Перилни препарати и омекотители - 35

• 58 314
  • 717
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Persil от този тип има чашка на всяко шише.

# 646
  • София
  Сега като се ровех открих това  Дозатор-Диспенсър за Прах за Пране  http://www.exo.bg/dozator-dispensar-za-prah-za-prane
 Дали ще е удачно .

Ако ползваш  само един прах и винаги в една и съща доза, тази, която пуска дозатора...може би.
Предвид, че има разлика в дозирането на разните препарати, а и според кг пране, замърсеност, твърдост на водата и т.н. не знам до колко ще е удобно.
А и ми се струва, че заема повече място от пакет/кутия.
Че и побира само 1,5 кг прах.

# 647
Miele имаха подобен дозатор (не мога да го намеря, за да го покажа), обаче на него можеше да се настройва колко милилитра прах да пуска.

# 648
Имам яке,което не е нищо особено,нито беше скъпо,на което обаче пише да не се пере. Чудя се защо. Плат като шлиферен отгоре,отдолу елементарна капитонирана подплата. Да го жертвам ли в пералнята?

# 649
  • София
Изобщо ли да не се пере, как се предполага да се почиства - на химическо?
Аз бих го пуснала на ръчно, с по-ниска Т и по-ниска центрофуга.

# 650
Пера само с течен Ариел за цветно и бяло комбиниран, но забелязвам избеляване на дрехите. Може ли да ми препоръчате в какъв ред да изпробвам други прах( може течен или прах) за цветно от който най- много сте доволни? Имам предвид като марки- ариел, омо , персил  и т.н.

# 651
  • Варна
И аз " жертвам " такива дрехи, стига да не струват колкото една месечна заплата - едно химическо чистене струва 10 лв и е разкарване из града, а повечето евтини дрехи не оправдават този разход.

# 652
Пера само с течен Ариел за цветно и бяло комбиниран, но забелязвам избеляване на дрехите. Може ли да ми препоръчате в какъв ред да изпробвам други прах( може течен или прах) за цветно от който най- много сте доволни? Имам предвид като марки- ариел, омо , персил  и т.н.

Ами каквато и марка да избереш, вземи за ЦВЕТНО.
Има си прах за цветно, има си и за бяло Peace
Омото е предимно за бяло..

# 653
  • София
Течният за бяло няма да й избели дрехите - от темата съм запомнила, че в течните не могат да се влагат избелители, а само в прахообразните. Промяната в цветовете може да се дължи на кофти багрила, пране на висока температура, сушене на слънце и др. подобни.

Иначе да, не е лоша идея цветните - с препарат за цветно, а белите и светлите - с универсален.

# 654
Имам яке,което не е нищо особено,нито беше скъпо,на което обаче пише да не се пере. Чудя се защо. Плат като шлиферен отгоре,отдолу елементарна капитонирана подплата. Да го жертвам ли в пералнята?
Пробвай с този за скиорски облекла или импрегнирани ли беше  от лидл Формил . Мисля ,че има останало от него.

# 655
# 656
Купих препарат за якета,  ще го тествам утре

# 657
  • София
Ариел и Персил. Казваш 'Ариел за цветно и бяло комбиниран', т.е. универсален, нормално да ти избеляват от него цветовете. Всеки универсален избелва. Ползвай само за цветно и само за бяло /според прането/. Аз ползвам и ариел за черно, но не намирам особена разлика с този за цветно. Универсалните не ги харесвам - бялото не го поддържат достатъчно бяло, иначе избелват цветното.

# 658
Ариел и Персил. Казваш 'Ариел за цветно и бяло комбиниран', т.е. универсален, нормално да ти избеляват от него цветовете. Всеки универсален избелва. Ползвай само за цветно и само за бяло /според прането/. Аз ползвам и ариел за черно, но не намирам особена разлика с този за цветно. Универсалните не ги харесвам - бялото не го поддържат достатъчно бяло, иначе избелват цветното.
Благодаря! И понеже в "нормалните"магазини течен за цветно няма /само white and color/, ще трябва да потърся от тези които внасят от Европа .

# 659
Е как да няма? Rolling Eyes
Ти в БГ ли си всъщност...

Общи условия

Активация на акаунт