Искам да кажа ... (61)

• 49 387
  • 839
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро!
И моят ден започна с новините за Париж. Ужасена съм, не знам какво да мисля и какво да кажа...

# 331
Ужасна трагедия сполетя Париж. Ненавиждам проклетия тероризъм и изобщо всичко свързано с мюсюлманите. Не съм толерантна, не искам да ги разбирам. Дори не се и опитвам.
За невинните жертви може само да съжаляваме. И да се молим, в България никога да не се случва подобно нещо.

# 332
  • Ямбол
Добро утро.

Аз също съм потресена, но и не бързам със заключенията.

Натисках се да поспя повече днес и в резултат си докарах главоболие. Да види аналгинът дали ще ме оправи.

# 333
Братовчедка ми и семейството трябваше да летят за Париж- отказали са се.
Нали съм френска възпитаница и Париж, и Франция са дом на много мой близки и не толкова близки приятели и познати. Повечето са дали индикация във фейса, че са добре.
Смъртта на 140 души е огромна трагедия. Не че смъртта на един не е.

Не е ли време за номинации?

# 334
  • Ямбол
....
Не е ли време за номинации?
И да е. Кой ще се наеме? А и както режат в последно време, веселбата няма да е свободна.

# 335
Кой реже? Аз ще ви предложа категории- стегнати, точни и ясни. Малко категории, за да не се отегчава народонаселението с номиране и гласуване. Ето:

Скрит текст:
Новак на годината
Старо куче на годината
Златно перо на годинана
Златно огледало на годината
Златна мерудия на годината
Златна заядица на година
Златен талант на година
Златна група на годината

# 336
  • Ямбол
Пускай ги. Ама после в коментарната като дойде Сия с претенции, че не ѝ харесват, ти ще се обясняваш.

# 337
  • Mediterraneo
Казвам, че сутринта видях за Париж. Не съм спряла да плача, сълзите потичат постоянно. Защо, хора, защо се случва това?!
Спомних си ужаса от 11 март 2004, атентатите в Мадрид... Бях там, ММ работеше точно в района на единия атентат; умирах през минутите, докато успея да се свържа с него. Тогава имаше загинали и българи.

Казвам още, че гледах снощи Вип брадър, ако това ме прави тапир, нека! Живи и здрави, благородството не се проявява през гледаните предавания. Както и свободата на словото не е да ръсиш бисери.

# 338
  • Варна
Много ми е тъжно... макар и да не си признаваме
3-та световна е факт макар да не е обявена официално.
Братовчед ми е в Париж със семейството си, чух ги,
далеч са от атакуваните места, но било ад. Поне са
 добре, че се бях паткясала.  Praynig
Събирам сили да започна великото чистене.

Понеже, прясно бяхме въшкави да кажа. Обадих се
на класната, писах в групата. Изпощих си детето.
Преди пускане на училище, минахме през мед. сестра,
тя пак я провери и така отиде в клас, даде и бележка.

# 339
  • София
Аз не знам какво да кажа за случилото се в Париж... толкова е безумно и едновремено с това толкова очаквано  Confused

evil, през сестрата в училище ли? Или личната лекарка имаш предвид?

# 340
  • Варна
Аз не знам какво да кажа за случилото се в Париж... толкова е безумно и едновремено с това толкова очаквано  Confused

evil, през сестрата в училище ли? Или личната лекарка имаш предвид?
При училищната сестра. Така ми каза класната.
Проверка, бележка и в клас.   Peace

# 341
  • София
Ох, ми той ходи на училище с училищен бус. Освен да го закарам аз ли?  Thinking

# 342
  • Варна
Питай класната при вас може да е друг реда. Ако имаш
вариант да го заведеш... Пък и бележка от джипито ще
свърши работа, в нашата пишеше, че няма празити.
При нас мед.сестрата много се оплаква, имало майки
идващи плачещи, молещи да им  опощят децата.
Направо се опулих Shocked

# 343
  • Tам през Атлантическия океан
Контеса, нали разбираш, че това е проблем на приемащата страна. Аз не приемам обобщаването за всички мюсюлмани, иначе виждам проблемите, но те са в голяма степен заради страната, гостоприемник.
При нас няма подобна драма. Коледа си е Коледа, Великден си е Великден. Има мюсюлмански деца в католическите училища и си ходят на службите. Има и забулени, но ако си израсла по този начин трудно ще се промениш, защото ще се чувстваш "разголена", както аз без грим.
Ако има критерии, правила и се спазва закона ще се намали тази тенденция на капсулиране.

Скрит текст:
На мен ми е жал за нормалните мюсюлмани, които са подложени на тормоз и малко или много, това ги капсулира.

Нека не забравяме, че и Афганистан и Сирия и Иран и Ирак бяха светски държави, в които религията не беше в основата на закона.  След намесата на Русия и Западните държави се създаде това положение.

Ако обвиняваме само религията, то страни като саудитска араби, Катар, Кувейт и Емиратите трябва да са най- размирни, защото там си властва шериата.  Но не е така. Смятам, че ключът от палатката е някъде другаде и  и е в страни, в които ние живеем.

При ВАС няма защото живееш в Австралия  Peace и за това си либерална Wink правителството се е погрижило за това !!!
Ти не си се сблъсквала с това което обяснява Контеса Wink затова имаш и такова мнение Simple Smile

Австралийският премиер към мюсюлманите: „Не ви харесва християнството? Довиждане!”

една статийка още от 2010 г
http://www.catholic-news.bg/?p=4523   Peace

# 344
Онна, не става ли да кажеш на класната и тя да прецени какво да се прави? Да проверят всички деца в класа и това е.
Ние днес водихме дълги разговори за дядо Коледа и колко истински е той. Лошото е, че се разминаваме в теориите с баща им. Казах им накрая да си изберат дали да вярват или не.
Дребното днес ме изуми- махнах му една оранжева блуза и му сложих сива, след което изкоментира, че съм го облякла като нещастен човек Rolling Eyes
Сложихме втора доза зеле за зимата, желе от дюли също.
И искам да кажа, че съзнавам, че се разписвам с ненужни неща в такъв ден.

Общи условия

Активация на акаунт