Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 266
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Оли, остатъчните секрети трябва да минат напълно или някой доктор да ти обясни каква е причината и защо ги има.

така и предположих, че не са ОК. Днес сутрин покашля 1-2 пъти, все едно отхрачва нещо.
И сега не знам какво да правя, пак ли по лекари да ходя, да изчакам ли още малко. Как пък едни сополи цял месец лекуваме..

# 391
  • София
Оли, малко е нетипично да е останал секрет, защото вие пихте и антибиотик, и капки капахте  newsm78 Не можеш ли да се обадиш на доктора, за да попиташ - може да има някакво банално обяснение и просто решение. Трябва ли задължително да ходите на крака? На моята ЛЛ й звъня по телефона понякога.

# 392
Оли, малко е нетипично да е останал секрет, защото вие пихте и антибиотик, и капки капахте  newsm78 Не можеш ли да се обадиш на доктора, за да попиташ - може да има някакво банално обяснение и просто решение. Трябва ли задължително да ходите на крака? На моята ЛЛ й звъня по телефона понякога.

То лечението беше изписано от УНГ Д-р Ботева. Последно като бяхме, каза, че е добре, и това, което остана ще се изчисти. Капах още 8 дни Грип Стоп и, наистина, се подобряваше. Последните два дни от приема на капки всичко си беше перфектно. Спрях ги и след ден-два пак похърква. Дали ще ни помни, че да и се обадя.. съмнявам се. Пък и 100%, че ще каже, че иска да го прегледа.
Леко ме притесни това, че ми каза, че само Виброцил остана като вариант за лечение (едни вид.. друго не знае какво). Предложих и Грип Стоп и се съгласи. Сега, сигурно, Виброцила ще ни го изпише. Ама за какво му е, като си му е проходим носа? честно казано, не знам дали искам пак при нея..., педиатърката ни е болна.

# 393
  • На брега на реката
Това да не е някаква задна хрема и тя да дразни? Др вариант е АБ да не е сработил и да е накоя по-упорита бяктерия.
А пробвали ли сте Мукопланта? Добре се справя със секритите, успокоава кашлицата и поне е билково сиропче.

# 394
Това да не е някаква задна хрема и тя да дразни? Др вариант е АБ да не е сработил и да е накоя по-упорита бяктерия.
А пробвали ли сте Мукопланта? Добре се справя със секритите, успокоава кашлицата и поне е билково сиропче.

Задна ми изглежда, да. Такава и си беше. Към края на лечението вече бяха тръгнали сополите напред, уж нямаше нищо стичащо се отзад. Намаляха изцяло сополите и сега пак, очевидно, се стичат по задната стена. Мукоплант - не сме. Ама то няма кашлица, като цяло, днес сутринта веднъж се откашля.
То аз не съм сигурна, че имаше бактерия.. секрет не сме изследвали.

# 395
  • На брега на реката
Много е кофти когато няма време да се чака резултат от посявка. Ако е минало достатъчно време от АБ и др лекарства, пуснете един секрет. И за твое успокоение. Ако пък е чиста, може и алергичен да е проблема.

# 396
Ако е минало време от антибиотика, и аз бих пуснала секрет.  Ако не ходи на градина и не кашля, бих промивала само с физиологичен р-р и теглене с помпата. Капките много разбиват лигавицата.

Моята както нямаше два дена нищо след температурата също тръгна хрема и не спира. Замислям се утре да пуснем секрет.

# 397
10 дни достатъчно време ли са? Това с алергия и аз си го мислех, но досега към нишо не е имал алергии. Да си призная, обаче, мисля че точно Зиртека му подейства добре от цялата терапия. АБ беше пил вече доста дни и не забелязвах особен резултат. Зиртека го почнахме с 2 дни по-късно, понеже го добави педиатърката и на 5-тия ден от приема му почна да се вижда резултат.

# 398
  • София
Оли, толкова много лекарства сте изпили, че е хубаво да разбереш дали е имало ефект върху бактериите - затова ще помогне, ако пуснеш секрет. Ние също имаме много малко остатъчен секрет, но поне аз знам, че е от бактерията. То при нас дори да няма секрет, бактерия има. Днес следобед ще излезе резултатът. Чакам го заради антибиограмата.

Значи похъркването се е появило след последното излекуване? В такъв случай може малко да изчакаш с доктора. Аз останах с грешно впечатление, че детето не е могло докрай да се излекува. Детето ходи ли на ДГ в момента?

# 399
  • На брега на реката
От 5 до 10 дни след АБ знам аз. Така че пускай секрета и дано не се налага АБ

# 400
Достатъчни са 10 дена. А хъркането може да е и от уголемена трета сливица, която също способства за задни секрети.

# 401
Благодаря ви, ще пусна, наистина. Моя грешка, че не го сторих веднага. Ама то, явно, все трябва да мислиш вместо докторите..
Похъркване имаше в средата на лечението, т.е. когато си беше зле. После почна подобрение, изчезна хъркането, преглъщането, сополите. Изглеждаше напълно излекуван. Спрях Зиртека и Грип стоп и след 1-2 дни забелязвам (рядно, обичайно сутрин) похъркване в носоглътката. При това през нощта си спи добре, абсолютно никакво хъркане или давене със секрети. С помпата нищо не вадя.

Ми, според УНГ, 3тата сливица му беше уголемена. Да ви кажа, не знам как точно се проверява. Само му разтвори ноздрите с едно като заоблена 'ножица' и погледна вътре. Според нея, терапията (АБ) щеше да допринесе за свиването на сливицата и секретите да потекът напред. Така.. ама вие тук пишете, че Аб не лекува 3тата сливица. Педиатърката, след като и разказах, добави и Зиртек. Сигурно, и тя реши, че АБ няма да я свие Simple Smile Та, след 5 ден на Зиртек текнаха си сополите напред и почна подобряването.
И сега въпроса ми - не се ли е свила тази сливица, все пак спряха сополите? и защо пак има секрет отнякъде?

# 402
  • На брега на реката
Зиртекът е противоалргично. За мен е важен показател, че се повлиява добре от него. Той може да свие лигавицата, ако причинителя не е бактерия. Колко време го пихте. Схемите обикновено са дълги, за да има ефект от лечението. И имай предвид, че е хубаво да се приемат с имуностимулант.

# 403
Да, и Имунотрофин ни изписа, заедно с Зиртека. Каза ни 10 дни, ако има сополи + още 10. Давах го 15 или макс 16 дни.

Правилно ли се оринтирах, че ако секретът излезе чист и все си има задна хрема, значи причината е в 3-тата сливица и тя е уголемена заради алергична реакция? Щото нали няма вирусна инфекция вече, остава само алергия?

Не ходи на ясла, вкъщи си е с баба.

# 404
  • София

Правилно ли се оринтирах, че ако секретът излезе чист и все си има задна хрема, значи причината е в 3-тата сливица и тя е уголемена заради алергична реакция? Щото нали няма вирусна инфекция вече, остава само алергия?

Горе-долу да, без проблемът със сливицата да е кардинален. Ей станахме и ние доктори  bouquet Само че - не бъди съвсем сигурна, че няма вирус Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт