Боледуване на децата ни - тема 30

• 36 240
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
и аз се включвам в темата, синът ми е на 2години и 3 месеца, често боледува, ама тука последния месец не излизаме от серии,
Първо 6 дена Т, възпалиха се ушите, запушен нос, и пихме аугментин 5 дена
После конюктивит , вечерта остър ларингитотрахеит ,(за трети път се случва, единия отиде на плевмония) в 1 часа в спешното ни приеха, урбазон, АБ 10 дена Клацид..

минаха 4 дена от последния АБ и сега 4ти ден сме с Температура 38-38.7, и червено гърло, на прегледа казаха вирусно , пием Изопринозин , Ериус, суметролим, няма кашлица или сополи... незнам вече какво да правя. Урината излиза чиста , а кръвта е винаги клони към вирусно... гърления секрет и чист..
Пием и сунгулар профилактично от тази седмица.
В болницата като бяхме пуснаха за мононуклеоза излезе отрицателен
Има и алергия от прах , доказана на кожен тест при Мустаков и от там сме минали...

Взех да се отчайвам вече, постоянно сме болни  Cry
ще съм благодарна ако някой е преминавал през нещо подобно да сподели съвет и мнения

# 466
  • На брега на реката
А като клонят изследванията към вирусна инфекция, защо са предписани АБ? АБ без нужда доста срива имунитета, организма после става резистентен към наложително лечение и се впускате в един порочен кръг.
Посещава ли ясла? Дъщеря ми е на почти същата възраст и от както е тръгнала на ясла, боледува често. За себе си реших просто да я спра от ясла, ще видя какъв ще е ефекта. Дано боледува по-малко.
Но като гледам какви силни АБта си ви изписани, според мен му трябва една сериозна оздравителна терапия, съобрази храненето, повече пълноценна храна, плодове и зеленчуци, ако обича лакомства - ограничи ги.
Въобще преустановете тази порочна практика да се дава АБ с недоказана нужда. На мен лично това много ми боде очите.

# 467
  • София
Рали, съжалявам за серията от болести и лекарства. Твоето дете е малко и имунитетът не е силен. Моите деца не боледуват толкова, колкото описваш. Не са боледували така и когато са били на ясла. Ако детето посещава ясла, може част от проблема при вас да са вирусите. Като комбинираш това със слабия имунитет, се получават болестите, които описваш. Можеш ли да ограничиш контакта на детето с вируси и зарази?

Фервор, според мен в последния случай са изписали АБ заради 4ти ден Т - нали знаеш "стандартно" така правят. Не всички майки обаче дават АБ - то.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 13:37 от Ashia

# 468
В случай, че е възможно, никога повече не бих си причинила ясла, дано така ни се стекат нещата с вторто дете, че да мога да си позволя да остана вкъщи поне до3-годишната му възраст  Praynig
Дъщеря ми беше едно много здраво дете, докато не я записахме на ясла. Ходи няколко месеца, като всяка седмица, след която уж излекувана тръгваше в понеделник, в сряда вече си събирахме раницата и пак седмица-две вкъщи. Тогава отключи и астмата. Абе такъв кошмар ми е тази ясла, че не искам да си спомням  Confused
Рали, твърде много АБ, антиалергични и въобще - коктейла е много сериозен. Нямаш ли вариант да го спреш, поне до пролетта  Rolling Eyes

# 469
Рали, след пневмонията ли са минали 4дена и пак се е разболял? Само с един антибиотик ли ви лекуваха в болницата?
Какво ги накара да се съмняват за мононуклеоза, при положение че са диагностицирали пневмонията със снимка?
Сега колко ви е Црп и другите кръвни?

# 470
 Rali*, влезли сте във вирусен пинг-понг. При по-сериозна болест, както и след прием на АБ,  в организма се случва ефекта на падащите плочки домино. Организмът става лесна мишена и всички останали вършеещи вируси се усвояват дори и при най-старателно пазене. 

# 471
Rali*, влезли сте във вирусен пинг-понг. При по-сериозна болест, както и след прием на АБ,  в организма се случва ефекта на падащите плочки домино. Организмът става лесна мишена и всички останали вършеещи вируси се усвояват дори и при най-старателно пазене. 
Абсолютно  newsm10
Моето миналата зима беше така и също миналият месец.
Иначе нашата сага с л..ната продължава.  Cry
Няма бактерии, изпи 2 кутии синбиотик и ентерол и суметролим и Ca+Mg+Zn+vit. D а още му е кашесто.
Вярно по 1 път на ден, максимум 2 ходи по голяма, ама няма стягане.
Лекарката му каза,  че само гърлото му е леко червено (затова е суметролима) и да изчакам.
Сега купих чай от шипки, пюре шипка+ябълка, сок моркови с ориз.
Иначе предните дни е ял само картофи, солети и бисквити и няма и няма...
И пак сме си в нас  Close

# 472
  • На брега на реката
Суметролимът е шитня, лично мнение! Винаги е правел поразии - бързо се разболяват след него, подрискват се, с две думи има супер краткотраен и противоречив ефект.
Изследвания пускали ли сте? При дъщеря ми дрискането продължи заради вторична инфекция на чревния тракт - гъбички. Пи 10 дни фунгостатин и Флора Бимби и още на 4-5я ден започнаха да й стават нормални изхожданията. Да поясня само, че и тя имаше едно изхождане на ден след като преборихме общото разстройство и повръщане, но твърде светло и неестествено. 

# 473
Да, взеха му проба от дупето за салмонела, шинела и патогенни коли и са отрицателни ! В бурканче обаче не съм носила.
Изпи и 2 кутии флора бимби и пак  Sad
Ето днес след посещението на лекарката, му беше кашесто, а сега пак почна воднисто, а беше ял само обикновени бисквити и чай от шипка с малко захар, че е ужасен иначе. И дозата суметролим.
 Tired
Сега му дадох оризова каша с малко пюре от морков и ябълка и солети и го натиснах да изпие една смекта.
Чудя се да бягам ли за хидрасек пак  newsm78

# 474
  • София
Здравейте, мили мами!  bouquet За жалост и ние се записваме в списъка на често боледуващите  Sad Имам дъщеричка на 3г и 5 месеца, чакам и второ дете. Щерката от двегодишна ходи на ясла, тогава във Волуяк, защото там ни приеха. През тази една година, абсолютно никакво боледуване, я се случи веднъж в месеца кашлица и сопол, я не. А когато се случеше, минаваше толкова бързо, колкото беше започнало. Не знаех що е то болнични да взема. От септември я преместихме в кварталната градина. Живея в Обеля 2, детето ми посещава 82 ОДЗ Джани Родари. Тръгна още от 1 септември и един месец нямаше проблеми, но от октомври досега е някакъв ад просто... Confused Три дни на градина, седмица-две вкъщи. Особено сега ноември е още по-страшно. В рамките на месец и половина няколко пъти прави бронхити със свирещи гърди. Някак успяхме да се справим без АБ, купихме инхалатор, ами аз нямам възможност да го прибера, той работи почти всеки ден! В понеделник на 16.11. мъжа ми я води на градина, а аз малко по-късно получавам оттам обаждане, че детето е с много силни болки в ушите, пищи и се държи, не се храни, видимо е зле. Веднага се изстрелях от работата и отидох да си я взема. Беше наистина зле, все едно беше дрогирана  Cry Заключението на педи и УНГ: Бронхит, много силно възпалени тъпанчета и ето първия ни АБ - Аугментин! Взехме решение да я спрем за поне 1 месец от този порочен кръг и аз, мъжа ми и бабите ще се редуваме да я гледаме вкъщи. В ужасна ситуация попаднахме. Детето ми се съсипа! Сега е с намален слух, УНГ специалистът ме плаши, че ако е засегнат слуховият нерв, няма оправия!  Cry Иде ми не знам какво да направя! Хвърлям вината на кого ли не! На себе си, на мъжа ми, на другите родители, които си водят болни децата на градина, толкова ме е яд на цялата тази сбъркана система, че няма накъде! Извинявам се за негативния пост и благодаря, че ме изчетохте!  Hug Бъдете здравички!

# 475
  • София
Sugar baby, не се отчайвай. Тук повечето деца боледуват от едно или друго. Като гледам на мои познати децата, които са на същата възраст, всички боледуват - кой от ангина, кой от бронхит, кой от отит. Последната болест е доста неприятна, ако искаш виж и темата за третата сливица в "Детско здаве". Хубаво е, че имате възможност да спрете детето от посещения в градината за един месец. Това би трябвало да се усети в положителна посока. След тези усложнения, които е направило детето, трябва да се даде възможност на организма да си възвърне силите.

Последна редакция: сб, 21 ное 2015, 18:17 от Ashia

# 476
  • София
Sugar baby, по-скоро е странно как не е боледувала още миналата година, рано или късно винаги се минава през това с якото боледуване. За държането месец вкъщи аз пък съм точно на обратното мнение, според мен е напълно излишно. Ще направиш чудеса от храброст да взимаш отпуски, болнични, да ангажираш баби и всякакви роднини и после, независимо от престоя вкъщи, след няколко дни на градина пак ще се разболее. При първите разболявания на дъщеря ми и аз така разсъждавах, да я държа максимално вкъщи, че да не влизаме в порочен кръг, ама къде ти, седи, не седи, после все същото, само дето и аз съм си имала главоболията да организирам кой да я гледа, да не говорим, че и уж седяща вкъщи пак прихващаше разни вируси. Спокойно, 3-4 месеца ще е така, после постепенно ще се оправят нещата. Миналата година и при нас бяха отити, сега отит не е правила някъде от март може би, но пък явно са на дневен ред бронхити... От отита, ако има течност зад тъпанчето, нормално да е намален слуха, а от това лесно се възстановява, чак засягане на слуховия нерв не ми се вярва да има, ако трябва отидете и на друг УНГ, не изпадай прибързано в паники и притеснения.
На дъщеря ми нещо не ѝ понася на стомаха АБ, който ни изписаха, повърна сутринта около час след като го изпи Sad, пие Цефзил. Иначе вече не вдига Т, с кашлицата също е значително по-добре. Откак се е родила до сега беше пила 3 пъти АБ и все Панцеф, с него никакви проблеми. Този уж е от същата група, но нещо не го пие много безпроблемно, а може и заради по-горчивия вкус да е така.

# 477

Рали, след пневмонията ли са минали 4дена и пак се е разболял? Само с един антибиотик ли ви лекуваха в болницата?
Какво ги накара да се съмняват за мононуклеоза, при положение че са диагностицирали пневмонията със снимка?
Сега колко ви е Црп и другите кръвни?

Плевмонията я карахме края на Август , започна като вирусен ларингит, аз казах че неискам АБ щом е вирусно , и резултата беше 3 дена мъка вкъщи и накрая задушаващо и посиняващо дете с спазми , едвам отидохме в спешното по пижами...  най кошмарната ми нощ в живота!
И аз не съм привърженик на АБ, но за съжаление при синът ми просто се убедих че не минава по друг начин,   (лежали сме вече 4-5 пъти) , та вече ми се струва по доброто зло, от урбазона и инжекциите  и стреса който изживяваме там.

Сега последния ни престой преди 2 седмици, решиха да го изследват за мононуклеоза, заради честите инфекции който прави за да го отхрърлят като вариант ..

Сега се връщам от болницата, пуснахме кръв и излезе СУЕ 38 и ЦРП 46... докторката каза че има сериозен възпалителен процес и се налага пак АБ, изписа Фоксеро, за пръв път го чувам , дано да ни е последния за тази година!  Praynig

Ходил е на ясла 6 дена до обяд.. сигорно няма да го пускам пак
Благодаря ви за мненията момичета  Hug

# 478
Светла, ние пихме Цефзил 125 (на 1г и 6 м) и съвсем добре се прие. Даже без диариа. Но след него имаме запек Sad странно, че пишеш че е горчив. Нашият си беше адски сладък.

# 479
  • София
svetla81, благодаря за милите думи!  Hug За да няма неприятни реакции от АБ давай паралелно пробиотик. Бързо да оздравявате и вие!

Общи условия

Активация на акаунт