АСТМА-тема 32

• 89 659
  • 902
  •   1
Отговори
# 165
  • София ж.к. Надежда 1
Ами аз очаквам много изследвания.Казаха ми познати да си приготвя поне 200лв. Разни алергени, спирометрия и други не ги запомних  Crazy А, колко време е един преглед има ли поне 30 мин?Имам лоши спомени от лекари които само чакат по бързо да те изгонят Sad .

# 166
  • София
аха, ясно.
ами да, към 30 мин. е прегледът. Но това включва - да чуе историята на заболяването, и започва същинския преглед, доста обстойно слушане, гледа винаги уши, гърло, нос и пишле /на моето момче/ и тогава пише амб.лист и обяснява добре кое как се прави като инхалация и кое лекарство как се взема.

Определено съм доволна и от отношение, обяснение, компетентност... -  А преди нея съм била при много други лекари, предимно неонатолозите в Токуда, докато ме насочат към детски пулмолог....

Включително имам личния й мейл и се е случвало да си комуникираме през него като съм била извън София, абсолютно винаги отговаря на мейла в рамките на деня.

# 167
  • София ж.к. Надежда 1
Много ти благодаря за информацията.Много ми помогна:)

Дано и аз съм доволна в събота.Ще пиша да ви разкажа  Peace

# 168
  • София
, доста обстойно слушане, гледа винаги уши, гърло, нос и пишле /на моето момче/
Че защо и пишле  newsm78

Моят пак си  е със сополи, давам профилактиката и всяка сутрин го "слушам". дано се задържи, че предния път като изпусна от училище, после пак трябваше да свиква.

# 169
Здравейте, имам нужда от компетентно мнение за закупуване на инхалатор.
Ще взема на ОМРОН, но се колебая за модела. В момента съм намерила на промоция и се колебая между два:

Това е първият: Omron A3 Complete
Характеристики:Инхалаторът А3 Complete (A3 COMPLETE) на Omron е медицинско устройство, което създава аерозол с различни характеристики за приспособяване към респираторната паталогия на пациента. Чрез регулиране на " Пръстена за управление на пулверизирането " в горната част на инхалатора, той може да създава аерозол с гранулометрични характеристики, които ще доведат до отлагане на максимално количество лекарство в третираните дихателни пътища. Позицията на " Пръстена за управление на пулверизирането " се избира в горната част на инхалатора. Там има 3 точки : малката точка съответства на позиция 3, средната точка - на позиция 2, а голямата точка - на позиция 1. Върху пръстена има издатък, който съответства на избраната позиция.

Препоръчителна употреба:

При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 1 - Размерът на частиците е +7.5 µm и се използва за лечение на заболявания като напр. ринит, синузит, фарингит, тонзилит и ларингит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 2 - Размерът на частиците е между 4,5 и 7,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. трахеит и трахеобронхит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 3 - Размерът на частиците е между 2 и 4,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. астма, бронхит, бронхиолит, бронхиектазии  и бронхопневмония.
 Техническа характеристика:

Капацитет на небулизираща чашка : минимално 2 мл - максимално 12 мл
Ниво на шума : 65 dB
    Пръстен за управление на пулверизирането в позиция 1   Пръстен за управление на пулверизирането в позиция 2   Пръстен за управление на пулверизирането в позиция 2
Размер на частиците (MMAD)   Прибл. 10 µm    Прибл. 5 µm    Прибл. 3 µm
Дебит на пулверизиране   Прибл. 0,7 ml/min   Прибл. 0,5 ml/min   Прибл. 0,3 ml/min

А това е вторият: COMP AIR NE-C28-P (NE-C28P-E)

Omron C28 е инхалатор от висок клас с полупрофесионална насоченост. Подходящ за употреба, както при домашни условия, така и в болнична обстановка. Високата степен на разпрашаване и постоянен дебит на въздушния поток са от ключово значение за високата ефективност на модела. Подходящ е, както за деца, така и за възрастни. Omron C28 е инхалатор от среден ценови клас, но с големи възможности.

