Искам да кажа ... (61)

• 49 337
  • 839
  •   1
Отговори
# 315
  • Tам през Атлантическия океан
Във Франция живеят много мюсюлмани над 4 милиона  ooooh!

Sad

Трагедия .....

Познат се махна от тук , върна се в Бг с намерение да ходи към Европа ..... а то какво стана  Confused

Мисля че ставам расистка  Crazy мразя мюсюлманите  Rolling Eyes
като видя забулени изпитвам неприязън , откакто станаха тези неща .....

Скрит текст:
Понастоящем във Франция има 2500 джамии, а 300 са в процес на изграждане. Във Франция има над 5 млн. мюсюлмани – най-голямото съсловие в Европа. Според мнозина представители на тази общност френските власти блокират молбите за отваряне или построяване на нови джамии или молитвени помещения. Заради недостатъчния им брой джамиите са претъпкани и често се стига до протести заради молитви, които се провеждат на улиците на френските градове
.

Последна редакция: сб, 14 ное 2015, 03:16 от Desss

# 316
  • София
Мъчно ми е!!!
От много години ходя по пет-десет пъти годишно в Париж, и имам ужасни наблюдения ... как френската действителност постепенно еволюира...
Свърши френската култура, романтика, френските шансони... духът на стара Европа... Cry
Навсякъде се леят ориенталски и африкански ритми, по улицата не можеш да видиш бял човек!
И никой не говори нормален френски език, всякакви азиатски и африкански акценти, направо да се пукне човек!

# 317
Десс, аз също.. За огромно мое съжаление го признавам ,че именно това беше една от основните причини да напуснем Европа . Много е неприятно когато си малцинство и детето ти трябва да свиква с това ..в европейска държава.

Скърбя за Европа от няколко години.   Ставащото е просто ескалация на тенденция:pray:

Дори не бях чула за Франция ,докато не отворих тук днес след цял ден навън с приятелка на кафе и клюки. Имаме близки там ,приятели. Бог да ги пази всички .... Praynig

# 318
Ужасна трагедия. Още се опитвам да го асимилирам, макар че не беше неочаквано за мен.

Не мога обаче да обобщавам за всички мюсюлмани по подобен начин, Имам много познати, които са далеч от подобно мислене. Крайно време е да се чете по-задълбочено, а не да се разчита на новините, защото истината за тези конфликти е доста различнаи далеч не е религиозна.
Религията и необразоваността се използват за създаване на това положение.
Колкото повече омраза се насажда, толкова повече ще се задълбочава проблемът.

Мир на душите на жертвите. Съчувствам на всички близки и на Франция.

# 319
Даун , разбирам те .Мислех по същия начин доста години ,но живеейки в мултикултурна среда с множество поведенчески прояви на етническа основа .. ме промениха .

Самите те се от-диференцират от нас , поставят преградите и не ни допускат ,а очакват цялата приемна страна да се пригоди към тях , да спазят обичаите им и да не живее по начина по който са свикнали ,защото за тях той е грешен.

Скрит текст:
Не ми харесва тенденцията да не мога да чествам Коледа ,защото обиждам някого с поздрава си 'Весела Коледа ' и да не мога да ходя с нормално облекло за европейка без някой мазен поглед, жест  и коментар да ме сподиря връщайки се от работа.
 Или детето ми да знае повече за Рамазан в у-ще отколкото какво е Великден .

Не исках да живея някъде където гледат на белите момичета и жени като на к..и и случаите на изнасилвания от група млади момчета мюсюлмани на английски девойки и масовата деградираща разюздана похотливост към тях бяха ежедневие. Имам хиляди случки , но не е това темата и не искам да всявам размирици .
Само споделям ,че не ми харесваше да сме малцинство .

# 320
Контеса, нали разбираш, че това е проблем на приемащата страна. Аз не приемам обобщаването за всички мюсюлмани, иначе виждам проблемите, но те са в голяма степен заради страната, гостоприемник.
При нас няма подобна драма. Коледа си е Коледа, Великден си е Великден. Има мюсюлмански деца в католическите училища и си ходят на службите. Има и забулени, но ако си израсла по този начин трудно ще се промениш, защото ще се чувстваш "разголена", както аз без грим.
Ако има критерии, правила и се спазва закона ще се намали тази тенденция на капсулиране.

На мен ми е жал за нормалните мюсюлмани, които са подложени на тормоз и малко или много, това ги капсулира.

Нека не забравяме, че и Афганистан и Сирия и Иран и Ирак бяха светски държави, в които религията не беше в основата на закона.  След намесата на Русия и Западните държави се създаде това положение.

