Дискова херния - 12

• 171 353
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • гр. София
Странно, аз съм с много добри впечатления от тях.
няма лошо, всеки има право на мнение Simple Smile Във всеки случай е некоректно да си говориш по тел докато гледаш диска на пациент, после просто са напишеш рецепта и да говориш врели-некипели. Между другото беше единствения, който искаше да ме вземе за опитно дайче и златна кощошчица. Първо 1 м лекарства, ако нявало ефект - някаква си инжекция до нерва, ако нямало ефект - одон, ако нямало  ефект - ендоскопска операзия и говя го цитирам дословно! Интересно пък що след втората операция съм много по-добре и как всички останали виждаха къде е проблева... Дале пък не е щото си защитава бившите колеги, които ме окепазиха? Или не е толкова компетентен или поне честен за колкото го имат Simple Smile

И вдъхна ли Ви доверие д-р Илков??? - как да го кажа по-меко... с резерви съм.
Това ми беше достатъчно Simple Smile Между другото съм се объркала, сега погледнах, била съм при Стоев, но все тя, най-грешно дадените ми пари за консултация до момента Simple Smile И за невроложката им нямам думи Simple Smile

# 646
Здрaвейте  Simple Smile Оперирaх се нa 25.03 кaто цяло се чуствaм много добре,поносимa болкa при нaвеждaне и сядaне,която преминaвa след кaто полежa мaлко.Рaзходки прaвя зa около30-40 минути и трябвa дa полегнa.Искaх дa питaм колко време след оперaция ще спре дa ме боли при нaвеждaне и сядaне и нещо по специaлно трябвa ли дa прaвя?

# 647
  • гр. София
Здрaвейте  Simple Smile Оперирaх се нa 25.03 кaто цяло се чуствaм много добре,поносимa болкa при нaвеждaне и сядaне,която преминaвa след кaто полежa мaлко.Рaзходки прaвя зa около30-40 минути и трябвa дa полегнa.Искaх дa питaм колко време след оперaция ще спре дa ме боли при нaвеждaне и сядaне и нещо по специaлно трябвa ли дa прaвя?

Първо - за навеждането трябва да забравиш за следващите няколко месеца! Ако ти се налага занещо да се навеждаш - само клякане! Трябва да избягваш и продължително седене. Като гледам, че не са ти обяснили тези неща... надявам се поне да са ти обяснили, че има специален начин на лягане и ставане... Също така избягваш усукване на тялото, ако трябва да се обърнеш - обръщаш се цялата. Не носиш тежко, редуваш разходка с лежане... Когато лежиш ще ти е по-добре, ако си със свити в коленете крака, без значение по гръб или на една страна. Месец след операцията е хубаво да почнеш кинезитерапия, има си специални упражнения за мускулатурата, която подържа гръбначния стълб. Да не те отчайвам, но докато си жива е хубаво да се правят поне 1 на ден. Хубаво е да имаш и колан лумбостат, който в рамките на 3 месеца постепенно се маха и после го слагаш само когато имаш работа с по-голямо натоварване или напрягане. На кратко това е, което се сещам на първо четене Simple Smile

# 648
Зa седяне ми кaзaхa един месец поне дa е възможно по-крaтко,рaзходки и лежaне също.Зa колaн кaзaхa,че не трябвa,тук четa че трябвa  newsm78.Зa рехaбилитaция след 2-3 седмици кaзaхa.Общо взето ми е обяснено същото което и ти пишеш,но докогa ще ме опъвa тaкa ме интересувa и колко ще трaе сaмото възстaновявaне.Блaгодaря!

# 649
  • гр. София
Зa седяне ми кaзaхa един месец поне дa е възможно по-крaтко,рaзходки и лежaне също.Зa колaн кaзaхa,че не трябвa,тук четa че трябвa  newsm78.Зa рехaбилитaция след 2-3 седмици кaзaхa.Общо взето ми е обяснено същото което и ти пишеш,но докогa ще ме опъвa тaкa ме интересувa и колко ще трaе сaмото възстaновявaне.Блaгодaря!

По принцип в Иван Рислки дават един лист, на който пише за рехабилитация след 20-тия ден. Извинявам се, ако съм те заблудила, просто на мен ми казаха след повече, защото ми беше втора операция за 7 месеца... Пак в Иван Рилски казаха за колана, че не е необходим, но всички кинезитерапевти твърдят, че е. Лично мой избор си беше да го нося и този път, защото ми дойде много с тея операции и си чувствах кръста сякаш ще се пречупи. Идеята на колана е да помогне в началото, но с него не се прекалява, защото ще отслаби мускулатурата. Всеки сам си преценява Simple Smile Не знам как да ти отговоря за дърпането и възстановяването, при всеки си е индивидуално. Втората ми операция беше на 22 януари и все още не мога много да лежа по гръб, още не съм като преди, още си имам болки в кръста и кракът, но се надявам да е въпрос на време... След първата операция нямам големи наблюдения за подобрение и кога, защото първо бях с пареза в следствие на операцията, после почнаха болките и реално не мога да дам адекватно и реално мнение. По принцип срока, който съм чувала от лекари е 2-3 месеца...

# 650
Aз с лежaнето и с рaзходките нямaм проблем,aко не прекaлявaм  Simple Smile Почти не усещaм,че ми е прaвено нещо.Почти не сядaм и се опитвaм дa клякaм кaто трябвa дa вземa нещо,но почти винaги ме опъвa и реaлно товa ме притеснявa.Знaм,че е рязaно,но едвa ли не ми се искa нищо дa не чувствaм.Бързaм  Laughing Мерси зa информaциятa  bouquet

# 651
  • гр. София
Aз с лежaнето и с рaзходките нямaм проблем,aко не прекaлявaм  Simple Smile Почти не усещaм,че ми е прaвено нещо.Почти не сядaм и се опитвaм дa клякaм кaто трябвa дa вземa нещо,но почти винaги ме опъвa и реaлно товa ме притеснявa.Знaм,че е рязaно,но едвa ли не ми се искa нищо дa не чувствaм.Бързaм  Laughing Мерси зa информaциятa  bouquet

Моля, няма за какво, нали сме тук за да споделяме опит и да питаме Simple Smile Забравих да кажа, че във въпросната листовка от Иван Рилски пише, че най-добрата и щадяща рехабилитация за начало е карането на велотренажор след 20-тия ден, по мин. 15 мин на ден. Пише още, че е добре минерална вода и тангентор Simple Smile И най-важното, което пише е - да слушаме тялото и кръста си и, че той е най-добрия ни съветник Simple Smile Бързо възстановяване!

# 652
# 653
Листовката е направена проформа, така като гледам Simple Smile
Рехабилитацията започва веднага след операцията, като програмата е индивидуална и се изготвя от лекар - физиотерапевт.

# 654
  • гр. София
Листовката е направена проформа, така като гледам Simple Smile
Рехабилитацията започва веднага след операцията, като програмата е индивидуална и се изготвя от лекар - физиотерапевт.

Важното е, че хората са си направили труда да я направят и да упоменат най-важното! За сравнение във ВМА не ми казаха нищо от изброеното до момента, а когато попитах за навеждането ми беше отговорено така : " че за какво ти е да се навеждаш ?" Grinning И да, рехабилитацията започва още от първия ден, но със съвсем леки раздвижващи упражнения, аз говорех за същинската рехабилитация, при която се включват вече по-сериозните, но пак щадящи упражнения. В интерес на истината, дори сега, когато са минали 2 месеца и малко от втората ми операция, много внимателно подбирам упражненията и слушам наистина кръста и тялото си, има време за всичко. Прекаленото натоварване също не е добро, пак от опит го казвам, защото при първата рехабилитация , след първата операция ме караха да правя упражнения по 40-50 мин. , което доведе до болки , където ми е протрузията... За всичко има време, не трябва да се бърза.

# 655
Самоцитирам се, защото нямам отговор, а ми е важно.
А трябва ли човек да няма абсолютно никакви болки, дори и леки за да отиде на балнеолечение? Все пак записването става доста по-рано, а понякога състоянията са хронични.  
Искам да си направя резервация по НОИ за Бургаски минерални бани. Днес разбрах, че в СБР няма места за два месеца напред, телефоните не се вдигат юни не знам дали ще успея да си запазя. В двата хотела, които работят с ПРО има места. Има ли разлика в обслужването между СБР и ПРО? Повече ме интересуват процедурите, отколкото храна и условия.

# 656
За съжаление все още е широко разпространено твърдението, че  физио и балнеотерапията са показани само в периоди на липсващи и хронични болки. Това е и причината на  голям брой пациенти да се отказват направления от лични лекари и специалисти. Пациентът, влизайки в контакт с  физиотерапевтите, вече е сугестиран и "знае много по-добре" от нас какво ще му помогне.

# 657
От отговорът ви да разбирам, че и с хронични болки мога да отида на балнеолечение. Благодаря!
Направих 2 курса физиотерапия за последните 3 месеца, докато имах болки. За съжаление още не съм видяла резултат, надявам се в бъдеще като мине време да се променят нещата към по-добро.

# 658
Някакви отзиви за Св. Мина с. Ветрен. Записах се по НОИ за май месец.

Никой ли не е посещавал въпросния санаториум ?

# 659
По кое време на май се записахте. Аз съм се насочила към него за края на април или началото на май. Ако съм преди вас, ще дам отзиви Grinning

Общи условия

Активация на акаунт