За тези, които четат любовни романи - 20 тема

• 90 208
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Прочетох "Висок, тъмен и опасен" на Хедър Греъм, но изобщо не ми хареса! Naughty Не бях чела нищо от авторката,а съм си свалила доста нейни книги...Тази я започнах заради интригуващото заглавие, но това си и остана единственото интересно... Crossing Arms Не знам дали да продължа с още някоя нейна книга, да направя още един опит!
Не съм чела съвременните романи на авторката, обаче историческите й са сред най-хубавите книги в жанра, горещо ги препоръчвам. Авторката пише супер увлекателно, подробно, историите й са добре развити, описани и не можеш да ги оставиш преди видиш края. Долипсвали са ми такъв тип книги сред историческите романи, в които си има някакъв сериозен злодей дето мъти водата и силно трогателни моменти, в последните години всичко дето излиза е само балове и соарета:
- Златната невеста, Робинята на викинга и Господарят на вълците - поредицата е за викинги, втора и трета книга проследяват историята на синовете на героите от първата
- Дивата котка, Любовницата на корсаря и Не предавай любовта - тези трите са си истинска класика, преди време си ги препрочитах два пъти годишно просто за удоволствие; действието се развива в Америка, става въпрос за семейство Камерън, главните герои от трите книги са част от него, но ги даваха през поколение или нещо такова, нямаше пряка връзка между тях, а освен любовната история в първата придружаващия елемент са индианци, втората - пирати, третата - войната за независимост от Англия;
- Бегълката, Заложницата, Бунтарката, Предателката, Glory, Триумф - тази серия беше за едно семейство и гражданската война в щатите, също ми е много любима
- От самостоятелните й също препоръчвам с две ръце "Удоволствието на краля" - тук имаше едни нежелан англо-шотландски брак, "Графинята и сребърние меч" - един маскиран като разбойник благородник, "А утре славата" - гражданската война в Щатите, "Ондин" и "Дъщерята на огъня" - нещо ми се губят като сюжети в момента, мисля че беше за шотландци, но може и да бъркам;

Преди няколко дни някой беше питал за мнение за това:
https://www.goodreads.com/book/show/23357188-bound-by-honor
Понеже съм страшен фен на мафиотските истории веднага й се нахвърлих, обаче дотук съм със смесени чувства. Книгата има много добра идея, обаче като изпълнение е пълен смЕх. Къде са тези 24 годишни капу ди тути капи, които са истински главорези, ама една 18 годишна пикла ги върти на малкото пръстче. Сюжета накратко - главния ще оглавява фамилията и го женят за щерката на боса от Чикаго и 60% по-късно цялата драма в тази книга е ще му пусне ли тя или няма да му пусне. Цялото докосване до мафиотския живот се изчерпва с "проблемите с Братва и тайландците". Огромен минус за мен е възрастта на героите, която е прекалено крехка и непрекъснато ми създава чувство за пълна измишльотина. И ако се абстрахирате от някои неща, който подсказват кога се развива действието, може да си помислите, че четете рицарски роман. Бъдещия биг бос, Лука, е представен като нещо средно между работохолик и плейбой, който не може да се срави с прищявките на женичката, пък видиш ли оглавява престъпността, а Ариа освен да обикаля магазини и ресторанти друго не прави, обаче претендира, че е адски възвишена. В заключение мога да кажа, че книгата е горе долу интересна, докато не се примириш, че няма да те изненада с нищо особено и после започва само да дразни с тъпизми. Прочетох резюметата и на останалите книги, интересни двойки се получават, но предвид, че главните герои са сестрите на Ариа и антуража на Лука, не очаквам чудеса и едва ли ще се мъча с тях.
Ако сюжета не беше базиран на идеята за мафията, а просто богатство щях да го приема и може би дори да харесам романа, защото обичам такива истории, в които се женят насила, веднага заживяват заедно и секса се отлага, докато се появявт някакви чувства. Но очаквах друго от историята, нещо по-сериозно като персонажи, емоции и ситуации.

