Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 104 993
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Днес трябваше да стартираме стимулация , но за втори пореден месец имам задържан фоликул.Д-р Тимева каза, че ако и януари отново е така- няма да го чакаме повече и ще започнем процедура.Може ли някоя от вас по-веща, да ми обясни по-подробно, защо Rolling Eyes и на кое по точно пречи (беше ми обяснено, че щял да изконсумира антралните фоликули), но нещо не мога да схвана???Благодаря предварително.

# 121
Днес трябваше да стартираме стимулация , но за втори пореден месец имам задържан фоликул.Д-р Тимева каза, че ако и януари отново е така- няма да го чакаме повече и ще започнем процедура.Може ли някоя от вас по-веща, да ми обясни по-подробно, защо Rolling Eyes и на кое по точно пречи (беше ми обяснено, че щял да изконсумира антралните фоликули), но нещо не мога да схвана???Благодаря предварително.

Когато имаш задържан фоликул и си в стимулация той изяжда хормоните и другите не могат да нарастнат. После ако все пак нещо нарастне и извадите яйцеклетка след трансфера прогестероновите препарати пак го хранят и може да стане киста.

# 122
ro очертаваме се голяма, но хубава компания  Grinning

Нова година - нов късмет - аз вече само това си повтарям
Grinning така е. А и на хубавите хора, хубави неща им се случват.

Открадвам си твоята мантра и аз ще си я повтарям  Grinning

Когато имаш задържан фоликул и си в стимулация той изяжда хормоните и другите не могат да нарастнат. После ако все пак нещо нарастне и извадите яйцеклетка след трансфера прогестероновите препарати пак го хранят и може да стане киста.
Да де, но защо ще почват стимулация, ако все пак не се е изчистил при следващия цикъл?
Момичета задържан фоликул и функционална киста не е ли едно и също!? Реално функционалната киста се чисти с противозачатъчни и ако са ти изписали такива, то не би трябвало да има задържан фоликул в следващия цикъл и да започнете спокойно стимулация. 
Ще е хубаво, още някой да се включи!

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 00:43 от ro

# 123
  • София
Благодаря ви за отговорите, момичета! Flutter
Бях чела някъде из форума , че се изписват противозачатъчни , да , ro,обаче на мен не ми изписаха и много се учудих, освен това ми беше и дадена за пиене дхеа (2 пъти по 1 табл. от по 50 мг.дневно като ми остана още за 7 дни и д-ката каза да я допия т.е пия я от 17.11), та се чудя дали не е от нея , или не от маката, която пих от октомври до ноември месец на своя глава общо 40 дни (за маката и казах и тя каза да я пия до този преглед , който мина вчера и да я спра), но аз съм с НЯР и правя общо по 7-8 фоликула и за 2 та яйчника . newsm78

# 124
  • Italia
Аз преди стимулация съм имала задържан фоликул и съм пила противозачатъчни. Тимева ми еекуващ лекар и на мен. Стимулацията започнахме когато фоликула го нямаше...

# 125
Ноември месец аз също имах задържан фоликул. Изчисти се без лекарства. Мисля, че ако задържаните фоликули не се махнат и стоят няколко цикъла тогава стават на кисти.

# 126
  • София
При мен в цикъла преди инвитрото се видя задържан, лекарката ми даде дуфастон и каза, че с цикъла би трябвало да се изчисти, ако не, ще ми дава регулон. Но беше категорична, че ако не се махне, пропускаме стимулацията. Бях на тръни, но слава богу беше изчезнал.
 Доколкото знам ако и с противозачатъчни не се махне, се пунктира.

# 127
При мен в цикъла преди инвитрото се видя задържан, лекарката ми даде дуфастон и каза, че с цикъла би трябвало да се изчисти, ако не, ще ми дава регулон. Но беше категорична, че ако не се махне, пропускаме стимулацията. Бях на тръни, но слава богу беше изчезнал.
 Доколкото знам ако и с противозачатъчни не се махне, се пунктира.

Да, и аз така знам. Моята лекарка също беше категорична, че при задържан фоликул няма да започваме.

# 128
Същото и при мен - лекарката каза, че без да мина на преглед за задържан фоликул, никаква стимулация. Иначе само веднъж ми се е случвало преди години, лекуваха го с противозачатъчни.

Да се отчета и аз - бях на генетик вчера. Доц. Димова каза, че не вижда нищо сериозно и няма нужда нито от допълнителни зиследвания, нито от терапия. За всеки случай, ми изписа да пия витамин В - някакъв настиен метил не знам си какво, за да се подобряло усвояването на фолиевата киселина. Та от вчера съм на един куп хранителни добавки - витамин В1, маслото от вечерна иглика, фемибиона, фолиевата киселина .... ако не огранича храната, ще стана като топка.

# 129
  • София
Благодаря ви, момичета ! Flutter
Явно освен да си изчакам поредния цикъл друго не ми остава...скъсах се вече от нерви #Cussing out  и от чакане да дойде подходящия месец -така съм от април месец от както получихме заповедта, то бяха операции, после пък високото фсх, сега пък този задържан фоликул и на всичкото отгоре и резултатите от основния пакет на тромбофилии , ми излязоха лоши ,т.е оказах се с лошо усвояване на фолиевата киселина плюс повишен риск при износване на евентуалната бременност Cry .Иначе много си харесвам д-ката и си мисля, че може би има нещо в пред вид, за да изчакваме и 3я пореден цикъл, а до сега всичко каквото ми е казвала се е случвало т.е оказваше се права и и имам доверие, просто в момента съм много притеснена, да не се окаже отново ендометриозна киста....., че вече 4-та лапароскопия ще ми дойде в повече Mr. Green Еее, оплаках ви се, извинявайте, обаче нервите ми са много опънати и незная до кога ще издържа #2gunfire
,

# 130
  • София
Иначе много си харесвам д-ката и си мисля, че може би има нещо в пред вид,
Именно!  Peace
Достатъчно добър и опитен лекар, за да й имаш пълно доверие.
А за тромбофилиите не се тревожи, та то има ли някой без отклонения, кой по-зле, кой по-добре  ooooh! Аз като чета всички са на фраксипарин. 

# 131
desislavastoycheva, аз точно заради лоши томбофилии и недобро усвояване на фолиева ходих вчера при генетик.
По-горе писах какво ми препоръча - нищо страшно, но тези от Геника така ти съобщават новините, все едно края на света е дошъл.

# 132
  • София
Благодаря на всички момичета, които се включиха по темата , определено ме успокоихте и сега ми е по-леко! Simple Smile
Добре, че ви има!
The slayer ,на теб по колко таблетки от този вид фолиева киселина ти препоръча генетичката да пиеш на ден? Rolling Eyes (на мен д-ката каза, че като дойде момента , щяла да ми изпише по 4 табл. дневно , но не уточни от кой вид)

# 133
Благодаря на всички момичета, които се включиха по темата , определено ме успокоихте и сега ми е по-леко! Simple Smile
Добре, че ви има!
The slayer ,на теб по колко таблетки от този вид фолиева киселина ти препоръча генетичката да пиеш на ден? Rolling Eyes (на мен д-ката каза, че като дойде момента , щяла да ми изпише по 4 табл. дневно , но не уточни от кой вид)

Аз фолиева си пия по една таблетка на ден - неофолик. Това е още веднага след инсеминацията. Отделно, док ми е дала да пия аспиринпротект всяка вечер заради тромбофилиите. Генетика ми предписа витамин В1, наситен - по 2 таблетки дневно - 1 сутрин и 1 вечер.

# 134
  • София
Благодаря ти , the slayer  Flutter
Забравих да те попитам от фемибиона по колко на ден пиеш и от кой вид (т.е. в гугъл го проверих и те са няколко вида , под различни номера 1, 2 и т.н , ако съм те разбрала правилно отделно са ти изписали фолиева киселина и освен това приемаш и фемибион ) ??? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт