АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 171
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Мислех и аз, че направо пролетно, но пък вижте как изписваме бързо тая тема, хем по празниците нямаше никакво движение.
Малки августинчета се готвят да берат кокичета.

Сетих се да пиша за чашите- аз давам пластмасови чаши от типа на чаените, на дъното сипвам по 1-2 глътки вода, оставям на табличките и си пият сами от тях, после доливам от ена малка каничка и така си "играем". Иначе от пълна чаша само аз им давам и така пият най-стабилно водичка.

Влязох да питам, биха ми приорикс преди 10 дни и сега цялата ми лява ръка между лакътя и китката е в дребен червен обрив и цялото място е леко червено и подуто. Нали може да е от ваксината?

Фиона, незнам дали да ти честитя...
O, колко си права! Сега почва едно страшно приключение, не мога да спя от месец вече.

# 586
  • София
Честитките са за успешното интервю за американски визи.
Аха, честито и успех!  bouquet
Благодаря за коментарите за бибите! При нас по-скоро е навик, който е ясно, че ще бъде отучен, но по-нататък. Ако обаче бибата е проблем за спането бих изтърпяла не три, а повече нощи, само и само да знам, че ще започна да спя. Сутрин се събуждам крива и така поне до обяд. Иначе бибата е само за спане. През деня не я давам, дори да си я намери я цоква за  минута и я мята.
Днес на хубавото време бяхме в една градинка, където Миа много се зарадва на една тротинетка с три колела. Да, ама детенцето си тръгна и си я взе и тя се тръшна (за 5ти път до обяд) и се овъргаля в калта с бялото си яке и шапка. Като се изправи имаше кал на носа си. Свикнала съм от брат й, ама днес много ми дойде. Явно зъби ще да са, че днес е особено "чувствителна".  Mr. Green

# 587
  • София
Нали може да е от ваксината?
Нашата педиатърка каза, че до 15 дни може да се появи обрив, така че предполагам обрива ти е от Приорикса.

# 588
Аз вода в момента давам и от три вида шишета + от чаша. Според мен няма нужд да се спазва някаква последователност в прдлагането нанакрайници, дори могат да се прескачат някои. Твърд наприменр никога не съм предлагала и няма. Има едно бебешко шише още го държаз а всеки случай,, ако нямам друго под ръка му го давам. Пие от такова с мек накрайник и трето със сламка. Сламката обяе нещо му е трудна и не може да се усети да не вдига шишето. САмо ако е пълно до горе успява да пие вода, иначе сламката засмуква въздух като го вдигне. От чаша обаче му е най-любимо. Предлагам му всякакви, но най-често детските пластмасови от Икеа. От тази серия дето са 6 различни цвята и има отделни комплекти от вилици, лъжици, ножове, купички... Пие си добре, но му сипвам малко, че като се напие почва да си мие ръцете или се залива - нарочно. Simple Smile

# 589
Августинчето шейна приготви, а навънка - само локви
Августовските деца, ще играя във снега

Аз давам вода от всякакви чаши - най-много иска от моята стъклена, като ме види и сочи "това, това" и докато не му дам, не спира да мрънка. Иначе гледам да дам пластмасова, да не стане беля. От шипето със сламка - също като Коко - надига го и засмуква вода, после хълца  Joy Аз много давах зор да се научи със сламка, той не сикаше, докато не ме видя един ден с фреш от портокал - от зор да пие засмука  Laughing
Айде, честит сняг  Nature Snowman

# 590
Честит сняг, ама заглавието с локвите ме плени Simple Smile

# 591
Десимира, благодаря ти за смрадликата bouquet. От едно намазване се видя ефекта. Вчера вечерта тампонирах дупето с накиснато памуче и тази сутрин по- повърхностните ранички бяха хванали корички. Днес продължавам така и даано бързо да се оправя. Яявно и доста го облекчава, защото като слагах крем пищеше, а със смрадликата стои кротко и даже сам си надига крачетата.  Все бях чувала за разранено дупе, но никога не бях виждала такова чудо. Дано не се повтори.  Praynig
Нещо имаме проблем с храната. Много трудно си изяжда обяда. Дори днес не дадох закуска ( е, млякото си го изпи в 7), за да огладнее и пак отказа. Първо мислех, че нещо не му хааресва кухнята, но това е от няколко дена и отказва и неща, които преди му бяха любими. Зъби ли ще да са? newsm78. Закуската и следобедната си ги хапва без проблеми. Ще разнищя, аз, случая.Ще намеря причинаата Simple Smile

# 592
  • Пловдив/София
Пролет бяла наближава, августинче смело проговаря!

# 593
Августовските деца чакат вече пролетта!

# 594
  • София
Изневиделица отказ от храна и неща който обичат си е от зъбите според мен. Поне при нас. Скоро пак минахме през няколко дни драма с яденето и като отмина (не че проби зъб) и пак почна да яде нормално. Мен много ме притеснява, че винаги първата му реакция е да си извърти главата от лъжицата и само с байби ТВ и дадена му лъжица и той да си бърка се улисва да хапне и после всичко ОК. Да ама в яслата кой ще му знае номерата и ще се занимава.....макар че всички кахъри за адаптация са бели на фона на това дали ще се разболява често....