# 346
  • В къщурката на хълма на феите
аз на Хедър Греъм и историческите и съвременните й романи харесвам .. верно има някои по-слаби сравнени спрямо други, обаче като цяло стила й много ми допада .. Надиии не се отказвай от нея, то не е казано, че трябва задължително да ти харесат и авторката и книгите й, щом като на голяма част от нас ни се нравят, но може би просто тази книга не е била съвсем подходяща за теб .. опитай с някоя друга .. тогава ще си съвсем наясно какъв е случая Peace

кога казахте, че Обещанието започвала да става интересна?! на 41 страница съм иииииии много зле ми върви ..

# 347
  • София
Оказа се, че "Обещание" съм я пробвала на английски преди време и съм забравила, даже не я бях отбелязала. Така че, смятай колко интересна ми е била.

# 348
  • В къщурката на хълма на феите
 Whistling ooooh! Tired Crossing Arms това ми е коментара Mr. Green

# 349
  • Сидни
Аз прочетох наскоро на Х. Греъм " Робинята на викинга" и честно казано не е кой знае какво...

# 350
Аз съм чела 2-3 от съвременните истории на Хедър Греъм и честно, нищо не помня от тях. Обаче даниела обосновано го е написала - историческите й романи са ми от любимите....особено Сага за Камерън, в частност Дивата котка препоръчвам с две ръце.

# 351
  • Варна
+1 за историческите романи на Хедър Греъм. Малко тия с индианците не са ми от любимите, но серията за викингите е чудесна.

# 352
  • Русе
Ох, направо ме зарибихте с тия исторически романи на Хедър. Днес започнах Жажда на Стийл, но след нея започвам тях  bouquet

# 353
# 354
Благодаря ви за коментарите и особено за този на Дани, ще се пробвам с някой от историческите романи на Х.Греъм! Peace Може би наистина съм попаднала на една от малкото й слаби книги....

Най-после прочетох Кросфайър 4:Обсебена от теб! Отлагах и отлагах колкото можах, но след като излезе дата за петата книги реших, че е време! Mr. Green И слава богу не се депресирах, както на моменти ми се случваше четейки трилогията...Ева и Гидиъм продължават с безумната си ревност, необузданият секс и както Кари казва: "И двамата сте откачалки поотделно. Съберете ли се заедно, става истинска лудница".  Joy В цялата книга не се случва абсолютно нищо интересно! Най- после има моменти от гледната точка на Гидиъм, но изобщо не усещам някаква промяна в героите от първата книга! Той продължава да има кошмари от миналото, а Ева е все така несигурна в неговата любов!  Sad Отделно от техните собствени демони, всички около тях са против връзката им- семейства, приятели, бивши гаджета и честно казано след толкова мъки петата книга много трудно ще може да ме удовлетвори...Четири книги Гидиън не може да се отърве от бившата си годеница Корин, която явно ще ни тормози и в последната част... #Cussing out Все пак силно се надявам на happy end за Ева и Гидиъм след цялата тази агония, която преживяват за да останат заедно! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 15:43 от hrisi04

# 355
  • I Love You 3000
Скрит текст:
Благодаря ви за коментарите и особено за този на Дани, ще се пробвам с някой от историческите романи на Х.Греъм! Peace Може би наистина съм попаднала на една от малкото й слаби книги....