Ако обвиняваме само религията, то страни като саудитска араби, Катар, Кувейт и Емиратите трябва да са най- размирни, защото там си властва шериата.  Но не е така. Смятам, че ключът от палатката е някъде другаде и  и е в страни, в които ние живеем.

# 321
Съгласна съм .  Peace

И смятам ,че нещата не са поднесени подобаващо из медиите .Затова и не ги гледам ,освен ако някоя добра душа не ми ги публикува в нюзфийда за да разбера непряко търсеща ги .

Скрит текст:
Аз смятам ,че затворените граници  в Европа бяха най-хубавото в миналото и ако въведат политика на имиграция чрез определени критерии и пропуски тогава тези неща няма да са на преден план чак толкова.

Аз лично като определящ се православен християнин не бих се заселила  примерно в Дубай въпреки многото възможности и работа .Не смятам ,че моят начин на живот и култура  ще се впишат в тази страна и не мога да очаквам те да се променят заради мен . В това е фундаменталната разлика  .

Те не отиват в Емирствата  и Дубай където биха се чувствали повече у дома си -приети и със сходни обичаи и култура ,а идват в моя заден двор и искат аз да се променя .

Наистина не желая да говоря по тази тема ,защото е много щекотлива, разваля отношения и не води до добри спорове. Разбирам те , имам близки познати мюсюлмани и дотам. Другото го загатнах пряко или косвено .

# 322
Контеса, разбирам те, но аз съм научена да мисля аналитично и да търся причини. Не мога да правя обобщения на базата на корумпирани дани.

Това, което се случи не ме изненада за съжаление.

# 323
Даун ,аз също съм научена да мисля аналитично и да търся причини ,но политиката е едно от малкото неща ,които съм се зарекла да не коментирам . Peace

Днес така добре си прекарах с приятелка на раздумка, смях , кафе с торта и обяд с японски соба нудълс ,но в момента съжалявам ,че не пийнах и чаша вино ,че да ми се приспи нощес .

Като някоя кукумявка в 12 и 30 вече не лягам ,а само се мятам из сайтовете .
Скопосах си сайт , попълних един тон бумаги , хапнах 2 вечери и сега проверявам някакъв тест за подходящата магистратура Simple Smile

Ето на който му е интересно или има дете кандидат-студент :
https://www.icares.com/

Някоя добра душа няма ли да ме прати да си лягам вече ?  bowuu

# 324
  • София
Даун, много е трудно да мислиш аналитично и да търсиш причината в тези ситуации, тъй като имаш представа  за нещата едва в рамките на 10-20 %. За съжаление можеш да стъпваш на субективни факти.  Peace
Контрса, напълно съм съгласна с теб. Не вярваш във всичко това, докато не се наслушаш на расистки изказвания от рода на "U are fucking white bitch!" просто защото си бяла, незабулена и си купуваш неща за Великден.
Марш да спиш бързо!  Hug

# 325
Слушам Цвети  bowuu

Заминавам ходом марш Simple Smile До утре  и на вас двете с Даун Hug

# 326
Цвети, аз имам повече информация от колкото си мислиш Simple Smile. Не разчитам на новините.

# 327
Първото, което прочетох със събуждането беше за атентата в Париж, потресена съм и ужасена, че все по- често ще бъдем заплашени от такива действия. Когато се вадеха статистики, че над две трети от бежанците са образовани мъже, без семейства между 18 и 35 години, какви се очакваше да са те? Добронамерени, мили граждани, които отиват във Франция или Германия да продават фелафели?
Преди месеци още коментирахме с близки в чужбина, че нещата ще излязат извън контрол. Европа ще живее със страх, а терористите си ги поканихме сами. Сега Меркел изказва съболезнования, скъпо ни струва демокрацията и толерантността. Днес не мога да бъда толерантна, днес си мисля за ужаса на хората убити, като животни и за още по- големия ужас на семействата, които търсят близките си и не знаят дали са живи.

# 328
Лека Контеса Simple Smile. Като навали сняг да ми направиш снежен човек Simple Smile.

# 329
  • София
Контеса, утре, сладки сънища.
Чакам Софи да каже как са изкарали.
Даун, имах предвих за глобалната информация, задкулисието и нагласите, които се насаждат в етническите групи, при това основно в Европа  Peace
Голямата вчера беше на тренировка по кънки и си удари страхотно главата. Не я заведох на лекар, само говорихме с такъв и ми казаха да я наблюдавам. Ама аз от притеснение и наблюдение,  заспах в 3.30 и се събудих в 7.  Ужасно много ми се спи. Обаче програмата е запълнена с разни детски неща, а ММ има мач по обяд, т.е. децата ще са само моя грижа.
Жаки, ужасяващо е това, което се случва!

Общи условия

Активация на акаунт