Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 619
  • 756
  •   2
Отговори
# 435
  • Благоевград
Снощи си купих 3 блистера, които са ми точно за 10 дни и дадох към 20 лева. В аптеката до нас цените са доста по-ниски от другите аптеки. Не съм проверявала в Марешки, но противозачатъчните са ми 13 лева, а вървят към 16 лева по другите аптеки. Имат някакви отстъпки, но не знам какви. Пия вода, до сега съм изпила към 1 литър течности, сега пих второто хапче. Притеснява ме, че очите ми ще станат оранжеви. Работя с хора и е направо стряскащо  Laughing Тъкмо затворниците ще имат повече респект Grinning

# 436
Момичета включвам се по темата за цистита след секс защото при мен също го имаше тоз проблем особено ако се попротъркам малко , ужас! Та има хомеопатичен продукт който се дава точно при цистит след секс, с бистра урина и липса на бактерии и това е Staphysagria 9 CH. Винаги след секс усетя ли дори минимален дискомфорт смуча 5 перлички и потушавам проблема в зародиш. От ДМ-а съм си купила и червена боровинка с вит С на капсули доста по евтина е от аптеките и пия ударно по две с повечко вода превативно към хомеопатията и слава богу дава ефект...

# 437
  • Варна
Момичета включвам се по темата за цистита след секс защото при мен също го имаше тоз проблем особено ако се попротъркам малко , ужас! Та има хомеопатичен продукт който се дава точно при цистит след секс, с бистра урина и липса на бактерии и това е Staphysagria 9 CH. Винаги след секс усетя ли дори минимален дискомфорт смуча 5 перлички и потушавам проблема в зародиш. От ДМ-а съм си купила и червена боровинка с вит С на капсули доста по евтина е от аптеките и пия ударно по две с повечко вода превативно към хомеопатията и слава богу дава ефект...

Лошото е, че при мен се изолират винаги бактерии. Иначе и аз така - ударни дози червена боровинка след това. Хиляди пъти съм питала лекарите дали е възможно да е от гаджето, но те отричаха. Малко преди да се разделим п(преди 2 месеца) той ходи на лекар заради бъбреците и се оказа, че има камъни, но на ехографа се е видяло, че е карал някакви инфекции на простата. Той отрича да е усещал нещо. Та аз продължавам да се чудя дали не е било от него, въпреки че всеки път се изолира е.коли...

# 438
  • Благоевград

Лошото е, че при мен се изолират винаги бактерии. Иначе и аз така - ударни дози червена боровинка след това. Хиляди пъти съм питала лекарите дали е възможно да е от гаджето, но те отричаха. Малко преди да се разделим п(преди 2 месеца) той ходи на лекар заради бъбреците и се оказа, че има камъни, но на ехографа се е видяло, че е карал някакви инфекции на простата. Той отрича да е усещал нещо. Та аз продължавам да се чудя дали не е било от него, въпреки че всеки път се изолира е.коли...

Габи, от него е било  #2gunfire Може ли да имаш някакви оплаквания и да не кажеш на половинката си, Боже....  #2gunfire
Моята половинка още от самото начало е наясно с моите проблеми и внимаваме, за да не се предадат бактериите и на него. В момента все още се предпазваме, но когато дойде момента за бебе, трябва да съм абсолютно чиста, надявам се и това да стане. Е. коли са много коварни. Аз успях да ги премахна с Уроваксом и клеева тинктура. Но след това при мен се появи Клебсиела, и накрая вече 4-та година съм с Ентерокок. Гадинки, трудно се лекуват, но ще ги преборим.

# 439
  • някъде
Е добре, но ако бактериите са в пикочния мехур как ще се предадат на партньора при полов акт? Ако са влгалищно разбирам, но ако са в мехура (както е при нас)? ThinkingМоят мъж не си е правил никакви изследвания, но който и лекар съм питала казват че няма нужда.  Rolling Eyes

# 440
  • Варна
Приятеля ми знаеше за проблема, все пак затова и дълго беше на сухо. Е.коли винаги ми я изолират от стерилна урина. Само веднъж беше и във влагалищен секрет но гинеколога каза, че от бърсането след ходене по малка нужда се е озовала там. Секс без предпазни мерки правехме мн рядко. Аз дали съм се преборила не зная. От 4-5 месеца не съм правила секс. Но си продължавам с профилактиката.
Все ще намерим начин да се избавим трайно от този проблем!

