Искам да кажа ... (61)

• 49 142
  • 839
  •   1
Отговори
# 135
Има списъци, които са за общи консумативи. Ако се качат в бг-мамма, ще могат да се изпращат. Аз съм избрала две деца от различни градове. Като изпратя тези подаръци ще видя дали има и други деца, които си нямат дарител и ще избера още.

# 136
  • Някъде там
За моя регион списъците  с подаръци са запълнени но още утре ще занеса консумативи че като гледам доста още си искат а и от това имат нужда дечицата.
Хубава инициатива,но толкова години да не съм разбрала за нея а съм от имащите фейс. Rolling Eyes

# 137
В Пазарджик по принцип има нужда от доста неща. Скоро събирахме пари за климатик, а по принцип консумативите им също са кът.

# 138
  • София
Аз избрах детенце от Кърджали. Изобщо не съм подбирала градовете, само гледах къде има останали дечица без подаръци. Дори вече и подаръците харесах онлайн и ще ги поръчам тия дни. Не мога да повярвам, че тази инициатива е за 8-ма поредна година, а аз едва сега научавам за нея.

Също така току-що разбрах, че довечера имаме РС. Класната на Кати ми се обади, защото заподозряла от мънкането на детето, че аз надали знам за срещата.  Crazy Не съм получила известие за публикувано съобщение в бг клас (това е платформата, която се използва за информация).

# 139
  • София
Лиляна, ми то не е задължително Simple Smile

Изпълняват се бързо списъците иначе, но се появяват и нови. Миналата година включих и децата, пращахме блокчета, моливи и тям подобни, продавачката в книжарницата накрая добави и неща от нея, беше много мило.
С колежките ми преди това събрахме повече пари и взехме доста одеалца за един дом.
Сега докато се усетя, че е време и те страшно са напреднали.

# 140
Искам да кажа ,че от понеделник тичам по лекари и ми писна вече . Дано днес следобяд епопеята приключи успешно / и последната сума да не е голяма - скоро ще закове на 200лв /

# 141
  • Mediterraneo
Относно съпричастието и участването в инициативи да си кажа.
Наречете ме коравосърдечна, но с годините обръгнах и се научих да се пазя от всякакви драми. Година и половина буквално живях в едно от най- тежките детски отделения( онкохематология); гледах и преживявах десетки трагедии; преживях и най- тежката... После животът ме сблъска със стотици лични драми, служебно. Стотици, дори хиляди деца и възрастни, болни, бедни, бездомни...
Сърцето ми се късаше всеки път, когато работех по нов случай, когато се сблъсквах с нова трагедия. Преживявах тежко нещата, отразяваше се на психиката ми. С много тренинги, консултации с психолог( пак служебно) и с течение на времето се научих да не вземам навътре и да не преживявам така дълбоко всичко.
Това не значи, че не помагам. Правя го, но емоцията е на повърхностно ниво, защото се пазя вече.
Не знам дали ме разбрахте  Embarassed

# 142
Тарти, аз напълно те разбирам. Когато професията ти те сблъсква с трагедии ежечасно, човек трябва да се съхрани по някакъв начин. Но помагането е различно. Както казваш, може да помогнеш и без да плачеш, образно казано.

# 143
Искам да кажа, че съм фен на момчетата на Валери.

Снощи ми дойде страшна муза да готвя (рядко ми се случва). Правих лазаня за първи път (с готови кори). Моят син вика, Мамо, това не е ли много сложно, по-добре да си купим готова. Но се получи. Две големи парчета изяде детето, повече от мен яде понякога ooooh! И едни солени мъфини с шунка, сирене, кисели краставички и маслини забърках. Станаха точно такива, каквито си ги представях - да се надуят, да си излязат от формичките, да се цепнат отгоре.

Имам чувството, че е петък днес и съм сърдита, че не е  Sick

# 144
  • Ямбол
Да, не е задължително.
Тарти, разбирам те.

# 145
  • Mediterraneo
Флорче! Чакам да се случи нещо около нас и ако стане, ще ти поръчам от солените мъфини като идвам на гости! Утре почивен ден при нас, при вас не е ли? Нямам идея какъв празник е, знам, че децата не учат. Пък за мен всеки ден е събота и неделя, така че...

# 146
  • София
Моята дъщеря утре е на цирк, така че не учи. Ще я вземем на обяд от училище.

# 147
Тарти, стискам палци да се случва нещото, мъфините са най-лесната работа.
Не е почивен ден утре да му се не види, че е и петък, 13-ти. При вас предполагам заради местната фиеста се почива.

# 148
Флорче може ли рецепта за тези мъфини .
 Правя едни солени - оригиналната е със сирене и стават чудесни , но като ги обогатя с кашкавал или нещо друго и стават леко глетяви .

# 149
От дете не съм ходила на цирк. Голяма емоция беше на живо да гледаш изпълнения от професионални артисти. И задължително си купувах захарен памук след това.

Скрит текст:
Научих неприятна новина. Писателят и преводач Адриан Лазаровски, благодарение на когото четем Стивън Кинг, Лъвкрафт, Бредбъри и други писатели е починал миналия месец. Не го очаквах...лека му пръст!

Общи условия

Активация на акаунт