Най-после прочетох Кросфайър 4:Обсебена от теб! Отлагах и отлагах колкото можах, но след като излезе дата за петата книги реших, че е време! Mr. Green И слава богу не се депресирах, както на моменти ми се случваше четейки трилогията...Ева и Гидиъм продължават с безумната си ревност, необузданият секс и както Кари казва: "И двамата сте откачалки поотделно. Съберете ли се заедно, става истинска лудница".  Joy В цялата книга не се случва абсолютно нищо интересно! Най- после има моменти от гледната точка на Гидиъм, но изобщо не усещам някаква промяна в героите от първата книга! Той продължава да има кошмари от миналото, а Ева е все така несигурна в неговата любов!  Sad Отделно от техните собствени демони, всички около тях са против връзката им- семейства, приятели, бивши гаджета и честно казано след толкова мъки петата книга много трудно ще може да ме удовлетвори...Четири книги Гидиън не може да се отърве от бившата си годеница Корин, която явно ще ни тормози и в последната част... #Cussing out Все пак силно се надявам на happy end за Ева и Гидиъм след цялата тази агония, която преживяват за да останат заедно! Heart Eyes
Hug Hug Peace
Споделям мнението ти - въпреки , че вече дори не помня много от книгата. Но съм упорита, ще я довърша само , за да разбера - кой уби онзи? Само заради това продължавам да я чета, дори ще си я купя на хартия, че другите ги имам на хартия - но едва ли , ще я повторя някога.

# 356
  • София
Скрит текст:

Hug Hug Peace
Споделям мнението ти - въпреки , че вече дори не помня много от книгата. Но съм упорита, ще я довърша само , за да разбера - кой уби онзи? Само заради това продължавам да я чета, дори ще си я купя на хартия, че другите ги имам на хартия - но едва ли , ще я повторя някога.
И, аз така и ще взема пак да прочета 4- та, че нищо не помня. Не харесах много поредицата, но на фона на Нюансите и Този мъж, направо си е добра книгата.

# 357
Разочарована съм от книгата и липсата на каквото и да е развитие на историята! ooooh! Ако някой ме пита как се развива сюжета ще ми е много трудно да му разкажа! За отбелязване е само, че Ева не изневери с бившето си гадже музикант, а Корин ще пише книга за връзката си с Гидиън! Друго запомнящо се сякаш нямаше, а да...Ева си направи профил във facebook и все още с Гидиън не са признали, че са женени! JoyПравят се на сгодени... Crossing Arms Авторката трябра доста да се постарае за да ни даде един наистина хубав завършек на историята! Айде дано Ева да забременее или поне Гидиън да се отърси от кошмарите си и да се научи да спи през нощта в едно легло с жена си! Mr. Green

Започнах "Индия Плейс" и съм още в началото! Всички книги от поредицата досега са ми харесали много, най-вече Дъблин Стрийт, а Джос и Брейдън са ми любимци! Heart Eyes Спомням си, че имаше коментари относно Индия Плейс, че е най-слаба от поредицата, но засега ми харесва! Още съм на 80 стр. но ми е приятно, че се споменават всички двойки от предишните книги, които вече имат деца! Party Марко ми е някак антипатичен, но е рано да се каже какви са му били мотивите да нарани Хана! Peace

# 358
  • София
Аз пък харесах Обещание, но може и да е защото я четох веднага след Този мъж (а след нея почти всичко би ми харесало).

Истински си оправих настроението обаче, с малкото преведени книги на Джанет Еванович от поредицата за Стефани Плъм. Не знам как съм ги била пропуснала навремето и сега си ги изчетох с голям кеф.

Много свеж, интересен сюжет, колоритна главна героиня. Мераклиите за нея са цели двама и не знаем кого харесваме повече. За любителите на крими елемент, има и такъв. Има безумно смешни моменти, на които се смях с глас докато четях.

# 359
  • София
Скрит текст:
Аз пък харесах Обещание, но може и да е защото я четох веднага след Този мъж (а след нея почти всичко би ми харесало).

Истински си оправих настроението обаче, с малкото преведени книги на Джанет Еванович от поредицата за Стефани Плъм. Не знам как съм ги била пропуснала навремето и сега си ги изчетох с голям кеф.

Много свеж, интересен сюжет, колоритна главна героиня. Мераклиите за нея са цели двама и не знаем кого харесваме повече. За любителите на крими елемент, има и такъв. Има безумно смешни моменти, на които се смях с глас докато четях.

Симпатична е поредицата, да, обаче подчертаното не го разбрах - в какъв смисъл "ние"? Иначе аз залагам твърдо на Рейнджъра.

Общи условия

Активация на акаунт