За заглавие да взема и аз да дам идея ако не е късно де.....

Августинче за пролет си мечтае, но на зима вън ухае

# 595
  • София
Десимира, благодаря ти за смрадликата bouquet.
Радвам се, че съм била полезна! Аз също се учудих на бързия ефект, буквално за ден и половина с няколко намазвания и мина всичко.

Честит сняг и от мен! Радвам му се като малко дете.  Crazy

# 596
Ооф, това с неяденето на яслата...,има да ни лъжат, че са яли, че са спали, че са слушали. Аз дори спрях да ги питам след първата, вторАта седмица. Вече нямаше значение и без това нищо неможех да променя. А те ако наистина има някакви фрапантни отклонения си казват. Но от 15 тина деца, на дали ще помнят, че Пешо не си е изял супата, а Мишо е спал с 10 мин по- малко от друг път Simple Smile
При нас още не е стигнал снега, но и аз го чакам с нетърпение. За сега само гаден дъжд вали, а ми се иска да погледам снежна картинка.

# 597
Момичета, мисля да пусна беба на есен на градина.....и умирам от ужас как ще е!!! Ще се поболея направо....тя е мн привързана към мен. Сега, моля, кажете ми, че всички деца са така...
И как ще е - оставям я и тя реве до припадък ли? Направо незнам....

# 598
  • Пловдив/София
Момичета, мисля да пусна беба на есен на градина.....и умирам от ужас как ще е!!! Ще се поболея направо....тя е мн привързана към мен. Сега, моля, кажете ми, че всички деца са така...
И как ще е - оставям я и тя реве до припадък ли? Направо незнам....

Искаш да кажеш на ясла, нали? Няма да я пуснат на градина в тази възраст. И аз имам твоите притеснения (ако изобщо ни приемат), той за 5минути не иска при друг. Но ако не съм наоколо се заиграва, а и те до 2г ще са съвсем различни- ще говорят, ще играят с другите деца. Поне аз така се надявам...ще го мисля като наближи, сега е твърде рано. Мисля, че е добре да я води таткото в началото, да няма раздяла точно с мама на входа.

Искам да ви се оплача. Днес и аз не съм на кеф, но и малкото ме подлуди. От няколко дена за всичко е рев- обличане, памперс, миене на ръце. И при къпането рева,а уж обича. Бяхме на гости и не му дадох да се качи на масата с яденето (след като събори какво ли не и омаза какво ли не, едва ли ще ни поканят пак). Леле, такъв рев. Рева дори че е при татко си, а не при мен. ММ се обиди малко, защото доста се грижи за него, а той само плаче "мама,мама" и не се успокоява при него...И накрая беше супер преуморен, набързо го приготвих за сън, четохме книжки, гушнахме се и почти се унесе, сложих го в кошарата, малко мрън и се кротна. И след 15 мин се опитвам да изляза от стаята- веднага се надигна и рев. След малко пак. Сигурно един час съм седяла в тъмното като глупаците...Просто нямам нерви вече, как пък едно нещо не става лесно. А при дядо си е супер послушен и той ме гледа укорително като дойда и започне мрънкането и ми дава съвети какво да правя...Не знам, уж обичах деца, винаги съм играела с чуждите, дори сега обожавам да се занимавам с децата на приятелите ни, обаче това моето ще ме подлуди. И не можах да участвам изобщо в разговора, най-добрата ми приятелка сподели за ново жилище и проблеми в работата, аз нищо не чух, накрая ми преразказа за 1 мин. Значи и приятелките си ще загубя, и всичко...На всички ли им е толкова трудно майчинството, или само на мен Sad

# 599
На всички. Спокойно, и ние сме така. При мен са най-големите циркове, най-големите тръшканици и най-големите проклетии. При баща ми е ангел. Яде, спи, играе. При свекърите е същия - яде, спи, играе - макар и не толкова добре, защото вече добре ги познава и започна да ги върти и тях. При мен не яде, не спи и не играе!

За яслите - на нас ни предстои втори тото шанс с този ужас и отсега се подготвям. Реват и боледуват, боледуват и реват. Дребния ревваше само докато тръгнем, тоест за секунди. Но пак си е ужас. Но в крайна сметка всички са ходили на ясли и са оцелели - ще оцелеят и дребните ни терористи. И там наистина всичко е по-лесно, защото гледат от другите. Вярно е, че сигурно ни лъжат немалко, но пък и не е толкова трудно, колкото вкъщи. А не са малки вече - като са гладни могат да си кажат, като им се спи могат да си кажат. Ще се оправят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт