Перилни препарати и омекотители - 35

• 58 300
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
Възможно е, защото май забравих да сложа омекотител. Мога ли да оправя проблема или да го пускам пак, този път с омекотител.
След няколко обличания ще престане да се наелектризира или поне ефектът ще намалее. По принцип на повечето етикети на якета пише да не се ползва омекотител. Особено валидно е за дрехи от гъши пух/пера и мембранни тъкани, защото ги поврежда. Аз вече не слагам омекотител и на якета с вата и не виждам кой знае каква разлика.
Можеш да пробваш с антистатик за дрехи, например този. Миналата година се принудих да го купя (такъв намерих, сигурно има и други) заради едно палто, което след химическо чистене започна да се лепи по полите и панталоните ми, въпреки че ги пера с омекотител. Напръсках само подплатата, понеже тя беше проблемна, и свърши работа.
Спомням си, че баба ми оправяше наелектризираните дрехи като леко ги натъркваше със сух калъп сапун от вътрешната страна, но това беше преди 25-30 години. Твърде отдавна. Сега има други начини.

# 631
  • София
Възможно е, защото май забравих да сложа омекотител. Мога ли да оправя проблема или да го пускам пак, този път с омекотител.
Ако не искаш да переш пак - купи си спрей антистатик за дрехи. Иначе ще се наложи да го пуснеш на най-кратката програма с омекотител само.

# 632
  • София
Къде се продава такъв антистатик спрей? Доста отдавна търся.

# 633
В Елитис има.

# 634
От къде да си закупя мерителна чашка за прах. / В кои опаковки има чашка или въобще няма такава вече /
 Счупи ми се  - направо се разпадна преди седмица и в момента съм с една праисторическа от Ариел - преди да премине в еко пак или какво беше там .
 То не ми пречи сега де - хич не се старая да меря . Но ако реша пък да съм стриктна да си имам и аз .
 Благодаря .

# 635
В Каулфланд има ли го?

# 636
И аз нямам чашка , меря на око с лъжица за сладолед, която ми е много удобна за бъркане в пакета, а за сладолед хич. Горе долу 2 лъжици за нормална пералня, 3 ако я напълня догоре( 10 кила е)...ужас...
И аз си търся чашка, макар че знам че ще ми е неудобна за ползване...

# 637
От къде да си закупя мерителна чашка за прах. / В кои опаковки има чашка или въобще няма такава вече /
 Счупи ми се  - направо се разпадна преди седмица и в момента съм с една праисторическа от Ариел - преди да премине в еко пак или какво беше там .
 То не ми пречи сега де - хич не се старая да меря . Но ако реша пък да съм стриктна да си имам и аз .
 Благодаря .

Аз си купих по-препоръка на някой от темата, от магазин тип левче : от едната страна е разграфена в мл, а от дургата в грамове и ми е много удобна  Peace  http://www.inhousebg.com/images/product/7256-df2f77fe107ab11ae6144a41487c4504.JPG нещо подобно е, но е малко по-малка и с по-къса дръжка  Flutter

# 638
 bouquet Благодаря ще потърся  bouquet
  Моята беше такава
Скрит текст:
- от прах Ехо - ама от преди почти 11г.
  Влизаше много лесно в пакета и ми беше удобна - не правя широк срез .
Сега е подобна на тази
Скрит текст:
- пак става - но ми е неудобна много . Май ще си купя нещо като черпак с дълга дръжка Grinning

# 639
Днес не съм на работа и пуснах 4 перални Mr. Green
Като оставим настрана колко ток и вода съм похарчила днес, съм много доволна Whistling

Днес разтребвах и из мазата и намерих там една мерителна чашка Laughing

# 640
  • Варна
Аз съм предоволен от тези чашки, поръчах си десетина, за мен, приятели, и роднини :

http://www.ebay.com/itm/321866771630?_trksid=p2057872.m2749.l264 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

# 641
  Сега като се ровех открих това  Дозатор-Диспенсър за Прах за Пране  http://www.exo.bg/dozator-dispensar-za-prah-za-prane
 Дали ще е удачно .

# 642
  • оттам, откъдето започва България
Днес не съм на работа и пуснах 4 перални Mr. Green
Като оставим настрана колко ток и вода съм похарчила днес, съм много доволна Whistling

Днес разтребвах и из мазата и намерих там една мерителна чашка Laughing
Браво на теб. На моята тераса се събира пране само от една пералня.  Weary

# 643
  • София
Аз пък вчера отчитах водомерите. В мокрото помещение го сменихме малко след като купихме ЛГ пералнята миналата есен. 26 кубика вода е навъртяла за година, а я ползвам много, сигурно се събира през ден, ако пропусна 2-3 дни, после пускам по 3 цикъла един след друг. Струва ми се доста скромен разход на първо четене. На другите 2 водомера имаме общо за малко повече от година към 130 кубика...

# 644
  Сега като се ровех открих това  Дозатор-Диспенсър за Прах за Пране  http://www.exo.bg/dozator-dispensar-za-prah-za-prane
 Дали ще е удачно .

Не мисля. Доколкото разбирам, дозата винаги е една и съща в чекмеджето на дозатора. А прането ни не винаги е едно и също като кг.. Rolling Eyes
Пък и допълнително място да му търся...не мисля..

Общи условия

Активация на акаунт