
Догодина вече имаш мечтания апартамент в избраната държава на 30 си и вече искаш бебе, но твоичкия за тая една година е решил, че му се иска да направи нещо полезно с живота и стяга багажа да става доброволец в Африка за 2-3 години.
Какво ще правиш тогава - плана ти е изпълнен и си на годините за бебе, а потенциалния татко хваща самолета?
Понеже не можеш да го спреш да се развива, понеже не можеш да си нарушиш плана, а за търсене нов мъж, който да покрие всички изисквания не е толкова сигурно за колко време ще се намери! И?  Peace

И какво, има си замразяване на яйцеклетки първо, което удължава срока за търсене, второ не съм чак толкова приритала за деца, че да ми е проблем и без такива да мина и трето потенциалния татко няма такива намерения, напротив, и той е решил, вече му е време за смейство и деца. За щастие не съм го избирала по красота само както изглежда е модерно  Joy

# 656
А как са му разпределени хормоните?  Laughing

# 657
А как са му разпределени хормоните?  Laughing

Доста благоприятно  Wink

# 658

И какво, има си замразяване на яйцеклетки първо, което удължава срока за търсене, второ не съм чак толкова приритала за деца, че да ми е проблем и без такива да мина и трето потенциалния татко няма такива намерения, напротив, и той е решил, вече му е време за смейство и деца. За щастие не съм го избирала по красота само както изглежда е модерно  Joy
Stop забравих за замразяването ... четох го преди 100 коментара  Peace  Mr. Green
Не казвам, че си приритала, а че може да си след година, но сценария може да се различава от плана Wink
Като цяло не съм фен, кадърни и образовани хора да остават без поколение, а от друга страна манго да не им помни имената, но си е въпрос на личен избор. Напълно човешко е да се уважава правото на избор! Живота е избори и решения, както знаем  Peace Успех!

# 659
  • София
Късното раждане го свързвам само и единствено с факта, че много хора не са успели да намерят човек, с когото да създадат семейство. Аз съм на 31 години, нераждала и то не защото съм гонила кариера, а защото не съм срещнала бащата на децата ми. Мисля, че когато срещнеш достатъчно свестен партньор, въобще няма да се налага да отлагаш забременяване, желанието само ще дойде.

Аз намерих баща на дъщеря ми на 25 години, при все, че съм готова за това от 20-годишна. Но първо заживяхме заедно (на 5-тия месец от връзката си), после си "ходихме" спокойно, наслаждавайки се един на друг, оженихме се, заминахме на сватбено пътешествие и едва след това забременях и родих на 30г (след 2 месеца станах на 31). Без да правя кариера, държа да подчертая, нбито той, нто аз. Тъй, че не е точно така
.

Общи условия

Активация на акаунт