Пазаруване от Aliexpress.com 47

• 94 825
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Berlin
My Aliexpress -> Orders awaiting confirmation -> намираш си поръчката и цъкаш горе, където пише Order ID и ти излиза по-подробно. Е, не е като на десктопа, но всъщност няма проблем да си я отвориш и на РС.

# 721
Здравейте! Наскоро почнах да пазарувам от АлиЕкспрес и сега за пръв път получавам пратки и имам въпрос. В 17track.net ми излизат 2 пратки като пристигнали в пощата, едната на 22.12, другата на 30.12. Имах известие само за една пратка, с дата 22.12, днес минах през пощата, дадох им известието и получих втората пратка (пристигнала на 30.12 според тракинг сайта). Възможно ли е да пристигне пратка без известие и какво мога да направя в този случай?

# 722
  • София-Младост
cinnamon1
Помоли ги да проверят и за другата. Ако са компютъризирани в пощата може и те да проверят по номера, който ти имаш.

# 723
Здравейте, чакам едно Redmi Note 2 вече почти месец, за последно статуса по пратката бе обновен на:
2015-12-30 23:55 SINGAPORE, SINGAPORE SO5, Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина - и вече 6 дни, ни вест ни кост по пратката. Някой друг има ли това скапано забавяне? Изчетох доста коментари във форума и стигнах до заключението, че след като статуса се обнови на Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина, до 3-4 дни каца в БГ и след 5-6 вече трябва да е в пощенския клон в града.

# 724
Привет

Смятам да поръчвам телефони на стойност около 1к долара, но искам искам да избегна ходене по митницата и излишни главоболия на всяка цена (готов съм да платя допълнително даже). Възможно ли е да изпратя телефоните до Англия например и от там да ги пуснат до тук - като страна от ЕС не би трябвало да ми искат мито и ДДС

# 725
  • София-Младост
Righsitee
Няма нищо невъзможно, щом е по-удобно да обмитявате в Англия Simple Smile

# 726
Привет

Смятам да поръчвам телефони на стойност около 1к долара, но искам искам да избегна ходене по митницата и излишни главоболия на всяка цена (готов съм да платя допълнително даже). Възможно ли е да изпратя телефоните до Англия например и от там да ги пуснат до тук - като страна от ЕС не би трябвало да ми искат мито и ДДС
Дали до там или Бг все тая, ще има мито и в Англия. Не мога да разбра логиката. По скоро прегледайте европейските сайтове и от там. Аз чакам телефон от Немския склад на Тinydeal малко по-скъп е, но няма митници и пътува с ДЧЛ.

Аз идвам за препоръка на хубава флаш памет, към 16гб или повече ми трябват.

# 727
  • Berlin
Ами логиката е, че пратка от Англия няма да отиде на митница. Ама от Китай до Англия вече е друга работа, даже може и по-скъпо да излезе, не знам как са % там. Laughing

# 728
Ами логиката е, че пратка от Англия няма да отиде на митница. Ама от Китай до Англия вече е друга работа, даже може и по-скъпо да излезе, не знам как са % там. Laughing
Mr. Green е да де, от Китай до тук, или до Англия, или Германия- все ще се плаща мито. Вече в коя държава колко е не знам и аз.  Thinking

# 729
А интересно ми е, как си мислиш, че ще пристигне от Китай в Англия  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 730
  • София
аз пазарувам по-скъпи неща през англия. но все пак за 1к не съм пазарувала още  Rolling Eyes
ползвам превозвачите оттам.
китайците декларират по-малка стойност и нищо не ходи по митници.
пък и там доколкото разбрах не се ходи на митница, куриера пристига с разписка за плащане.
аз ползвам www.ggbg.bg
и те са си описали как стоят нещата:
http://ggbgbg.blogspot.co.uk/2014/12/blog-post_25.html

# 731
По този начин не избягваш митница, а си спестяваш ходенето, това разбирам от прочетеното, просто тяхната система е различна.
20% мито и плащаш там + ако има куриерски такси. Не ми изглежда много изгодно, после пък доставката им до БГ, ако не си в град с техен офис трябва и куриер да палтиш...Но всеки сам си решава, де.
Аз и тук не съм ходила да се блъскам  Rolling Eyes пратих разпечатка по факса и ми дойде в локалната поща срещу съответната сума. Не съм от София. Декларирали са доста по-малки суми и пак са отивали на митница. Малко като хазарт  Mr. Green

# 732
  • София
купих телефон за 200 долара, декларираха го като 30, платих 2лв на превозвача,  с никоя митница не съм се занимавала  Rolling Eyes

# 733
На 1 страница видях,че пише,че доста от потребителите имат профил в таобао.

Може ли ако някой е попадал на такъв потребител да сподели линк с магазина му в Али,за да му пиша? И взимат ли някаква комисионна ?  bouquet

# 734
  • Пловдив
Момичета, ако се поръчва с DHL задължително пратките отиват на митница, нали?
И втори въпрос - това какво е и за какво служи  newsm78 http://www.aliexpress.com/store/product/1-This-link-is-pay-for-p … _32507160069.html Чудя се дали намаля цената на други продукти или е нещо друго Rolling Eyes
Предварително благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт