Искам да кажа ... (61)

• 49 312
  • 839
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Скрит текст:
Забравих да кажа, че който има дете/деца под 18 г. може да се възползва от данъчно облекчение
https://www.nap.bg/news?id=2750, като за целта е необходимо да подаде данъчна декларация в обичайните срокове или да предостави декларация за ползване на съответното данъчно облекчение пред работодателя в срок от 30.11 до 31.12.2015.

Имаше подобно нещо за съвсем кратко време преди да се въведе плоския данък.
Веси да те питам ,а има ли го това ограничение на дохода от 7920 ли беше ?
А мен ме интересува колко аджеба връщат, защото аз като ги смятам излиза по 20лв на дете.
Аз първоначално не ги бях смятала, но верно излиза смешна сума. Обзалагам се, че финансовото обезпечаване на административното обслужване на това упражнение ще е с по-голяма стойност от размера на възстановените суми  Laughing
Онова предишното данъчно облекчение беше значително и се подлъгах.

Миднайт, не знам.

Жаки, всичко ще е наред!

# 676
  • някъде ... тук ...
От това, което прочетох в сайта на НАП, излиза, че може да се ползва и с подаването на данъчната декларация по чл.50. Гледам, че за ипотечните кредити не са махнали облекчението.
Предпочитам тогава всичко накуп да опиша в декларацията (кредит, деца и застраховки).

# 677
Добро утро!
Жаки, радвам се, че са ти отпаднали сериозните притеснения, сега отиди на изследвания и спокойно - регулира се, ако въобще открият проблем. Успех  Hug
Миднайт, сега видях, че имаш нова работа - честито и дано това е място, на което ще се чувстваш добре, с добър колектив и ще научиш нови неща  Simple Smile

Майка ми снощи ме изненада като ме накара да им запазя билети за кино с приятелки - аз им бях предложила, но мислех, че това ще е поредният път, в който ще махне с ръка "ама от къде време, ама то..., ама тя..." Но не били ходили на 3D. Филмът вече не е нов и го дават само в няколко кина и то след 21 ч. Вече бях убедена, че ще се откажат - ама не бе, щели да пият по вино преди това  Crazy Изненадва ме понякога. Както се казва на книжовен английски - has, has, not has (или в превод: има, има, па нема  Mr. Green).

# 678
Софи, ти ме разби. От 8 години два пъти годишно изследвам TSH (а като бременна и кърмачка почти всеки месец за 2 години) и всеки път ме карат да потвърдя, че не съм яла и пила.

Аз така зная, но всяка лаборатория си има изисквания. Знам ли?
http://my.clevelandclinic.org/services/heart/diagnostics-testing … yroid-blood-tests

# 679
Софи сега видях това
Цитат
Тестовете за щитовидни хормони се провеждат сутрин, след 12 часа гладна пауза. Задължително се забранява тютюнопушене, прием на кафе или други тонизиращи напитки.
http://ramuslab.com/30/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B … 0%BC%D1%83%D1%81/
 Миналият месец имаше профилактични изследвания на щитовидната жлеза тук където работя - но видеозон.

# 680
Жаки, добре е, че изследванията ти са наред. Увеличената щитовидна жлеза се регулира с лекарства. Няма да се шашкаш.

Съни, дано пресечеш настинката.

Не мога да се нарадвам на това хубаво време. Знам, че няма да продължи дълго, но ми харесва да е слънчево и приятно без да е голяма жега.

Утре ще ходя да си взема книги от библиотеката. Кажете някое заглавие, което ви е впечатлило.

# 681
  • Ямбол
...
Утре ще ходя да си взема книги от библиотеката. Кажете някое заглавие, което ви е впечатлило.
Дай жанр поне.
Щото мен последно ме впечатли "Един по един" на Крис Картър, но това е особен вид четиво и не на всеки би допаднало.

# 682
Харесвам Крис Картър и съм чела няколко негови книги. Плюс "Един по един".
Чете ми се нещо подобно на Картър но може и без толкова насилие и бруталности. Хубав трилър или криминале.

# 683
  • Ямбол
Тогава препоръчвам Светкавица на Дийн Кунц. Камила Лекберг пише добри трилъри също.

# 684
Благодаря, Лили. Кунц го харесвам. Светкавица не съм я чела, но помня, че я беше препоръчала във "В момента чета" и след това имаше и други положителни отзиви. Дано я има налична. На Камила Лекберг не съм чела нищо, но ще проверя обезателно. Допадат ми скандинавските автори.

# 685
"Слугинята", Катрин Стокет (ако не си я чела) Peace  А, сетих се за още една, много хубава - "Балада за Георг Хених" на Виктор Пасков, много ми хареса  Wink "11/22/63" на Стивън Кинг също (различен Кинг е  Wink).
На мен следващите ми книги ще са "Трънски разкази" и "Калуня-каля", бях ги подарила на мъжа ми и той се впечатли доста, а също "Границата" и "Баба праща поздрави и се извинява". Това от новите, иначе колко имам още... но само да свърша с "Игра на тронове"

# 686
Сетих се за едни стари книги ,които съм чела като дете от Иржи Марек 
Скрит текст:
.

Скрит текст:
Скоро смятам да си го припомня.

# 687
  • София, Младост
Явно всеки различни версии си знае за изследване на щитовидната жлеза, но аз от години си я следя и винаги са ми казвали, че не трябва да съм пила кафе преди самото изследване.
Сега се поразрових за информация и се оказа, че изискванията са различни за различните хормони на щитовидната жлеза, които се изследват:
Скрит текст:
" Още за "TSH ( Тиреотропен Хормон )"
Взема се: Венозна или капилярнa кръв. Епруветка за серум със сепарационен гел - отделен серум.
Условия за вземане: Сутрин, на гладно
Още за "FT 3 ( свободен Т3 )"
Взема се: Венозна или капилярна кръв. Епруветка за серум със сепарационен гел - отделен серум.
Условия за вземане:   Сутрин на гладно, без кафе и кофеин съдържащи вещества и медикаменти
Още за "FT 4 ( свободен Т4 )"
Взема се: Венозна или капилярна кръв. Епруветка за серум със сепарационен гел - отделен серум.
Условия за вземане: Сутрин  на гладно, без кафе и кофеин съдържащи вещества и медикаменти 

За ТАТ и МАТ няма ограничения.

Жаки сигурно вече и минала през лабораторията, но инфоро може да е полезно за други.

# 688
  • Варна
Не съм писала в темата от памтивека,
но искам да кажа,
Някой ми открадна хавлията за баня в съблекалнята на фитнеса!

Онзи ден съм я забравила
и днес я няма.

Това е ... извратено  Mr. Green
Използвана хавлийка,
с която съм се позабърсвала
тук-там  Mr. Green
отпред-отзад,
отгоре-отдолу.

Това е кощунство  Mr. Green
Все едно да ти отмъкнат обуваните долни гащи,
да ти чопнат четката за зъби,
да ти присвоят гребена за въшки  Mr. Green

# 689
Въпрос до майките на госпожици. Споделете, моля, хубав детски шампоан. Да е плътен като консистенция, да прави хубава пяна. Какви ли не съм купувала досега и все не съм доволна. Едни са прекалено редки, други пък уж много лютят на очите, трети никаква пяна не правят и изсипвам по половин опаковка. Изредили сме всички традиционни, масови детски шампоани, които продават навсякъде. Иначе балсам й слагам директно от моя, не знам дали е правилно.
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-za-bebeta-i-detsa … sa-hot-tot-237-ml  последно купувах. Не знам колко пяна прави. Не е най-плътно като консистенция. Добре изглежда косата на детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт