Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 11

• 105 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Как какво от там падат луди пари. Защото от реципиентката се плаща всичко и на донорката,а лекарите винаги познават такива жени, дето могат и искат да дарят за пари естествено. Законново легална пералня на пари.

# 511
В интерес на истината аз не съм доволна от д-р Андреева.
Имах 2 опита при нея. Нейните грешки бяха, че ме остави на противозачатъчни и схемата беше: противозачатъчни -> стимулация -> противозачатъчни -> стимулация. FSH се вдигна от 5,75 преди първият опит до 18,75 !!! Реагирах много трудно, винаги бавно вървяха фоликулите, дозите бяха големи. Възелът в щитовидната жлеза нарасна от 1 см (осем години под ред следен и наблюдаван) до 3 см за няколко месеца. (само за сравнение единият лоб на щитовидната жлеза е около 2,5 см).

Щеше да започва и 3-ти опит, но влязох при доц. Щерев 2 дни след нейният преглед. Той беше категоричен изобщо да не започвам стимулация предвид възпалението в малък таз. А вече ми бяха подготвили и дозите за стимулация и всичко!
После сама си пуснах стерилна урина и изолирах от там стафилококус ауреус и уреаплазми, които лекувах.

Но относно пункцията на киста и хистероскопията - доволна съм от д-р Андреева - тук се справи добре.

Но за другото - не. И аз имам усещането за конвейр и давай да правим инвитро.

А първият път бях с едно момиче на 40 години, много лека форма на ендометриоза. И д-р Андреева веднага започна стимулацията след 6-месечният золадекс. Съответно 2 фоликула и естрадиол в плачевни граници и нула яйцеклетки. Още тогава трябваше да ми светне голямата лампа на мен! Трябваше поне 1-2 цикъла да изчака. Все пак и нейните яйчници бяха преподтиснати. Какво толкова все си бутат пациентите за донорски програми - идея си нямам.
+1.Браво,Магдалена!Най-накрая някой да назове име без да се притеснява.
 Абсолютно споделям твоето мнение за Андреева.
 Яд ме е на себе си,че не послушах интуицията си от самото начало и направих първия си опит при нея.Със сигурност няма да повторя тази грешка.

# 512
Аз също не съм доволна от Андреева, толкова разсеяно и отвеяно същество е, че думи нямам!!!

# 513
Момичета, по спокойно с хвърлянето на обвинения за кражба на яйцеклетки!

Относно д-р Андреева, аз съм много доволна от нея - лапароскопия, чистене на задържани фоликули, подготвяне на документи за фонда, процедура икси+имси, следене на бременност.
В момента имам проблем с инсулин и глюкоза, които при нормални изследвания на гладно не могат да се хванат, защото съм в норма, да не говорим, че нямам рискови фактори освен възрастта ми -37г. Андреева ми назначи изследване, от което разбрахме за този проблем и ме изпрати веднага на консултация с ендокринолог. Ендокринолога похвали АГ-то, което ми е назначило това изследване.
Не е държала да правя лапароскопията при нея, не ми е предлагала донорска програма, не е държала допълнителните консултации със различни специалисти, ако са се налагали такива, да са в тяхната клиника.
Имайте предвид, че яйчниците са ми с намален обем и общ брой фоликули (още от преди лапарото - 5 бр.).
Определено, нямам чувството, че съм ходещо портмоне или ръся пари излишно или им пълня гушите...

Всеки случай и организъм е строго индивидуален и изисква различен подход и мерки!
Борбата е трудна и е лесно да се разочароваш, изнервиш, отчаяш и да хвърляш справедливи или не обвинения!
Много съжалявам, че при вас не са се получили процедурите!
Пожелавам ви да намерите доктор, на който да имате доверие и най-вече ви пожелавам успех в борбата за бебче!

# 514
Всеки случай и организъм е строго индивидуален и изисква различен подход и мерки!
Борбата е трудна и е лесно да се разочароваш, изнервиш, отчаяш и да хвърляш справедливи или не обвинения!

Сега ти избързваш с обвиненията и с квалификациите спрямо инакомислещите. Не кой да е, а самият доц. Щерев спря третият ми опит. Това и в досието ми го пише и в компютърната система го пише на клиниката и т.н.

Доц. Щерев е невероятен специалист и мисли преди всичко за здравето на пациента си. За него винаги ще пиша това - брилянтен!

Така че недейте сега с личностни нападки. Много ясно, че ще съм разочарована.

После д-р Андреева ми кажа, че проблеми имала заради моят случай - ами да ги стяга доц. Щерев. Явно го прави.

Аз и на лекар трябваше да го играя после и да си самоназначавам и пускам сама изследвания.

ro, а държи ли те на противозачатъчни?

Знаеш ли аз сега като не пия имам коренно по-различен отговор на яйчниците при стимулация - огромна разлика.

# 515
Аз също не съм доволна от Андреева, толкова разсеяно и отвеяно същество е, че думи нямам!!!
   Абсолютно!!!
   Не знам защо са им нашите досиета изобщо,за година и два месеца при всяко ходене на преглед трябваше да и напомням,че съм с ендометриоза,без тръби и т.н.
   Преди да започне да ме блъска с противозачатъчни правех по 6 фоликула във всеки яйчник,сега по 2-3 общо.
   Дори и конците след лапарото не ми свали като хората,трябваше да ходя два пъти.
   Никакви изследвания не ми назначаваше,почти всички си ги назначавах сама.Като я питах например да си пусна ли инсулинова резистентност,даже ми се изсмя:"Ти си кожа и кости,каква ИР".Въпреки всичко два месеца по-късно си направих изследването и се оказа,че я имам.
    Когато съм звъняла за тълкуване на резултат от изследване или не ми е връщала обаждане,или ми е звънняла мед.сестра,която да ми го тълкува,защото"Др.Андреева не Ви е назначавала такова изследване."
     Като съм я питала за добавки,които да приемам,освен дежурния Неоксид,който ми изписа,нищо друго не трябвало да пия.След неуспешния опит,на прегледа след това ме пита:"Аз изписвала ли съм ти DHEA?".Казвам:Не.А тя:"Ще ти го изпиша,подобрява качеството на яйцеклетките."......Е,ако в случая не важи поговорката"След дъжд-качулка",не знам къде.
     Никога не ме напусна усещането,че съм претупана,че все едно се натрапвам,като че ли съм и седнала в хола непоканена.Винаги беше бърза,незаинтересована,все тая и беше дали ще успеем или не.
   На един от прегледите по време на стимулацията дори ме навика от вратата,всички сме били идвали към 15 часа,утре да съм била дошла в 16.
  Когато и се обадих в деня на отрицателния кръвен тест да я питам,кога да отида на преглед и кога ще е отпуска,за да знам да не ходя тогава,пак се сопна,пак на нея и беше нещо криво(понеже на мен ми беше много прекрасно,да видя отрицателен тест)"И аз съм човек и аз имам нужда от почивка" с толкова раздразнен тон,все едно съм и казала да не почива.
    Мога още много,много да напиша,но няма смисъл.
    ro,искам да ти кажа,че никога,ама никога не бих хвърляла по никого безпочвени обвинения,иска ми се да се случват и пишат само хубави неща,да успяваме тук,в БГ,а не в чуждестранни клиники.Аз не съм разочарована от неуспешния ми опит(имах нагласа,че от първия път най-вероятно няма да стане),а отношението на докторката много преди ин витрото да започне.
   Нито съм отчаяна,нито изнервена....напротив...щастлива съм,че се разделих с др.Андреева и това е най-правилното нещо,което съм правила от години.
   Може би единственото,за което съжалявам е,че не съм имала възможност да прочета такива коментари на нейни пациентки(като горните),за да не се срещаме въобще с нея.
   Аз съм убедена,че ще намеря лекаря,който ще сбъдне мечтата ми за рожба,на път съм да го открия и да стана майка....просто този лекар,не е др.Андреева.
    Извинявайте за дългия пост.

# 516
Cveti_81, толкова съжалявам, че така се е случило с теб!  Tired  Да, хубаво е да има и такива мнения, щом не си доволна, е правилно да споделиш! Аз след втория преглед в клиниката смених докторката!!! При мен се получи имплантация чак на четвърти опит и 3 инсеминации преди това, като след втората доки вече не беше убедена, но аз исках пак да опитаме! Никога не са ми давани противозачатъчни, опита се веднъж за един задържан фоликул, аз заради други проблеми ги отказах и тя се съобрази с мен. Пътят към майчинството в нашите случаи е доста трънлив, за съжаление!  Cry Чета и перипетиите на другите момичета и се възхищавам на волята им! А инвитрото не е толкова успешно, колкото си мислят лаиците. Около 30% май е успеваемостта в световен машаб (поправете ме, ако греша!) Стискам силно палци да откриеш твоята докторка! И скоро да гушнеш така желаната рожба! Успех! Peace

# 517
   Благодаря HugДай Боже всяка от нас да успее и да гушне своето здраво детенце.

# 518
cveti__81, в интерес на истината мен ме помнеше. Наистина много бърза, но ако я приклеща със списък с въпроси ми отговаряше. Мисля, че много я товарят от самата клиника. Сещам се, че поемаше доста неблагоприятни дежурства около празниците и общо взето я разпъваха на кръст. Явно нещата с времето са ескалирали съвсем. Аз не тая лоши чувства към нея - харесвам я. Просто при мен тези противозачатъчни не бяха правилният подход. А и инвитро веднага след хистероскопия - на следващият цикъл - явно също не беше добро решение, защото дори нямаше и имплантация. След 2-рият опит и като видя, че съм от пациентите, които ровят и се интересуват ми предложи антибиотична терапия - да пия няколко антибиотика (на сляпо, защото до онзи момент всички изследвания бяха отрицателни). Аз отказах. Понапънах си мозъка какво ми липсва от огромният набор от всевъзможни изследвания и така стигнах до урината и лекувах целенасочено с правилните антибиотици съответните патогени.

Мъжът ми беше този, който категорично отказа да стъпва там и аз нямаше как да не избера друг вариант.

# 519
Taifun, не писах, защото вече съм писала, но може да е било в другата тема за клиника Щерев Simple Smile бях при
 д-р Коновалова и я смених с д-р Ганева  Peace

# 520
   Магдалена,аз всеки път бях със списък,в един тефтер.ММ се смееше,че все едно и взимам интервю Laughing
   Трябваше всеки път да си задавам въпросите на един дъх,докато не ме е прекъснала.
    Аз не знам дали е уместно да определям дали я харесвам или не.По-скоро за мен е важно да имам доверие в лекаря,да виждам,че се опитва да ми помогне(а не да ме разкара по-бързо)и че си разбира от работата(а не аз да съм му опитно зайче и да я караме на проба-грешка).Харесването е за други отношения за мен.
   Аз също не спирам да чета и да се интереувам,даже май повечко от колкото е "здравословно".
    Не разбирам и друго-ние да се интересуваме и да четем кое изследване и какво още е необходимо да се направи и да казваме и подсещаме лекаря си за това и онова.Нали за това ходим в АРТ клиники и при специалисти те да ни лекуват,а не сами да го правим.
    И още нещо...Не мисля да и влизам в положение-колко работи,тежки дежурства и т.н,колко е напрегната и претрупана със случаи,защото никой лекар не мисли така за нас-какво ни коства всичко,колко ни струва-психически,емоционално,финансово,колко години се бориш и през какво си готова да минеш,за да си каже:"Ох,горката,много и е трудно,дай да и помогна"....Едва ли!
       Ако имаше лекарско отношение към пациента(визирам себе си и нея),то тогава щях да я съжалявам и да и вляза в положение.Ще си кажа:"Жената се старае,прави всичко по силите си,въпреки многото работа и случаи,има отношение.Евала!"
        Когато човек е недоволен от работата си и не я върши с удоволствие,ако това не му е призвание и е забравил каква клетва е положил,какъв смисъл има да я върши....а да!.....ПАРИ.Отново всичко опира само и единствено до ПАРИ!

Пожелавам на всички лекари в такова положение,по-малко пациенти да имат пред кабинета си,за да имат повече време за почивка...
      А на себе си и вас-БЕБЕТА,БЕБЕТА,БЕБЕТА.....

# 521
Момичета, съжалявам за лошите ви изживявания и впечатления.
Но защо като имате толкова забележки към лекаря си, не го смените? Аз също започнах при един - висях с часове, макар че всички изследвания, които трябваше ми ги направи, но и аз минах един курс противозачатъчни преди стимулация - резултатът 1 фоликул и неуспешно инсе. Ами следващият ми преглед беше при друг лекар и въпреки че и там имах един неуспешен опит (знам какви са шансовете за тази процедура) , на втория резултата беше положителен. Но смених лекаря си (първата) не защото мислех, че е провела грешна терапия - аз не съм от много четящите и разчитам на лекарска етика (колкото  и наивно да звуча), а защото просто не се чувствах спокойна и й нямах пълно доверие . На сегашната си лекарка имам пълно доверие за всичко.
Та се чудех -защо се самоизмъчвате като ходите при лекар, от който не сте доволни? Има толкова много в клиниката и доколкото знам, не са единичните случаи на смяна на лекаря. Никой няма да погледне странно на това.
Пожелавам ви много успех и много мечтани бебета и по-лек път докато ги гушнете  bouquet

# 522

Сега ти избързваш с обвиненията и с квалификациите спрямо инакомислещите. Не кой да е, а самият доц. Щерев спря третият ми опит. Това и в досието ми го пише и в компютърната система го пише на клиниката и т.н.

Доц. Щерев е невероятен специалист и мисли преди всичко за здравето на пациента си. За него винаги ще пиша това - брилянтен!

Така че недейте сега с личностни нападки. Много ясно, че ще съм разочарована.

После д-р Андреева ми кажа, че проблеми имала заради моят случай - ами да ги стяга доц. Щерев. Явно го прави.

Аз и на лекар трябваше да го играя после и да си самоназначавам и пускам сама изследвания.

ro, а държи ли те на противозачатъчни?

Знаеш ли аз сега като не пия имам коренно по-различен отговор на яйчниците при стимулация - огромна разлика.

Маги, никого не искам да нападам или да му слагам квалификации!

На мен ми е било трудно да се преборя с мисълта за липса на тръби и задължително АРТ. Да не мислите, че не съм ревала, не съм се депресирала или не съм минала през всички съпътстващи емоции, включително и обвинения!? Всеки си знае сам за себе си как се справя със собствените си страхове и мисли (които никак не са малко в нашия случай) бушуващи в главата! Възхищавам се на момичетата, които падат, после се поотупват от лошите емоции и стават отново, по-силни, и продължават да се борят!

Ти, все пак, трябва да признаеш, че си с доста заплетен казус, който изисква по-различен подход!

Момичетата с ендометриоза, обикновено бързат да си проведат опита преди "гадината" да се е върнала.
На 40 г. е редно доктора да спомене и за вариант донорска яйцеклетка, особено при неуспешен опит и след проследяване на оплождането и развитието на ембрионите.
Говоря да се спре с изказвания за продажба/кражба на яйцеклетки! Не сме отишли в кварталната кръчма да въртим алъш-вериш! И такива изказвания за броящите се на пръстите на едната ми ръка реномирани репродуктивни клиники (не само за Щерев) много ме възмущават! (прочетете поста на Тайфун).

Уважавам мнението и свободния избор на всяка една от нас!

Както вие изказахте мнение, същото направих и аз, просто е различно от вашето.
Не съм срещнала лошо или некоректно отношение към мен в Щерев. Не съм и наблюдавала такова към някой друг - това би ме смутило също толкова, колкото, ако е насочено към мен. Не съм от пациентите, които искат да му се лигавят насреща, да го коткат, да го успокояват, не изисквам някакво по-специално отношение, но не съм и от пациентите, които, ако ги хокат или неглижират, ще си натискат парцалките. Така че, пак повтарям, уважавам мнението ви, всеки говори от личния си опит. Освен това силно подкрепям смяната на лекар, когато не се чувстваш добре и в сигурни ръце.

Андреева не ме е държала на противозачатъчни. Два пъти имах задържан фоликул, които чистихме с такива (обикновено това е начина да се премахнат). Единият задържан беше септември на контролния преглед след лапарото -тогава ми назначи един курс противозачатъчни. Ноември го нямаше и започнахме с част от предварителните изследвания за стимулация през декември. За жалост декември имах пак задържан и това е вторият курс противозачатъчни и отложихме опита за януари.

Много се радвам, че имаш хубави резултати и не си се отказала, а продължаваш да се бориш и силно ти стискам палци да успееш!

Цвети, много се радвам, че си силна! Пожелавам ти да бъдеш и занапред такава, никога да не се отчайваш и скоро да гушнеш своето бебче!

# 523
Ти, все пак, трябва да признаеш, че си с доста заплетен казус, който изисква по-различен подход!

Така е, заплетен казус съм, защото много съм се ровила и много съм чела. Иначе нямаше да осъзнавам и една десета от същността на моят случай. Така както като се разболя дядо ми от рак. Питах майка ми за подробностите. След което й обясних, че аз тази генетична предразположеност към този вид рак я зная още от преди 6 години. Просто не знаех генетично от кой от прародителите ми идва. Така че с това да се ровиш и да знаеш всъщност плащаш огромна цена. Бих предпочела да не зная и да не се ровя, но обстоятелствата ме принудиха просто.

# 524
  до ro.      И такива изказвания за броящите се на пръстите на едната ми ръка реномирани репродуктивни клиники (не само за Щерев) много ме възмущават.

Хахаха останете си възмутена,но първо се по интересувайте само в София колко са тези клиники и центрове и тогава пишете глупости,че били на пръсти. Само аз се сетих на бързо за над 10 бр,но може би изпускам.А в цялата страна колко са? Joy Joy Joy Joy

Да взема малко да ти ги напиша , да ти е по -лесно да четеш да не си блъскаш главата , да търсиш.
1) Щерев
2) Надежда
3) Малинов
4) Бртя Тодорови
5) РепроБиоМед
6) д-р Явор Владимиров, дм - СБАЛАГРМ София
8 ) Майчин дом
9) Ин Витро АГ Медицински център "Димитров"
10 ) Виена ИнВитро Център. Токуда Болница София
11 ) I-ва АГ "Света София"
12 ) Вита Ин Витро Център – София
13 ) Медицински център „Вяра”