Може ли да сме здрави, без да харчим много?

• 10 011
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
  • MI
Lemony, ако кажеш че си и под 30 се разбрахме  Laughing Ако беше толкова просто нямаше да има диетолози, нутриционисти и т.н. И ако тезата ти за тестените продукти беше вярна, в Италия щяха да са с пъти по-дебели, отколкото в Англия например. Защото ядат всеки ден паста масово, а месо по-малко. А е точно обраното, една от най-слабите (статистически) нация в Европа са. Можеш ли да ми обясниш този факт? А и като казах бързо вървене нямах предвид разходка с пудела в парка, а бързо и продължително ходене, да се запотиш добре. Казват че е по-полезно за сърцето от бягането.

# 91
И аз съм много любопитна да видя как изглежда тяло поддържано изцяло от макарони , хляб , ориз и картофи  newsm78

Кой каза, че се яде само макарони, хляб, ориз и картофи? И макарони и ......, зеленчуци, плодове, растения всякакви, семейство бобови са много богати на протеини... Примерно така може да изглежда, ако човек се занимава сериозно със спорт. Диета с въглехидратен дефицит, година, две, колко може да изкараш преди да те разболее?
Скрит текст:

Скрит текст:

А това е човек на 78 години, веган, бодибилдър:

Скрит текст:

И така може да изглежда:

Скрит текст:

E това нямаше как да не го кача:

И една красотичка Flutter:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:08 от adelinda

# 92
  • Шотландия
Ако беше толкова просто нямаше да има диетолози, нутриционисти и т.н. И ако тезата ти за тестените продукти беше вярна, в Италия щяха да са с пъти по-дебели, отколкото в Англия например. Защото ядат всеки ден паста масово, а месо по-малко. А е точно обраното, една от най-слабите (статистически) нация в Европа са.
Е, ако виждаш разликата между Италия и Обединеното кралство (щото статистиките са за цялата страна) само в (не)яденето на паста или месо, се стига до подобни изводи, които са неверни, разбира се, защото има и много, ама МНОГО други разлики.

Umma, благодаря за идеята - бяхме я обмисляли преди, но я бях забравила, тогава все още работех доста от вкъщи, а сега пропорциите са по-различни.  Hug Ако успея и да измисля достатъчно рецепти, че да мога да я ползвам повече от веднъж на две седмици, ще е чудо!  Peace

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:33 от *Мила*

# 93
Интересно как давате примери с атлетични мъже, за които не знаете от колко години са вегетарианци...при жените е съвсем друго нещо, съвсем различни системи. Смешно е да се хвалиш как си слаба, а после през бременността да не може да се спреш да ядеш, защото явно имаш хранителни дефицити и качваш 30 кила...

А Майкъл Кларк Дънкан почина на 56-годишна възраст.

# 94
  • MI
Е, ако виждаш разликата между Италия и Обединеното кралство (щото статистиките са за цялата страна) само в (не)яденето на паста или месо, се стига до подобни изводи, които са неверни, разбира се, защото има и много, ама МНОГО други разлики.

Ок, кажи ми друга страна, да отговаря повече на критериите ви за здравословно хранене  Laughing И пак остава въпросът ми, защо след като ядат толкова тестена храна не са дебели? Повярвай ми, не ядат по-малко от нас, т.е. не е заради глад, нито заради стоене на пилешки гърди и маруля. И о спорта не ще да е, че го практикуват като в БГ - пред телевизора. Значи има някаква връзка с храната?

# 95
За италианците- докато са млади, са слаби, но както всички ядящи нации, едва на 30 почват да заприличват на лели и чичаци и да се омазняват.

Второ, при наличие на слънце и високи нива на вит. Д има някои позитивни ефекти върху здравето.

Трето, въобще не ядат главно паста и тестени, италианската кухня има много ястия със зеленчуци и месо.

# 96
  • MI
За италианците- докато са млади, са слаби, но както всички ядящи нации, едва на 30 почват да заприличват на лели и чичаци и да се омазняват.

Второ, при наличие на слънце и високи нива на вит. Д има някои позитивни ефекти върху здравето.

Трето, въобще не ядат главно паста и тестени, италианската кухня има много ястия със зеленчуци и месо.
ВЕрно ли?  Laughing Аз съм над 30 вече, повечето ми познати - също. Е почти няма с вид на мазен чичко. Даже и сред родителите им е по-рядко срещано от в БГ. И ядат паста, почи всекидневно, вярваш или не. Но не ядат само това, разбира се. Въпросът е след като ежедневно потребяват масово въглехидрати защо не са дебели масово, нали тезата беше че от въглехидратите се дебелее задължително. Простичка логика е.

# 97
Защото има и други фактори, вече писах.

Но при около 90% от хората точно с въглехидрати е много лесно да се напълнее. Не директно, но да се стъпи на пътечката, която води към напълняване: ядеш въглехидрати, огладняваш повече, ядеш още повече, получаваш инсулинова резистентност, от качените килограми спираш да се движиш, хормоните и бактериалната флора се разстройват...и накрая ставаш от ония типични фигури с нахвърляни топки мазнина тук и там, с почервеняло от възпаление лице, с лошо храносмилане...

И точно при тия хора е важно да има период, в който да се хранят нисковъглехидратно, за да "рестартират" метаболизма и да излязат от порочния кръг.

Освен това има разлика дали ще ядеш паста от твърда пшеница или хляб от ГМО пшеница с повишен глутен и пръскана с Раундъп, за да изсъхне преди жътва.

# 98
Мамасита, то си пише от колко не ядат месо. Отичаш фактите, че не ти отърват. Монасите в Шаолин, цял живот не ядат месо и такава снимка съм дала. Жена ако е бременна и не напълнее, да се прегледа за анорексия. 18 кг. Как ги измери веганите, че качват по 30 кила от дефицит остава мистерия. Whistling  Неля, живее в Италия, но ти щом знаеш повече от нея  Joy Култова си. С една италианка сме работели заедно в Гърция, е много яде. Италианците не ядат полуфабрикати като англичаните, е фактор е.

# 99

Но при около 90% от хората точно с въглехидрати е много лесно да се напълнее. Не директно, но да се стъпи на пътечката, която води към напълняване: ядеш въглехидрати, огладняваш повече, ядеш още повече, получаваш инсулинова резистентност, от качените килограми спираш да се движиш, хормоните и бактериалната флора се разстройват...и накрая ставаш от ония типични фигури с нахвърляни топки мазнина тук и там, с почервеняло от възпаление лице, с лошо храносмилане...

И точно при тия хора е важно да има период, в който да се хранят нисковъглехидратно, за да "рестартират" метаболизма и да излязат от порочния кръг.

Освен това има разлика дали ще ядеш паста от твърда пшеница или хляб от ГМО пшеница с повишен глутен и пръскана с Раундъп, за да изсъхне преди жътва.

Тотално безхаберие и глупост е писаното.  #Crazy

# 100
  • MI
Скрит текст:

Ето това е истината. Има въглехидрати и въглехидрати. Зависи кога и какви ще ядеш. Не е от витамин Д, ако не си в най-южната част слънцето е като в България и по-малко - все пак на една географска ширина сме.

И българите са от слабите нации, или поне бяхме докато си ядяхме нашата традиционна кухня и не продаваха боклук в магазините. Въпреки многото хляб. И най-смешното е че по-слаби са нациите, в които традиционно се яде по-малко месо и повече въглехидрати.

Тайната е в баланса. Ако не прекаляваш с нищо, движиш се и избягваш всякакви опаковани боклуци няма да имаш особени проблеми с теглото.

# 101
  • Шотландия
Мамасита, то си пише от колко не ядат месо. Отичаш фактите, че не ти отърват. Монасите в Шаолин, цял живот не ядат месо и такава снимка съм дала. Жена ако е бременна и не напълнее, да се прегледа за анорексия. 18 кг. Как ги измери веганите, че качват по 30 кила от дефицит остава мистерия. Whistling  Неля, живее в Италия, но ти щом знаеш повече от нея  Joy Култова си. С една италианка сме работели заедно в Гърция, е много яде. Италианците не ядат полуфабрикати като англичаните, е фактор е.
Нелия живее в Италия, но пък аз живея във Великобритания и смятам, че не само (не)яденето на паста е разликата - освен това, и тук паста се яде доста, по мои лични вече доста годишни наблюдения - затова ми се вижда малко несериозно да се свежда един доста комплексен въпрос до ядене или неядене на паста. Както и да не се виждат другите разлики между живота на един монах в Шаолин и един съвременен човек в западноевропейска страна и да се смята, че само яденето на месо е разликата.

П.П. Дали ще е възможно да запазим добрия тон в темата, а не да я превръщаме в бойно поле? Все пак в нея има и хора, които се интересуват от намирането на истината за себе си, а не от това да печелят разни спорове с разни хора в разни форуми... Благодаря за разбирането.

# 102
  • MI
Нелия живее в Италия, но пък аз живея във Великобритания и смятам, че не само (не)яденето на паста е разликата - освен това, и тук паста се яде доста, по мои лични вече доста годишни наблюдения - затова ми се вижда малко несериозно да се свежда един доста комплексен въпрос до ядене или неядене на паста. Както и да не се виждат другите разлики между живота на един монах в Шаолин и един съвременен човек в западноевропейска страна и да се смята, че само яденето на месо е разликата.

П.П. Дали ще е възможно да запазим добрия тон в темата, а не да я превръщаме в бойно поле? Все пак в нея има и хора, които се интересуват от намирането на истината за себе си, а не от това да печелят разни спорове с разни хора в разни форуми... Благодаря за разбирането.
Мила, Англия я дадох просто като пример на страна, в която традиционно се яде повече месо. Можеше да кажа Германия със същия успех. Ядат сега много паста заради огромното количество емигрирали там италианци, но това е извън темата.

Опитах се да кажа нещо много просто - само неяденето на въглехидрати не е панацея. Както и яденето на хляб/паста/ориз не гарантира че ще надебелееш. Иначе ние преди 30 г. щяхме да сме масово затлъстели (ядеше се повече от сега хляб в България), италианците щаха да се търкалят, а за китайците, които ядат постоянно ориз какво да кажем?!

Доказаха че и диетата на Дюкан е вредна, във Франция голям скандал стана. Ако ви харесва си я следвайте, просто не я препоръчвайте на други по възможност.

# 103
Не сме масово затлъстели, но има много диабет тип 2 на стари години. А всъщност точно на стари години българинът развива типичното шкембе на инсулиновата резистентност. Тоя панкреас не може да се труди цял живот и накрая да не даде фира от толкова производство на инсулин, та да отработи въглехидратите.

Освен това към добрия метаболизъм спадат и неща като спокойствие, стрес и кортизол, нормално наспиване, нормални нива на хормони.

# 104
  • MI
Не сме масово затлъстели, но има много диабет тип 2 на стари години. А всъщност точно на стари години българинът развива типичното шкембе на инсулиновата резистентност. Тоя панкреас не може да се труди цял живот и накрая да не даде фира от толкова производство на инсулин, та да отработи въглехидратите.

Освен това към добрия метаболизъм спадат и неща като спокойствие, стрес и кортизол, нормално наспиване, нормални нива на хормони.

И това откога? Доклкото знам има доста голямо увеличение през последните десетилетия. И сигуро има връзка освен със стреса и с променения начин на хранене и с всики боклуци, които започнаха да слагат в храните...

Общи условия

Активация на акаунт