# 441
  • Благоевград
Е добре, но ако бактериите са в пикочния мехур как ще се предадат на партньора при полов акт? Ако са влгалищно разбирам, но ако са в мехура (както е при нас)? ThinkingМоят мъж не си е правил никакви изследвания, но който и лекар съм питала казват че няма нужда.  Rolling Eyes

Диди, те от мехура пак си се придвижват надолу към уретрата и при ходене по малка нужда те се пренасят и във влагалището. На мен микробиологията ми показва същото и във влагалището. Просто няма как, бактериите от този тип са много трудни за лекуване.

Габи, Дори и да сте се пазили, ако си пипнала него и след това с тази ръка си пипнала себе си, пак може да се предаде, ако не си се измила. Попитай лекаря си за Уроваксом, той е безотказен при Ешерикия коли, пие се три месеца по 1 хапче на ден преди закуска. Аз съм доволна, при мен имаше ефект. Но моят случай е по-специфичен заради камъните и е затворен кръг - камъни-инфекция-антибиотици-криза-камък-инфекция-антибитици.. и така вече 8 години. Надявам се при теб да се оправят нещата  Hug

# 442
  • някъде
Мисълта ми беше, че това са си наши бактерии (е.коли) и не и ги предава приятелят и. Просто самия акт може да помага да влязът от вън вътре.
Тази нощ не станах към 3-4 и сега ми е малко странно в мехура. А и ми дойде вчера (та мислено се успокоявам, че е заради това). Снощи направих списък къде какви проблеми имам и какво бих изследвала и се хванах за главата.

# 443
Искам да попитам хроничния цистит вижда ли се на ехографа?Или само в момент на криза се вижда изменение.

# 444
Мисля, че това, което се вижда на ехографа са удебелени стени на мехура, което става поради хроничния цистит, а също така контура на мехура някак си се променя..не знам обаче точно как..с една дума виждат се изменения...

# 445
  • Варна
tina_star, пила съм Уроваксом 6 месеца по предписание от лекар. Уви и това не помогна. Надявам се, докато съм сама организма ми да си изгради добър имунитет и при следващи връзки да го нямам този проблем.
Д и д и, при мен понякога като ми дойде и имам чувството, че има някакъв проблем, но на 2-3 ден вече всичко е ОК. Имало е случай,в които, ако не съм ставала вечер до тоалетна и спа до обяд после имам едно напрежение в мехура, но си минава.

# 446
За хроничния цистит трябва да се вижда задебелена стена на пикучния мехур, ако има изменение във формата тогава може да се касае за тумур. Това ми обясниха на мен.

# 447
  • Благоевград
tina_star, пила съм Уроваксом 6 месеца по предписание от лекар. Уви и това не помогна. Надявам се, докато съм сама организма ми да си изгради добър имунитет и при следващи връзки да го нямам този проблем.
Д и д и, при мен понякога като ми дойде и имам чувството, че има някакъв проблем, но на 2-3 ден вече всичко е ОК. Имало е случай,в които, ако не съм ставала вечер до тоалетна и спа до обяд после имам едно напрежение в мехура, но си минава.

Вземи и нещо за имунната система да пиеш, например клеева тинктура или Респивакс, или Есберитокс. Много е важно да се поддържа имунната система и да се подсили, за да може гадинките да не се размножават и да нямат подходяща среда за оцеляване.

# 448
На мен уроваксом,фуролин,пиелосептил и аб-тата не ми помогнаха 15години за бактериите,докато не откриха причината за развъждането им.

# 449
  • Благоевград
На мен уроваксом,фуролин,пиелосептил и аб-тата не ми помогнаха 15години за бактериите,докато не откриха причината за развъждането им.

При теб какво се оказа?

Общи условия

Активация на акаунт