Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 104 973
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Много странно ми стана това за след 36 седмица, аз бях на ден на отворените врати в родилното и ми казаха, че имат договори с Токуда и МД и евентуално ако се наложи след раждане бебенцето се прехвърля там, а майката остава в Щерев. Ще питам и лекарката, която е следи. Peace

Gaby-to, при кой ходиш там и кой ти прави снимката? Rolling Eyes

# 646
Щастливка ходя при д-р Коновалова, а ЦС ми я прави д-р Билчев. Решила съм при нея да правя инвитрото, някой има ли впечатление от нея, за малкото пъти в които ходих ми прави добро впечатление, защото в началото отидох при друг специалист, който не ми обърна никакво внимание, и ако не беше тя да ми назначи изследванията, сигурно щях да чакам още...

# 647
Габи,  както са ти отговорили тук, едно Инвитро/Икси излиза около 4000/5000 лв, и най-много зависи ог лекарствата. Иначе-следене, хормони,  пункция, трансфер са точно установени цени в ценоразписа.
Аз чаках по фонда 9 месеца. Инвитрото ми излезе 4 900 лв. Лекарствата ми бяха скъпи- елонва,  гонал и по-малко мерионал, както и прегнил и още едно,  но го забравих. Може би с по-евтини лекарства и без замразяването щеше да е около 4 000 лв.

Преди 36-та седмица насочват към Майчин дом и Токуда. Такива деца са недоносени и се раждат в болници с неонатологични отделения. Сестра ми беше пациент на Щерев,  пренасочена в 30-та седмица за преждевременно раждане в Майчин дом. Аз родих януари планово в 36-та, но имах кръвно, диабет и белтък. Но все пак си питайте докторите. Може и да правят изключения, ако бебето е достатъчно развито,  но едва ли преди 35-та седмица.

# 648
На мен миналата година по това време ми излезе малко над 5500, но ние сме с мъжки фактор и се наложи ИКСИ и имахме за замразяване. Не съжалявам, че не чаках фонда-сега си гушкам малкото момиченце.

# 649
Amini, аз по спешност отидох с 300 да раждам, изтекоха ми водите в 32 гс и нямах много избор. Просто на ММ само това му дадоха, нямах никакви изследвания, нищо нямах общо взето. Там на място ми взеха кръв и чакахме да станат готови, а това че от последния фраксипарин не бяха минали и 24 ч. просто няма да го коментирам Simple Smile В крайна сметка всичко мина гладко.

# 650
  • София
Gaby-to, щом си правила ЦС при Билчев, задължително искай мнението и на следящия ти лекар.  Peace
Миналата седмица една приятелка прави снимка при него и той и беше казал, че едната тръба трябва да се махне, а другата е силно нагъната и единствения шанс е ин-витро. Тя поиска мнение и от следящата й лекарка, която каза, че мнението на Билчев е абсурдно и ще опитат с инсе, защото имало шанс, след това евентуално ще й съдейства за фонда.

# 651
  • София
Момичета, бихте ли ми казали в т.нар. лимитиран цикъл с какво стимулират като лекарства, т.е. какво разбират в Щерев под лека стимулация Rolling Eyes Ще съм ви много благодарна тъй като си правя в момента едни разчети колко горе-долу би ми излязло всичко. На 26ти имам час за д-р Коновалова и има вероятност да започнем при нея опит. Мерси!

# 652
Мен за лимитиран цикъл ме стимулираха само с Мерионал, веднъж включиха Фемара, един или два Цитротида и Прегнил накрая за таймирането. Но мен Мерионалът принципно ми прави най-добри яйцеклетки, не се прецакват като при Елонвата,
която е и към 1000 лв!  Peace Затова и всичко ми излезе малко под 4000лв, нищо не остана за замразяване, ИКСИ.

# 653
  • София
Хелиос, мерси много за подробното инфо Hug
На мен по принцип Елонвата добре ми действа, но след толкова опити вече сме ограничени финансово и се опитвам да намеря компромисен вариант. Крайна цена под 4000лв за ИКСИ не звучи никак зле, според мен, даже съм приятно изненадана. По отношение на оставащи за замразяване ембриони, хич и не искам да ми остават, тотално негативно съм настроена към замразяване-много пари, никакви резултати, поне при мен, в момента съм в "очкаване" на теста от 3ти пореден ЗЕТ, на бластоцисти все, слагам го в качвички, защото ебрионът, който ми върнаха е под вскякава критика. А иначе от пресни трансфери имам 2 опита и 2 бременности-едната успешна, другата не, но е факт, че имаше имплантация и при двата случая, и то на 3дневни.

# 654
Буена, все пак не го отписвай съвсем този ЗЕТ   Praynig
А аз не съм имала никога за замразяване и все са ми връщали на 3 ден, че не са били супер идеални, за да ги чакат за пети ден  newsm78
С Мерионал проблемът е, че се боцкаш често, но аз свикнах сама в коремчето и това не ми пречеше. Дори сестрите се сърдеха, че съм нямала корем, къде да бодат, та ги ползвах, само, когато имам път до болницата  Joy

# 655
Аз също бях на мерионал ниска доза с два цетротида, плюс първите дни клостил, защото не исках фемара. Успях въпреки преупрежденията да докарам прилична лигавица и чудото стана, с ИКСИ, без други екстри. Всичко ми излезе под 4000.
Успех!

# 656
Gaby-to, щом си правила ЦС при Билчев, задължително искай мнението и на следящия ти лекар.  Peace
Миналата седмица една приятелка прави снимка при него и той и беше казал, че едната тръба трябва да се махне, а другата е силно нагъната и единствения шанс е ин-витро. Тя поиска мнение и от следящата й лекарка, която каза, че мнението на Билчев е абсурдно и ще опитат с инсе, защото имало шанс, след това евентуално ще й съдейства за фонда.

не става много ясно от изказването ти за причината за премахване на тръбата.  Rolling Eyes лекарката е видяла друго на снимката ли? ако има силно нагънати тръби не се препоръчва инсе, има голям риск от извънматочна  Tired и затова препоръчват ин витро

# 657
Здравейте. Правила ли е някоя от Вас лапароскопия в Щерев и ако да какви са Ви впечатленията, как протича самата операция. Предстои ми такава идния месец, лекарката ми даде едно листче, само с кръвни изследвания които трябва да направя, но на някои места чета че се иска микробиология. Трябва ли да се притеснявам от това, че моята не поиска такава?!?! ooooh!

# 658
Момичета днес отидох по късно в клиниката и не можах да си остава заповедта.Мога ли да я пусна с куриер?😯🙁

# 659
  • София
Мамитата, които са ходили на втора ФМ в Щерев, ще кажете ли от коя до коя седмица се прави? Rolling Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт