Боледуване на децата ни - тема 30

• 35 570
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
 Тя педиатърката ни точно Зиртек добави към тепапията. Може пък и от него да е резултата... знам ли и аз. Нямам никакъв опит с ринити, а и на Дани това му е първата хрема, която доста дълго лекуваме вече. Мисля утре и в понеделник да му капя Грип стоп, Тобрекса тъкмо ще го приключим днес. Ще видим какво ще ни каже УНГ-то във вторник.
Малко оф-топ: някой да препоръча педиатър (ЛЛ), в районите на Дружба, Младост (София)? Ще го местя през декември, понеже се преместихме и локацията на "старата" ни педиатърка вече не ни е удобна.

# 16
  • София
Благодаря за темата и от мен и бързо оздравяване на всички вирусни и всички с по-заточил се проблем (вкл. оперирани).

Аз досега чистих, прах пердета, мих прозорци, изхвърлях стайни цветя, проветрявах - нещо съм си наумила да разкарам алергените, та да боледуваме по-малко. Вчера се обадих на госпожите в градината да им кажа, че малките ще отсъстват още една седмица, а те ме питат "установихте ли към какво сте алергични" - вече и диагноза са ни поставили  Blush Започнах да им се обяснявам как ще търся алергия към някоя храна, за да ни спрат сополите  Thinking

Само за сиропа Демафан и домашния сок от лук искам да добавя - браво! радвам се, че има и прости неща, които помагат Simple Smile

Месечинка, аз не бих отишла на тим билдинга заради болки в крака, но децата не биха ме спрели. Баща им и баба им също трябва да общуват с тях и да преминат през опита на болестите.

# 17
  • shumen
Бързо оздравяване на всички болни.
Магнитче.и тук да пожелая бързо възстановяване на Лили.
Тука мъглата се вдигна по обяд и напече слънце и излезнахме за малко,но навънка истериите продължиха и се прибрахме бързо.

# 18
Да  се запиша в новата тема .
Месечинка ,аз лично нямаше да замина ,но бих съжалявала после -май и при теб ще е така  Wink.
За лук с мед не съм пробвала ,но моето яде лук в чист вид.

# 19
Моето тамън се закрепи и стопирах разстройството и баща му вчера го почерпил валфа  #Cussing out #2gunfire Close
Аз по принцип вафли не купувам, обаче в един магазин като пазаруваш при покупка над 10 лв. вафла  Mr. Green и моите лакомии ги опасли  Closeфф
И естествено вчера пак наново....пфф
Добре, че у дома е аптека  Tired

# 20
Момичета, ние ли сме изтрещели или, наистина, бащите не му мислят толкова?! И моя е давал маслина от хладилника при болно гърло  #2gunfire

# 21
  • София
Спокойно, olech_ka. Не си само ти в тоя филм с татковците и "странните им решения", касаещи живота и развитието на децата, ако мога най-меко така да се изразя. Не си трови нервите излишно.  bouquet

# 22
  • София
Момичета, ние ли сме изтрещели или, наистина, бащите не му мислят толкова?! И моя е давал маслина от хладилника при болно гърло  #2gunfire

Хаха, моята нали е много злояда и (храненето е голямо предизвикателство) когато дойде време за хранене баща й ме пита "Трябва ли и днес да я храним?"

# 23
Магнитче, аз съм пропуснала какво сте оперирали, но пожелавам бързо възстановяване на детенцето!
И здраве на всички в темата!

Моето диване изплю преди малко изопринозина, та давах наново...насметох го, той рева, после мерих Т-37.4 излезе. Сега като се успокои, пак ще измеря Tired Иначе както казах кашля много по-рядко вече, но тази Т Thinking..хм..ще я видим. Ако е от вируса, дано да мине за три дена.
Мислех в понеделник да го пускам, но ако и утре засека Т, ще тичам при моята ЛЛ да ми пусне един болничен за 5 дена, че педи ми е по-далече, а и без нужда не ми се ходи там, да не лепнем още някоя красота...Ако недай се боже не се оправим до понеделник, и при педи ще го заведа, естествено. Confused

# 24
Между другото, питах моята Лл за болничните - каза, че 40те дни се броят общо (и лични болнични, и тези за дете). И ме прсъветва да си взимам 'за детето', когато трябва, понеже тях ги изплащали на 100%, а не на 70%.

# 25
Мисля, че болничен за гледане на дете също се плаща на 80 процента. Не е на сто категорично. Сега дали са 70 или 80 незнам точно, но са като другите болнични.

# 26
Интересно... Сега като ми го изплатят, ще проверя в профила си в ной.

# 27
  • София
Интересно... Сега като ми го изплатят, ще проверя в профила си в ной.

От НОИ се изплаща дневно обезщетение в размер на 80 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за последните 18 месеца, през които лицето е осигурявано. (чл. 41 от КСО)

СБВ се вижда в личния профил в НОИ и може да изчислиш дали са ти платили 80% от него. Един начин е като разделиш цялото обезщетение на броя на дните и виждаш дали това число е 80% от СБВ.

# 28
Бързо оздравяване на всички болни  Hug

И ние днес излезнахме за малко ,последно като бяхме в Пловдив във вторника се разхождаше душичката ,но днес времето беше прекрасно по обяд и я изведох.
Утре ако е хубаво пак.

Вече кашлицата наистина е отхрачваща и май се успокоих малко.
Правя чай с босилек и джинджифил добре й се отразява.

Цедя всеки ден мандарини и портокали и така.

Още веднъж бързо оздравяване на всички.

magnet_for_happiness  , бързо възстановяване на душичката и аз минах през това ,голямо пазене си е  bouquet

# 29
  • shumen
Лисе,и аз днеска го изкарах и утре пак,ако е хубаво времето,че в нас е по зле с тръшканиците.Моя последно излиза в четвъртък като ходихме при педи,а вчера беше топло,но брат ми не го изкарал,защото каза,че няма да може да се справи с номерата му.
Тета,оправяйте се скоро.
За лука-моето не го яде и ако му направя това с лука няма да си отвори устата въобще.
Ние след кашлицата сме и с нова екстра.Сега легна и ми вика-ухото ме боли и като го питах да сложим ли капки ми вика не и не знам симулира ли или наистина го боли.На мен пък гърлото ме боли и съм с разстройство.Надявам се утре и двамата да сме добре и в Понеделник на ДГ и на работа.

Общи условия

Активация на акаунт