Основни технически характеристики:

Вместимост на резервоара на разпрашителя: 2 ÷ 7ml
Размер на частиците: ≤ 3µm
Степен на разпръскване: 0,5ml/min
Ниво на шум(на разстояние 1m):  60dB

Мисля, че вторият е по масово разпространен, но все пак ми се иска да прочета мнението ви.

Благодаря.

# 170
Не съм много компетентна за инхалаторите, но да си изкажа мнението.

Сестра ми си взеха втория - Ц28 - много са доволни.
Девер ми си взеха първия - даже не знаеха как да го ползват, а как са го избрали, не знам.  Rolling Eyes При този си мисля, че човек трябва да се чуди на коя позиция да сложи пръстена. Поне аз бих се чудила. Като отидем на преглед със сополи примерно, никога не казват какво е точно, трябва детето много да се е влошило, че да кажат диагнозата, а тогава вече е доста късно за започване на инхалации, в смисъл добре е да се почнат от началото на неразположението на детето... според мен.  Peace Аз лично бих се чудила.

# 171
  • Ловеч
Между двата се чудех и аз и взех С28, много съм доволна.

# 172
Между двата се чудех и аз и взех С28, много съм доволна.
И ние сме с такъв Hug

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 09:05 от megan@

# 173
  • София
, доста обстойно слушане, гледа винаги уши, гърло, нос и пишле /на моето момче/
Че защо и пишле  newsm78

Моят пак си  е със сополи, давам профилактиката и всяка сутрин го "слушам". дано се задържи, че предния път като изпусна от училище, после пак трябваше да свиква.

хахаха няма общо с астмата, просто като пример че прави наистина обстоен преглед  Laughing

и ние сме с С 28, но нямам друга база за сравнение ......

# 174
И ние С28....
Продължаваме пулмикорта, включва противоалергично и инх. само с физиологичен...
И тук огромно мерси на Меричери bouquet

# 175
  • София
Момичета,да ви питам-ако кашля непрекъснато-пристъп ли е?моята през нощта кашля 2-3 ч.напрсеих пулмикорт и спа 2 ч.оттогава досега кашля почти без почивка на 3-4 мин. И се чудя с колко да увелича инхалациите напулмиклрт-ще ми се да го туширам сама,писнами вде в петък вечер да го праеи и все по спешност да се мъкнем... ooooh! иначе тя е на по половин ампулка...сега мосля да и нПравя и на обяд и вечерта...

# 176
  • София
Момичета,да ви питам-ако кашля непрекъснато-пристъп ли е?моята през нощта кашля 2-3 ч.напрсеих пулмикорт и спа 2 ч.оттогава досега кашля почти без почивка на 3-4 мин. И се чудя с колко да увелича инхалациите напулмиклрт-ще ми се да го туширам сама,писнами вде в петък вечер да го праеи и все по спешност да се мъкнем... ooooh! иначе тя е на по половин ампулка...сега мосля да и нПравя и на обяд и вечерта...
а вентолин правиш ли?

# 177
  • София
Ами не.откакто е на терапия с пулмикорт че и от година преди това не са и изписвали никога вентолин  и затова не съм ги смесвала. Иначе сега на обяд направих пулмикорт и се успоки,направо спря да кашля и сега спи.мидля и довечерА да направя и ако има ефект да пропусна спешния кабинет

# 178
  • София
Пак същото като стана...пак направих пулмиклрт.ще правя през 4часа...
 И ако довечера е така-токуда....

# 179
  • София
Пак същото като стана...пак направих пулмиклрт.ще правя през 4часа...
 И ако довечера е така-токуда....
ако лекар ти е казвал, че може пулмикорт през 4 часа ок, но та своя глава недей, че много ми струва са те го предозираш

Общи условия

Активация на акаунт